2 hodiny po kojení zvrací!

6471
16.8.09 12:47

2 hodiny po kojení zvrací!

Prosím Vás o radu…
Moje dcera je kojená, ale poslední cca 3 týdny máme problém v tom, že i 2 hodiny po jídle si z ničeho nic ublikne :! a to třeba je opravdu pořádná dávka, ale jen vody a to leží a najednou z ní vyteče gejzír a to nemluvím o tom, že jí pořád strašně bolí bříško, pořád se protahuje do „luku“ a brečí a brečí, jsou teda dny, kdy je to lepší, ale horší je pro mě to, že se to nelepší :( a nevím si s tím rady :roll:
Moji rádci v okolí :lol: mi včera začly tvrdit, že to je mým mlíčkem, že ho prostě nestráví a bolí jí po něm bříško..
Měly jsme teda jednou krizi s mým mlíkem na 3 měsících a dávala jsem příkrm,a po něm nezvracela, teď už zase kojím, tak já nevím…
Od malička jsem dávala kapky baby calm, ty jsem už vy:,–(ila, protože brečela stejně jak s nima tak bez, na doporučení beru lactobacily, ale teď už nevím co dál?
Už uvažuju, že zase navšítím dr. ale je mi jasná její odpověď,ať dávám kapičky baby-calm…ale proč zvrací i takovou dobu po jídle :?:
Děkuju za všechny vaše názory, zkušenosti, rady budu moc ráda…L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
16.8.09 12:56

Luci , Mates též bleje klidně těsně před dalším kojem. Čirou vodu, sražený mlíko, žlutý mlíko…
Má to tak od narození.

MM by mělo být to nejstravitelnjší, co pro mimi existuje, um je podle mě hustší než mm, proto se po něm míň bleje.
Můžeš zkusit Nutriton rozmíchanej v mm.
Já o něm uvažovala, ale nakonec mám pocit, že Mates si ubleje (ublinknutí to fakt není :roll: ) a uleví se mu.
Můj osobní tip je, že je teplo a Terezka víc pije, má víc předního mlíčka na žízeň a žaludek na ten objem není zvyklý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
16.8.09 13:46

Ahoj,
Luci: a co reflux, mate nebo nemate. Magdalenka ho ma, byli jsem na sonu, ted asi 14 dni bere helicid. Jinak Madlenka je schopna blindit i tri hodiny po kojeni, ale tim, ze bere zelezo, tak je to zabarvene po tom zeleze. Pokud ma mala reflux, tak se to pry vetsinou spravi samo kolem pul roka.
Ja jsem o tom nasem blinkani rekla detske a ta nam dala to doporuceni na sono, kde nas poucili co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.8.09 13:57

To jsme se tu ale hezky sešly :lol:

Luci, Samík taky ublinkává tu vodu - v podstatě kdykoli se mu zachce, kojení nekojení… To nic nebude…

Ale s bříškem nevím… Co zkusit jinou značku těch kapiček, třeba Sab Simplex či jak se to jmenuje…? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
16.8.09 13:58

Ahoj holky :lol:
Tak ten reflux nevím, dr. jsem to ještě neřikala, přijde mi, že teď se to nějak zhoršilo, dřív nebyl nějak důvod to řikat…
Nejhorší je že do mě třeba 3 lidi hustí, ať jí dávám UM a že jí bude líp a nebude tak blindit, že to je všechno mým mlíkem a já se s tím peru a prostě nechci jít na UM, když mlíko mám… pak se na mě koukají, tím stylem, já jsem ti to řikala, podívej blije a můžeš za to ty, nedáš si říct :roll:
Kristy, to taky Terezka blije třeba před dalším kojením a prostě nechápu proč…
Včera přišla moje tetka a prý to tak měla jedna kolegyně s malým, nakonec jí udělaly rozbor jejího mlíka a prý to pro něj bylo špatně stravitelný a bolelo ho bříško, tak jí nařídily nějakou dietu, co má a nemá jíst a prý je to o.k. od toho to všechno vzniklo. Horší jsou ty její záchvaty pláče, prostě nevím,kdy se tý bolesti bříška zbavíme, už to vidím, tohle skončí a nastoupí zuby :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.8.09 14:18

Luci, určitě bych to řešila spíš s mudrou než s radílkama kolem :lol:
Já mám pocit, že lidi mají zajetých pár řešení všech mimi problémů a ty aplikujou na cokoli… Třeba moje tchýně - brečí = bolí ho břicho - přitom já vím, že je přetažený atd.

S tím refluxem - měli to oba moji malí bratranci, strýc s tetou měli bojový úkol je půl hodiny po kojení nosit ve svislé poloze, aby jim mlíčko sedlo a nevracelo se… Taky jim ten starší do 4 měsíců furt řval, než přišli na to proč. U druhého už věděli :wink:
Ale na to taky přijde jenom doktor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
16.8.09 14:20

Lucinko: Magdalenku taky boli brisko,zacne brecet z niceho nic, ale ted jak se pretaci a brisku a je vic pohybliva, nez kdyz mela to siroke baleni, bych rekla, ze je to lepsi. A o rozboru mlika slysim poprve, zkus to zahustovadlo materskeho mlika a uvidis, hlavne si s tim moc nelam hlavu, pak to bude jeste horsi a mala vyciti, ze nejsi v pohode, a pak i daleko vic place, takhle to je u nas, i kdyz ma MAdlenka problemy, tak se snazim na to nemyslet, i kdyz to je tezke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
16.8.09 14:33

Holky děkuju, jste hodný, máte pravdu :srdce:
To zahuštovadlo zkusím, za to nic nedám… a uvidíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
16.8.09 16:26

Luci, náš první syn byl to samý co u Vás. Blindil až do prvních příkrmů, pak to nějak postupně utichlo.
V půlroce jsme měnili dětskou dr - ta původní byla rigidní kr.va se zastaralýma názorama. Naše nová dr. říkala, že je to pravděpodobně reflux, ale vzhledem k těm šesti měsícím věku už to neřešila a s příkrmy to ustalo. Taky tenkrát říkala, že těmhle dětem dost pomáhá když se jim na konci kojení dá 10 ml jakéhosi UM proti refluxu. Je to už 6 let, takže název už jsem neudržela.
Jen je mi líto, že jsme to nevěděli hned a syn se musel půl roku trápit :(

Na rádce okolo nedej a koj. A poraď se s dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
16.8.09 16:40

Ježiši, tak to je ještě přes 2 měsíce.. že by to byl ten reflux, jdu o tom něco pohledat a třeba něco najdu, je mi jí líto, teď přebrala štafetu mamka a slyším jí, jak brečí, ach jo, já si budu pamatovat, že první měsíce jejího života bylo jen o breku. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
16.8.09 20:18

Ještě mě tak napadlo, že to Terezka nemá od narození,ale tak poslední měsíc, to se taky může tak zničeho nic objevit, nebo jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
16.8.09 21:32

.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
16.8.09 21:35

Ahooooj Marti, no je to pořád něco, zkusím koupit to zahušťovadlo, je mi jí líto a ještě dneska celý den plakala a já nevím jak pomoct, no je to boj :roll:
Tak by se mi ulevilo, kdyby jí už nic nebolelo a bylo by to šťastné dítě :( tak se snad někdy dočkám 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.8.09 21:42

S tou aktivitou je to fakt, Samík když moc kope nohama (a že kope, jak kdyby chtěl předběhnout Usaina Bolta :lol: ), tak pak často taky něco vyjde…

Kykoušku, určitě ne, za radílky považuju ty, co mají jedno řešení na všecky problémy - tj. má hlad nebo bolí ji břicho :roll: To ty určitě nejsi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
16.8.09 21:55

.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie