Od kdy ucit lyzovat?

192
19.10.10 19:57

Od kdy ucit lyzovat?

Ahojky.Nasemu Adamkovi bude v lednu,kdy jezdime na hory,21 mesicu a zajimalo by me jestli neni na lyzovani jeste moc maly,kdybych ho dala do lyzarske skoly.A jestli to neni zbytecne jeste,myslim aby to zas do dalsi zimy nezapomel :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
469
19.10.10 20:04

Nazory se asi budou ruznit, je to od kusu-kazde decko je jinak pohybove nadane a taky chapave. Nasi prumernou umelkyni jsme postavili ve 4l, jako neco malo se byla schopna naucit, ale az loni v 5letech byla ochotna poslechnout a vykonat pokyny instruktora. Co jsem tak okukovala ty mrnousky kolem tri let v lyzarske skolicce, byly to dost vyhozene penize, za ten tyden neucinili skoro zadny pokrok. Ale zase jsem slysela storku od znamych, ze na horach mel vlekar synka v plinach a na lyzich to valel jako borec :nevim:
Podle mych zkusenosti-21mes.je BRZO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
19.10.10 20:07

Syn začne letos a bude mu čerstvě 6 let a mám pocit, že je to tak akorát. Bruslit se naučil teda dobře loni. Řekla bych, že nejdřív to má smysl v 5ti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
19.10.10 20:08

Co jsme meli na kurzu deti, tak nejmladsimu bylo neco malo pod 3 roky, vetsinou zacinaly mezi 3-4 rokem. Takze bych pro vas videla pristi zimu jako idealni prvni zacatek, letos je fakt hrozne brzy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
19.10.10 20:09

Mimochodem na Zuzku se taky jako lyzarsky instruktor chystam za 2 roky, az ji budou 3 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
19.10.10 20:09

Aliiku- a opravdu bavilo 3leté dítko lyžovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6973
19.10.10 20:10

Ahoj,
nejsem tedy žádný erudovaný odborník :wink: , ale z mojí zkušenosti si myslím, 21 měsíců je brzy.

Náš starší začal ve třech letech. První rok to bylo spíš takové „oťukávání“. Jezdil vedle nás za hůlku,nebo mezi nohama, zvládl nakloněnou rovinu. Další rok se šprajcnul a nic z toho nebylo a ten další (v 5 letech),jezdil parádně, zvládl normální sjezdovku včetně skokánků a pomy :wink: Lyžování ho začalo moc bavit. Postavením na lyžičky asi nic nezkazíš, ale moc bych od toho nečekala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
19.10.10 20:11

No brali to jako hru a opravdu 3 letej chlapecek obstojne jezdil. Naopak decka, co zacinaly pozdeji, uz meli vetsi pud sebezachovy. Sice se jakoby lip ucily, ale uz byly tvrdohlavejsi a vic se baly. Mimochodem ja jsem na lyzich taky od 3 let :wink:

Příspěvek upraven 19.10.10 v 20:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6973
19.10.10 20:11

koukám, že zvažuješ školičku - tak na to je stopro malý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
19.10.10 20:15

Jo asi mate pravdu,ja mam prvni dite a nevim jak to chodi,protoze na horach jsme ted uz dlouho nebyli.Ale jinak malej uz chodi od 10 mesicu takze ted uz chodi a lita nadherne.Ale at si jeste poradne uzije sankovani,ze? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
19.10.10 20:19

Ja jsem prave jednou videla jezdit na lyzich hrozne maleho prcka,neodhadnu kolik mu bylo,ale bylo to uzasny.Tatka jel prvni a maly jel privazany na lane za nim a tatka povidal:seno,slama,seno,slama.....Fakt moc hezky a jak mu to slo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
19.10.10 20:31

jé tak náš David začal když mu bylo 2,5 roku (je květnový) a jak mu to šlo, velmi rychle pochopil co má udělat,aby zatočil, jen zabrzdit bylo trošku náročnější, ale i to zvládl. Loni byl s manžou v Itálii a střihnul si i černou :palec: :mrgreen: na Adámka se chystám taky tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
19.10.10 20:48

Ja myslim, ze na to jsou nejaka „nepsana doporuceni“ od pediatru, je to neco kvuli kyclim nebo tak - myslim, ze se nemaji deti na lyze davat do 4 let, ale ten duvod Vam presne nereknu, to bych kecala … :think:
Jinak v praci, co jsme meli zaryte lyzare, tak taky pred 3 rokem do toho nesli, a to ani kdyz ditka uz okukovaly ostatni a chtelo by se jim.
Zkousela jsem to ted vyhledat na netu, ale nasla jsem „muzete zacit od 2 let“ stejne jako „do 4 let se nedoporucuje“ :lol: takze je to asi na kazdym.
No rozhodne by meli mit 100% zvladnutou chuzi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
19.10.10 20:48

Přijde mi to brzo, spíš jen tak postavení a ozkoušení, do lyž. školy bych asi nedávala. Naše první začínala ve 2 a 3/4, druhorozená ve 2 letech a 2 měsících sjížděla sama z kopce obloučky a nemohli jsme jí dostat ze sjezdovky, i spaní po obědě vynechávala, chtěla jenom lyžovat, klidně 5 hodin v kuse. Rozhodně bych netlačila. .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
19.10.10 21:07

Já jsem učívala v lyž.škole,a tříletí tam taky byli,a jak pěkně jim to šlo :-) Osobně si myslím,že je ideální začít ve 3letech,kdy dokáže už porozumět tomu,co se od něho žádá.
Na druhou stranu,kamarádka zkoušela poprvé vloni syna 2letého,a zvládnul pluh 8-o
Takže je to hodně individuální,pokud je dítě nadané,tak proč to nezkusit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect