Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte ![]()
Zakladám tému ket na brezen keďže tu ešte nie je.
Mňa čaká ket 4.3. Je to náš jediný mrazacik z 3.ivf ![]()
Nervy už teda riadne pracujú. Už by som to chcela mať za sebou a testovať ![]()
Ahoj to je fajn, že je tady skupinka pro další měsíc. Já byla v únorové skupince, ale nakonec jsem nešla, tak se ráda připojím.
Já teprve čekám na MS (cca 7.3) a pak stimulace léky. KET tipuji tak kolem 20.3.
zatím jsem ve fázi těšení a nedočkavosti, jdeme na druhý pokus. Ale pak budu určitě zase nervózní taky ![]()
@Flowerpower ahoj,
Tiež som bola v unorovej skupinke. Včera som picha ovitrelle a piatok idem na krv ešte. Začnem si odštartovať z kalendara ![]()
Koľko máš zmrazenych embryí?
Ahoj holky, tak se k Vám přidám staré známé „tváře“
včera jsem po neúspěšném KETu vysadila amelgen, čekám na MS a hned budu znovu stimulovat na další KET
za jak dlouho po vysazení léků jste to dostaly?
@bluciste ahoj,
Ja som to dostala aj cez lieky v termíne MS. A ideš hneď na Ket? Nemali s tým v centre problém? Väčšinou odporúčajú počkať jeden cyklus ![]()
@Zuzana_ana ahoj, no sestřička mě nejdřív chtěla objednat až za dýl, ale pak jsem mluvila s doktorkou a říkala že je to v pohodě takto hnedka, že dýl se to dělá když se stimulují vaječníky…
Ahoj holky.
Můžu se přidat? Byla jsem na KETu v lednu, bohužel ale nevyšel. Měla bych stihnout KET v březnu. Čekám ještě na MS.
@bluciste ano Tebe si pamatuji také
koukám, že po vysazení mi dorazila MS jednou do 4dnů a podruhé po 7 dnech (estrofem + Utrogestan) tak to nám to možná vyjde nastejno, nebo jen o pár dní ![]()
@Flowerpower tak „super“
teda radsi bych, kdybychom tu nebyly ale brezen zni jako idealni mesic na početí 🤭
Ahoj holky,
taky přicházím z únorové skupinky, měla jsem po KETu pozitivní test, ale jak rychle to začalo, tak rychle skončilo. Nicméně beru to pozitivně, mám za sebou z listopadu potrat ve 12tt, takže radši takhle hned než později
Máme v Brně posledního mrazáčka a 6.3. jdu na kontrolu kolem ovulace, tak uvidíme, jestli nás čeká další pokus.
Držím všem palce
Tohle bude náš měsíc!
@Nicii92 píše:
Ahoj holky,taky přicházím z únorové skupinky, měla jsem po KETu pozitivní test, ale jak rychle to začalo, tak rychle skončilo. Nicméně beru to pozitivně, mám za sebou z listopadu potrat ve 12tt, takže radši takhle hned než pozdějiMáme v Brně posledního mrazáčka a 6.3. jdu na kontrolu kolem ovulace, tak uvidíme, jestli nás čeká další pokus.
Držím všem palceTohle bude náš měsíc!
Ahoj,
Tvoja prezývka je mi povedomia už z viacerých skupiniek
bolo to biochemko? A tiež si teda nedas pauzu medzi ket? A v prirodzdnom cykle sa chystáš?
Tiež mam posledného mrazaka tak snáď to Klapne. Do ďalšieho ivf uz nepôjdeme.
@Zuzana_ana píše:
Ahoj,Tvoja prezývka je mi povedomia už z viacerých skupiniek
Tiež mam posledného mrazaka tak snáď to Klapne. Do ďalšieho ivf uz nepôjdeme.bolo to biochemko? A tiež si teda nedas pauzu medzi ket? A v prirodzdnom cykle sa chystáš?
Jj, asi biochemko. Na pauzu mezi KET jsem se ptala, když jsme s doktorkou z CAR řešily výsledky krve (ty blbý). Říkala mi, že pokud bychom si ji chtěli dát, tak můžeme, ale že to dle nich žádný reálný pozitivní vliv nemá. A zase půjdeme v nativu no. U toho únorového se doktorce nezdála stoprocentní sliznice (výška dobrá, ale kvalita by mohla být lepší), tak tentokrát snad bude lepší a když ne, tak počkáme (dávali mi na výběr i v únoru, jestli do toho chci jít nebo počkat). Zatím to mám nastavené tak, že další IVF taky nechci. Ale netuším, jestli bych to rozhodnutí změnila, kdyby to s posledním embryem nevyšlo.
@Nicii92 píše:
Jj, asi biochemko. Na pauzu mezi KET jsem se ptala, když jsme s doktorkou z CAR řešily výsledky krve (ty blbý). Říkala mi, že pokud bychom si ji chtěli dát, tak můžeme, ale že to dle nich žádný reálný pozitivní vliv nemá. A zase půjdeme v nativu no. U toho únorového se doktorce nezdála stoprocentní sliznice (výška dobrá, ale kvalita by mohla být lepší), tak tentokrát snad bude lepší a když ne, tak počkáme (dávali mi na výběr i v únoru, jestli do toho chci jít nebo počkat). Zatím to mám nastavené tak, že další IVF taky nechci. Ale netuším, jestli bych to rozhodnutí změnila, kdyby to s posledním embryem nevyšlo.
Teda vlastne ak ten Ket nevyjde ani u nás, tiez neviem ci by som to rozhodnutie prehodnotila o ďalšom ivf. Už mam za sebou 3 ![]()
Ale Inak nevedela som že sa dá poznať kvalita sliznice podľa utzv. Bola som v tom ze sa určuje len výška aby bola dostatočná ![]()
@Zuzana_ana píše:
Teda vlastne ak ten Ket nevyjde ani u nás, tiez neviem ci by som to rozhodnutie prehodnotila o ďalšom ivf. Už mam za sebou 3Ale Inak nevedela som že sa dá poznať kvalita sliznice podľa utzv. Bola som v tom ze sa určuje len výška aby bola dostatočná
Já to taky slyšela poprvé
Ale faktem je, že od toho potratu mám i výrazně slabší ms, takže bych tomu i věřila.
Jinak my máme za sebou ivf jen jedno, dcera se povedla hned z prvního ET a k tomu jsme měli dva mrazáčky. Jeden se zavedl minulý měsíc a druhý snad teď. Loňské těhotenství bylo spontánní, což bylo dle doktorů pravděpodobné asi stejně, že vyhrajeme sportku
Navíc stejně neklaplo. Takže mám obavu, že pokud nepůjdeme dál cestou ivf, tak bude malá jedináček. Což samozřejmě není konec světa, ale já při tom loňském neplánovaném těhotenství zjistila, že bych asi ty dvě vážně chtěla. Navíc nás ještě k tomu tlačí čas, protože se chceme příští rok stěhovat do Španělska a malá by tam měla už příští září nastoupit do britské školy (resp. školky, mají to od tří let až po střední)… no a rodit ve Španělsku bych asi nechtěla 😅 Takže dilemat máme dost. Jasné ale je, že s tím stejně nakonec nic moc neuděláme a bude to tak, jak to má být ![]()