Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Michaelakkk píše:Jeva píše:Už jsem byla svědkem hodně natáčení a focení, kde vystupoval malé děti cca. 3-4 rok a museli dlouho čekat potom několikrát opakovat to samé, nebavilo je to, museli poslouchat, většinou je do toho tlačili jejich rodiče.
Kaczenko, já myslím, že zaplaceno jistě dostane jak agentura, tak rodiče. Nemám teda zkušenost s focením nebo natáčením dětí, ale řekla bych, že to nemusí být pro děti trápení, pokud nejde o nějakého ustrašeného mamánka a je dítě společenské…proč neKdyž byla pauza dělali neuvěřitelný bordel, lítali úplně všude, režisér byl nervní, no nic moc. jedno focení bylo i venku a nebylo tam zrovna nejtepleji a přesto museli děti lízat zmrzlinu v tričkách a šatičkách nebo kratasech i když produkce a režisér byly pomalu v bundách, samozřejmě se o přestávkách dětem dával teplý čaj a oblečení, ale nedivila bych se, kdyby si z toho někdo uhnal nějakou nemoc.
Mojí sestře už je 11 let a neustále se těší na jakýkoliv nový projekt a je ochotná vydržet cokoliv
a věřte nebo ne, ale takovéhle děti se najdou i mezi 4-6 letými, kteří jsou na focení zvyklí baví je to … Ale ne každé dítě se na to hodí..
Tak to je hruza
.Honorář 2000za 5 hodin mi nepřijde zase jako nějaká bomba na to abych tam vydržela ![]()
Nás oslovila jedna agentura asi když bylo Matymu 5 měsícu.Nakonec jsem to nevzala proto že mi přišlo že tím že bych ho tlačila do focení atd.. by byl muj sen a né jeho.Nikdy bych mu nevzala dětství kvuli pár tisícum
Vždy je to o soudnosti rodičů. Určitě dítku nevezme dětství jedno, dvě focení. Pokud ho rve pořád někam, tak to je trochu na hlavu no.
Záleží taky na věku, to je jasný. Když za mnou přijde v 10ti Naty, že chce být manekýnka nebo herečka, klidně jí podpořím aby si to vyzkoušela a na tom castingu nebo focení s ní vydržím. Pokud by mě někdo oslovil teď, asi bych to zkusila, ale rozhodně bych to brala jako jednorázovou akci, nezačala bych tahat 1,5 letou holku po agenturách.
Michaelakkk píše:vulpes píše:Právě že i normální dítě se dá trápit když mu stojí tatínek nebo maminka za zadkem a vyhrožuje
Taky bych řekla, že trápit se dají jen některé unylé děti, co mají omezené projevy (ale o ty zas nebude moc zájem)Normální dítě se trápit nedá
Buď ho to baví nebo ty fotky/film prostě nevzniknou, protože to nejde!!! Uvědomte si to…
a jsou některé které to dělají a dělali b pořád
Jo jo, určitě máš pravdu, že dítě třeba už ve věku školáka se dá už docela zneužívat, manipulovat a tím trápit…
Já jsem si představila pod pojmem „dítě“ logicky to svoje - BATOLE
A tam se násilým nezmůže nic ![]()
Kamčo - to jako že bys mu vzala dětsví tím jedním focením v 5-ti měsících? Nebo už jsi rovnou předpokládala, že tím jedním focením z něj bude hvězda, kterou budou nutit být obden před objektivem? ![]()
vulpes píše:
Kamčo - to jako že bys mu vzala dětsví tím jedním focením v 5-ti měsících? Nebo už jsi rovnou předpokládala, že tím jedním focením z něj bude hvězda, kterou budou nutit být obden před objektivem?
Myslim že to je snad zbytečná odpověd,ale samozřejmě jsem myslela děti co jezdí na focení pořád a ty matky co se je všude snaží nacpat.Občas koukám na zonereality a tam jsou takové příběhy.Filmík se jmenuje malé modelky,nebo tak nějak.
2 leté holčičky zmalovávaj.Dávaj jim diety,lepí řasy a nehty atd.. ale to už je asi uplně extrém a naprosté šílenství.
Vyfotit jednou je samozřejmě něco jiného
Kamča.dalmatinka píše:vulpes píše:Myslim že to je snad zbytečná odpověd,ale samozřejmě jsem myslela děti co jezdí na focení pořád a ty matky co se je všude snaží nacpat.Občas koukám na zonereality a tam jsou takové příběhy.Filmík se jmenuje malé modelky,nebo tak nějak.
Kamčo - to jako že bys mu vzala dětsví tím jedním focením v 5-ti měsících? Nebo už jsi rovnou předpokládala, že tím jedním focením z něj bude hvězda, kterou budou nutit být obden před objektivem?2 leté holčičky zmalovávaj.Dávaj jim diety,lepí řasy a nehty atd.. ale to už je asi uplně extrém a naprosté šílenství.
Vyfotit jednou je samozřejmě něco jiného
Ty si pod pojmem focení představuješ asi namalované, načančané dětičky co musí jen pózovat, ale není to jen o tom, děti se vůbec nepřikrášlují. Když se jedná o natáčení děti to baví, jelikož je to nějaká ptákovina. Jak jsem psala, že moje sestra točila ten spot kapky naděje tak tam po sobě házeli dortama, byla z toho nadšená a všechny děti si to náramně užili, kdyby jste je viděli jak byli štastní, aleo to tam právě šlo… To o čem si psala, o těch holčičkách co je fintí atd. tak to jsou malé missky
a s tím teda taky vůůbec nesouhlasím..
pro Michaelakk, dobrý den zaujal mě Váš článek, mám 9 letou dceru která, by chtěla zkusit modeling, mohla by jste mi nějak poradit co a jak.
Kaczenka píše:
Proč rodičové dobrovolně nachávají své děti „trápit“ čtyřhodinovým focením? Neberte to jako narážku, nemyslím to zle…Když si nějaké dítko vyberou, tak dostanou rodiče za to focení zaplaceno nebo to jde do kapes agentury?
nic ve zlém, ale taky to nechápu nenechala bych malou nafotit a producírovat ani za milion
Blanka S píše:Kaczenka píše:nic ve zlém, ale taky to nechápu nenechala bych malou nafotit a producírovat ani za milion
Proč rodičové dobrovolně nachávají své děti „trápit“ čtyřhodinovým focením? Neberte to jako narážku, nemyslím to zle…Když si nějaké dítko vyberou, tak dostanou rodiče za to focení zaplaceno nebo to jde do kapes agentury?
No, když k někomu domů přijede tým ze Sparkys, přiveze zahradní domeček, prolézací tunely, houpačky, přenosná pískoviště a spoustu hraček.....děti si v tom třeba 2h nadšeně hrají a přitom je fotí fotograf do katalogu Sparkys a jako odměnu jim tam určité hračky nechají…tak tomu říkám vážně trápení!!!
![]()
A to bychom teda trpět neměly ![]()
ODPOVĚD K PŘÍSPĚVKU ZE DNE 24.10.10 18:36
no právě moje dcera je rozená fotomodelka pozuje jak zkušená,mohla by jsi mi poraditnebo i kdokoli jiný budu ráda kam jí přihlásit??chtěla jsem ti poslat i pár fotek,ale když už se to vše načetlo a chtěla jsem to odeslat,řeklo mi to že ti nemužu poslat soukromou zprávu,jelikož jsem nováček,myslíš ,že by jsme si mohly psat po emailu,já se tady v tom moc nevyznám,šlo by to??muj email je solcova40@seznam.cz
ANI TED NEVÍM JAK SI TED PŘEČTU A KDE,KDYŽ MI NĚKDO NĚCO NAPÍŠE
PORADTE…jsem tu poprvé
Mužete mi poradit s nějakou agenturou pro mou dceru. Děkuji Jsou ji 4 roky
![]()
Taky to moc nechápu, proč už malé děti dávat na modeling, ale pokud to to dítě baví tak proč ne
jinak zmámá mé dceru, která chodí do bohemiamodel.cz a je spokojená ![]()