Dlouhé snažení a psychika

439
26.2.24 22:16

Dlouhé snažení a psychika

Ahoj holky. O první jsme se snažili 2,5r a teď už se rok snažíme o druhý. Jak jste snášely/snášíte že pořád nic?
Já už nevím co bych. Všude kolem jsou samý těhotný, znám maminky na který se chlap sotva koukl a už byly v tom a nám to tak trvá. Ne že bych to těhotenství někomu nepřála, naopak, mám z nich radost. Ale stejně mě to jistým způsobem docela štve a prostě závidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4844
26.2.24 23:21

@Amelka898 Ja myslim, ze 2,5 roku zas neni tak hrozne. Porad nic? Mas dite :D Nekdy to to nejde treba ani 10 let a nekdy se nepovede nikdy. Samozrejme je to stresujici, roky pribyvaji, sance s vekem klesaji.
My se o kazde dite snazili 2 r pomoci IVF (prirezene mnohem dele) a nakonec se povedly dve, stalo nas to asi 300 tis. Tak to treba ber tak, ze jste to zatim zvladli prirozene a usetrili jste spoustu penez.
Hlavne si uzivej toho prcka, kazdy moment s nim. Treba se to druhe podari driv, treba pozdeji, to moc neovlivnis.

Premyslela jsi jak na tebe s jednim ditem koukaji bezdetni, co to stesti nemeli vubec? Nebudeme si zavidet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
29.2.24 21:34

@Petra Star Chápu že pro někoho 2,5 roku ještě není tak dlouho, pro mě to bylo nekonečný. Kolem sebe jsem měla holky v mým věku a otěhotněly sotva kolem nich přítel prošel. Takže jsem se cítila opravdu špatně - ano vím, ony za to nemohly.

Jsem vděčná že IVF nepotřebujeme a mělo by stačit brát léky, vitamíny a udržet stravu dia.
Dceru si samozřejmě užívám, máme spoustu aktivit a bude jí teprve rok a půl. Ale o to víc bych si přála i to druhý aby k sobě měly děti blízko.

Je pravda že nad tím jak na mě koukají bezdětní jsem poslední dobou vůbec nepřemýšlela. Ale stejně tak jako nikdo kdo má víc dětí nebo otěhotní opravdu snadno nemůže za to jak se cítím já, ani já nemůžu za to jak se cítí oni. Tohle jsou bohužel takový osobní „vrtochy“ a snad vždycky bude něco co by člověk záviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.24 12:10

My se snažíme skoro rok a nic. První dcera se povedla napodruhé. Jak to snáším? Upřímně, blbě. :roll: Každou MS obrečím, asi 2-3 dny se mám chuť na to pokaždé vykašlat, už neměřit teplotu, nedělat ovu testy, nebrat žádné vitamíny. Za těch pár dní mě to přejde a jedu dál s novou nadějí. Zase se začnu cpát vším možným, dělám ovu test, mám radost, když je pozitivní. Protože manžel nemá takovou potřebu sexu a je často unavený, cílím sex kolem plodných dnů. Pak 14 dní zase nekonečné čekání, dorazí mrcha - pobrečím si nebo se jen ušklíbnu, zase odznova… Teď jsem si řekla, že už to tolik hrotit nebudu, buď se povede nebo už prostě ne.

Taky mám vyšší věk a šance je malá, jak mi řekl doktor. Takže už se spíš smiřuju, že se to nepodaří. Chci žít už nějak normálně a ne se na to furt upínat a žít v šíleném cyklu menstruace - ovulace - snažení - zklamání furt dokola. :roll:
Prý to občas přijde, když to úplně vypustíš. Ale ano, to se snáz řekne než udělá. Taky kolem nás je spousta rodin se 3-4 dětmi, co vypadají, že těhotní na přání a to taky nepřidá.

• Citovat
  • Upravit
4844
2.3.24 21:26

Opravdu neni to tak, ze kdyz se prsestanes snazit, tak se povede. Otehotneni je proste nahoda, nekomu to casem vyjde a jedno, jestli se „snazi nebo nesnazi“. Predpokladam sex bez antikocepce.
Ale ty ovu testy… to mas ten cyklus tak nepravidelny, abys to musela delat? Po roce uz musis mit odpozorovano, ne? Sex staci +-3 dny, tak staci nekdy v pulce cyklu 2×. Nebo to mate sex 1× za mesic? Nemyslim, ze prijdes o moc „oplodnovacich sanci“, kdyz proste budes normalne zit.
Me by z toho takhle siblo po dvou mesicich 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
2.3.24 21:33

A já to zase s těmi ovulačními testy chápu, taky se nám rok nedařilo a šílela jsem z toho. Nakonec jsem otěhotněla vždy, když jsem začala brát inositol, jednou jsem brala Inofolic a dvakrát Femibion, povedlo se vždy hned, jak jsem to začala brát. Težko říct, jestli to byla náhoda nebo ne? Třeba by to někomu taky pomohlo. Držím palce. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
2.3.24 21:37

Obecne je dulezite zobat vitaminy a doplnky. Muz i zena. U starsich zen se doporucuje pridat q10 (aspon 100 mg). Pro obe pohlavi jsou primo na snazeni kombinovane preparaty. Posledni dobou se zduraznuje vit D a zelezo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí