Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Někde jsem četla, že folikul roste 1-2mm za den. Což by při jednom mm odpovídalo těm třeba 18mm při 10DC ![]()
@sojka20 jojo, taky mam tohle v hlave.
Ted mam pri 5DC 13 mm, tzn. 2,6 mm za den, coz je hodne. Vrta mi hlavou, zda je mozne, ze se treba rust pak zpomali…
@Alma_2024 to odpovídá při růstu 1-2 mm za den. Pokud myslíš, že měl brzy už 13 mm, tak ve vaječníků jsou připravené drobné folikuly, co mají okolo 8 mm. Není to tak, že 1 DC roste z 0 ![]()
Ahaaa, tak to vazne moc diky za info! Automaticky jsem to vzdy pocitala od nuly… tohle je velky game changer ;D
Ahoj holky,
včera jsem byla na ultrazvuku a zjistila jsem, že mám folikul už o velikosti 13mm 5 DC. Nikdy jsem takhle brzy na folikulometrii nebyla, většinou chodím 9-10DC, kdy se mi folikul zpravidla pohybuje okolo 18mm-20mm. Je možné, že to takhle mám vždy a růst se potom zpomalí, ale trošku mě to zaskočilo.
Je možné, aby folikul rostl nepravidelně, nebo mám tentokrát ovulaci čekat dříve? Pokud by rostl průměrnou rychlostí stejně, bylo by to 2,6 mm za den a ovulaci by došla 8-9 DC. Cyklus mívám dlouhý 26-28 dní.
Moc díky za Vaše zkušenosti