Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Existují situace, kdy Vaše dítko pobavilo nečekaně okolí? Myslím tím vtipné hlášky nebo roztomilé trapasy, které způsobily děti.
Můj syn se učil fotit na mobilu a moje mamka mu řekla, tak vyfoť mě, no a on ji zabral úplně zblízka a ona, jak to viděla, řekla, no já vypadám, radši to smaž a on jí řekl- Vidíš, babino a s tímhle obličejem chodíš po světě. ![]()
Tak napíšu, jak náš synek minulý týden 2× zaperlil. 1)Vybalujeme nákup, malý vytáhne sprcháč a s ďábelským smíchem zvolá: „Pedel tatovi umyjem“ 2)Z obýváku slyším hrozné rozčilování :„Dopčic, dopčic“ Podívám se tam, malý sedí na odrážedle, plácá rukama do kolen a volá:„Nemám kde zapakovat“ 3)Teď si ještě vzpomínám, jak dcera kamarádky ještě s jednou holčičkou si v pěti letech hrály na porod. Jako z nějakého filmu…
sieta.m píše:..a co na to babička?
Můj syn se učil fotit na mobilu a moje mamka mu řekla, tak vyfoť mě, no a on ji zabral úplně zblízka a ona, jak to viděla, řekla, no já vypadám, radši to smaž a on jí řekl- Vidíš, babino a s tímhle obličejem chodíš po světě.
Kaczenka píše:sieta.m píše:..a co na to babička?
Můj syn se učil fotit na mobilu a moje mamka mu řekla, tak vyfoť mě, no a on ji zabral úplně zblízka a ona, jak to viděla, řekla, no já vypadám, radši to smaž a on jí řekl- Vidíš, babino a s tímhle obličejem chodíš po světě.![]()
![]()
Ta je veselá kopa, tak to všude dává k dobru
a ještě mi vyprávěla, jak malej jednou u ní byl a díval se, jak se líčí a ptal se jí, co dělá a ona, že si maluje pusu a on na to, že to zná, že mamka se taky maluje, ale druhá babička ne, že ta nosí stejnou pusu co na doma i na venek ![]()
Tak já jsem zažila šok včera
.
Malý mně volal z pokojíku, nešla jsem hned, protože někdy volá, že mi chce ukázat hračku nebo tak a zrovna jsem něco vařila. Mám ho ještě na plenkách, ale už zkoušíme kakat i čůrat do nočníku a chci ho tak během 14 dní odplenkovat. To na úvod.
Tak já jdu do pokojíka, protože se začal vztekat a málem mně omylo. On leží na posteli, zasraný, celé záda nohy a břicho, na zemi servané punčocháče a posraná plenka, zamastěný celý kobere, on na posteli na dece - ještě že si tam dal podložku a rval si čistou plenku mezi nohy že se mi přebalí, ale nešlo mu to.
Jak chudák zápasil s čistou plenkou, tak si ceou nálož rozmastil po celém těle i na podložku.
kvaček píše:šiš to by mě omylo
Tak já jsem zažila šok včera![]()
.
Malý mně volal z pokojíku, nešla jsem hned, protože někdy volá, že mi chce ukázat hračku nebo tak a zrovna jsem něco vařila. Mám ho ještě na plenkách, ale už zkoušíme kakat i čůrat do nočníku a chci ho tak během 14 dní odplenkovat. To na úvod.
Tak já jdu do pokojíka, protože se začal vztekat a málem mně omylo. On leží na posteli, zasraný, celé záda nohy a břicho, na zemi servané punčocháče a posraná plenka, zamastěný celý kobere, on na posteli na dece - ještě že si tam dal podložku a rval si čistou plenku mezi nohy že se mi přebalí, ale nešlo mu to.![]()
![]()
Jak chudák zápasil s čistou plenkou, tak si ceou nálož rozmastil po celém těle i na podložku.
jsme trochu nemocní, tak má kašovité, takže to bylo rozmazané kde se dalo, ale šlo to.. Ale nevěděla jsem, jak reagovat, jeslti mu vynadat a nebo ho pochválit ![]()
Přece se sám snažil přebalit
![]()
Naše Agnes se ted naučila říkat „r“ a hrozně si to užívá, takže ho dosazuje i tam kam nepatří, prostě všude jde je hláska „l“ dosazuje „r“. Onehdá povídá, že miminko od prasátka je sere
a dneska seděla u pohádky a najednou mi říká: „Mamko, já už umím žíkat rrrrrr, dívej - prrrrd,prrrrrrrrd, prrrrrrd“
A děsně si užívala jak jí to hrrrčí ![]()
Náš Kuba perlil v létě u našich, když jsme pekli buřty. Děda se jmenuje Petr, to na okraj. A Kuba zcela vážně pronesl: No Péťo to snad nemyslíš vážně, takový malý buřt? Dej mi větší!
A nebo se mu vysype náklad z auta a povídá mi: To je neštěstí, to je neštěstí.
![]()
![]()
Náš Mates říká dost často tátovi taky jménem. Jednou jsme jeli autem a Maty z ničeho nic začal křičet:" No Markuuu zastav,jede ti tam auto!!" ![]()
Pak jednou jedl oběd,já odešla na chvíli do kuchyně a když jsem se vrátila,tak rýže byla po celým stole,tak říkám: „No Máťo,vždyť je ta rejže uplně všude!“ A on na mě:" Mám tě přece ráda,tako to tady hážu…No tak mi pomoz ty moje hrdinko!" ![]()
Povídáme si s Matym o narozeninách,říkám: „Tobě budou tři a mě dvacet tři, to už jsem stařena,co?“ Maty:" Nééé,ty jsi stará paní Nezbytová!" (Toy story)
..No perlí neustále ![]()
![]()
holky,tak jak jsme se pobavila teď u hlášek vašich dětí,to se mi už dlouho nestalo,až jsme zapomněla,jaké měli hlášky ti mí kluci-dnes už dospělí
ty děcka nemaj chybu
Ahoj,ty děti jsou prostě úžasný.Našemu jsou čerstvě dva,takže s mluvenim začíná,ale když se koupal a uhodil se do loktu,řekl kulva…A taky si hrál v pokojíku a slyším jak si tam sám říká:máma,táta tˇukat
Což asi pochytil z našeho plánování na večer ![]()
Některé příběhy psané našimi dětmi ani ten nejlepší komik nevymyslí
![]()