Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,
chtěla bych se zeptat, jak si vaše dítě hraje s modelínou (plastelínou)? Moje 3,5 letá holčička, když dostane několik barev, tak je smíchá všechny dohromady a pak si spokojeně válí, vykrajuje, modeluje. Mě to přijde naprosto v pohodě,jako malá jsem dělala úplně to samé, ale náš tatínek to nějak nemůže rozdýchat ![]()
děkuji za reakce?
tak já mám klárku naučenou, že barvy drží odědleně - vybíráme si společně barvy, uděláme tvary z jedné a pak zase z jiné. a uklízí i sama do kelímků podle barev. ono je to možná tím, že s modelínou si hraje převážně s tatínkem, takže ten ji to takhle naučil ![]()
kdysi… jedna velka modulinova chameleoni hrouda …
dnes i kdyz je mu jedenact … obcas velka modulinova chameleoni hrouda … jinak oddelene barvicky … jak dlouho??
dokud nevzniknde opet jeste vetsi modulinova chameleoni hrouda
ale kdyz ho to tak bavi tak at si hraje … kdo si hraje nezlobi
a proto bych to asi videla tak jedna krabicka moduliny pro ditko a druha pro tatinka
at se nehadaji … ![]()
my jsme oddělovali a vydrželo to..Ale to je o povaze dítěte, na tatínka bych nedala.. nebo bych mu koupila modelínu at si jí třídí pro sebe a dítě at nechá si hrát..
Když jsme coby děcka mívali ve školní družině plastelínu, tak v překližkové krabici velikosti asi 60×60 centimetrů bylo několik asi deseticentimetrových koulí, všechny měly tu neurčitou šedohnědou barvu. Dřív nebo později se najde někdo, kdo rád mísí barvy… Vychovatelky už nás znaly a byly v klidu, no a nám jednobarevnost nijak nevadila - rozhodující byl tvar, který jsme tvořili. Fantazie žádné hranice nezná…