Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky chtěla bych vědět jak hodně si myslíte že ovlivní množství vypitých tekutin kvalitu a množství mlíka?
Kvalitu nevím, ale množství určitě ano. Dle vlastní zkušenosti když jsem jeden den nepila, tak druhý až třetí den bylo mléka žalostně málo.
Jakmile zapomenu pít, tak se Mates u prsa vzteká a musí tahat jak blázen. To samé ale s jídlem.
Co se kvality týká, tak jasně, že se charakter tekutin promítne zřejmě do chuti i „účinků“ mlíka, tj. z pití přespříliš kravského mlíka jsou prdy a bolebřich, kojící čaj prdíky uvolńuje, ale nemyslím, že by množství vypitých tekutin nějak ovlivnilo kvalitu - měla jsi na mysli, že by bylo moc řídké, nebo tak něco? Prsa si vezmou, co potřebujou, přebytky vyčůráš ![]()
Jinak já v porodce vypila 5l čaje, měla jsem pořád šílenou žizeň, nevím, jestli to pomohlo, ale Mates se narodil v sobotu ráno a v pondělí nad ránem jsem už měla prsa nalitý jak balóny.
Díky zaodpověd psala jsem si i na kojeni.net, a otpově´t byla stejná kvalitu ne ale množství ano. Optimum 2-3litry -tekutin stačí voda.