Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Věříte na podvědomí? Změnili jste pomocí usilovného přání si, něco ve svém životě?
Potřebuju pozitivní příklady
Přát si nestačí, člověk musí něco dělat. Podvědomí nás ovlivňuje jenom v našem vedomem jednání.
@Elishka1 píše:
Ano, jako dítěti se nam nechtělo s bratrem jít pomahat na zahradě a chtěli jsme, aby pršelo. Pak zaprselo a byly dost velké povodně. Loni jsem měla nechuť na pracovní cestu, přišel covid a rok jsem se nikam nedostala. Něco takového sis představovala?
ježkovy zraky, nauč se prosimtě nějakou autosugesci, aby se ti vždycky už všechno chtělo ![]()
U mě to rozhodně funguje, dávám si velký pozor na to, co si myslím a co si přeju, protože se mi to ve většině případech splní, jak to dobré, tak to zlé.. 🙂
@Anonymní píše:
Věříte na podvědomí? Změnili jste pomocí usilovného přání si, něco ve svém životě?
Věřím, že máme život ve svých rukou a že pozitivní myšlení pomáhá splnění našich cílů (a naopak). Ale že bych hodně myslela na milion korun a druhý den vyhrála sportku, tak to fakt ne. A taky si myslím, že lidé, kteří se upínají na vnější vlivy jako na cestu ke štěstí, toho nikdy nedosáhnou.
Krásné, zajímavé téma 🙂
Nevím, zda si lze vše „přivolat“.
Jen vnímám, že když něco chci vnímat pozitivně, že to tak i příjmu. I když to na první pohled nemusí být fajn.
Takže dle mne je důležité být stále pozitivní…
Hodně štěstí v životě 🙂
U mě to funguje
jen nějak opačně. Vždy před nějakým nepříjemným dnem ve škole jsem si strašně přála abych dostala horečku nebo něco, v tu chvíli jsem byla zdravá jako rybka. Nicméně často když jsem si přála něco zažít, někam jet nebo jsem se těšila na nějaký den tak jsem onemocněla. No ale když se s tím přesvědčením co chci a co nechci naučím pracovat tak to snad bude fungovat jak chci ![]()
@Elishka1 píše:
Ano, jako dítěti se nam nechtělo s bratrem jít pomahat na zahradě a chtěli jsme, aby pršelo. Pak zaprselo a byly dost velké povodně. Loni jsem měla nechuť na pracovní cestu, přišel covid a rok jsem se nikam nedostala. Něco takového sis představovala?
Takze je to Tvoje vina, jo? ![]()
@Ba-stet píše:
Takze je to Tvoje vina, jo?
@Elishka1 píše:ja se ale fakt stydím
Stane se, no
A nemohlo by to podvědomí zase napravit? ![]()
@Ba-stet píše:
Stane se, noA nemohlo by to podvědomí zase napravit?
Do žní jsem to nestihla, ale než na jaře zaseju, tak se posnažím ![]()
Mně se daří parkovací místa, to je v pohodě. Daří se mi v podstatě věci, na kterých mi nezáleží. V knize Moc podvědomí autor několikrát zmiňuje i vyzdravení se. Na tom pracuji, ale moc se nedaří. Možná proto, že mi na tom záleží. Je tu někdo, komu pozitivní myšlení pomohlo k uzdravení nějaké vážné anebo chronické choroby? Děkuju za zkušenosti ![]()
Člověk by si neměl přát materiální věci, např. výhru ve sportce, takto to nefunguje. Základem je nezištné, nesobecké přání.
@Anonymní píše:
Já mám zkušenost s pozitivním (cca 2 roky zpátky).
Teď mám zkušenost i s negativním, co jsem si bohužel vštěpila, a dochází mi to zpětně. Beru to ale pozitivně. Nebýt toho, svojí osobnost bych neposunula tam, kde je teď. - Především vyklidněná osobnost, kterou nic moc nerozhází (a když už, tak na chvilku, ale nedrží se mě to dlouho, jako dřív). A zase jdu tím pozitivním směrem…