Sourozenci - 20 měsíců od sebe

2
17.10.10 15:05

Sourozenci - 20 měsíců od sebe

Milé maminky, prosím Vás o názor či radu. Mám téměř roční dítě a teď čerstvě to vypadá že za necelých 9 měsíců se mi „vyklube“ druhé :lol: měla jsem představu že si další mimi pořídím,až bude to oprvní aspoň trochu samostatné (cca 3 roky) ale člověk míní a život mění :-) Tak se chci zeptat jestli máte některá děti tak podobně od sebe?? Jak to zvládáte, jestli máte pocit, že se tomu prvnímu věnujete míň, než předtím a tak celkově mě zajímají vaše zkušenosti. Jsem totiž z celé té neočekávané situace trochu zaskočená a vůbec si to teď neumím představit, jak to bude probíhat. Říká se totiž, že děti takto od sebe je horší mít než dvojčata, ty mají aspoň stejný denní režim. Předem děkuji za vaše názory a přeji pěkný zbytek víkendu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6895
17.10.10 15:27

Ahoj.píšu z pohledu staršího sourozence.mám o 14měsíců mladšího bráchu.bylo a je fajn mít k sobě takto věkově blízko sourozence.sice to pro mamku bylo hodně náročný,já totiz měla problémy s kyčlema,ale zvládla to.já chtěla mit kluky taky blíž k sobě,ale nezadářilo se.jinak gratuluji k těhu a taky přeji krásné odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
17.10.10 15:46

Ahoj, mně to tak zlý nepřijde, 20 měsíců je celkem pohodička :wink: Děti máme od sebe 19, 15, 17 a 20 měsíců :wink: Poslední budou od sebe rok a kousek :wink: Dvě děti 20 m. od sebe zvládneš levou zadní, to se neboj… Krom toho, budeš stejně muset :lol:
Nikdy jsem neměla pocit, že by starší byly na úkor mladšího nějak ochuzené, prostě, když bylo potřeba, musela jsem se věnovat miminku, mělo přednost, když jsem se nevěnovala miminku, věnujeme se starším :wink: Neboj, to se utřepe, ještě máš skoro celé těhotenství před sebou, tak klííd, bude to v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
17.10.10 16:16

ahoj
mrkni sem :-) https://www.emimino.cz/…nkovani/176/
tam jsou maminky kt.mají mnohem menší rodíl mezi dětma určo ti zkušenosti popíší rády :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
17.10.10 16:43

mam to taky tak a jedinny, komu se snad malo venuju, je obcas ta mladsi :-) ale jinak se to da zvladat v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
17.10.10 16:53

Ahoj , máme děti přesně 20 měsíců od sebe a měnila bych jedině tak, aby byly blíž k sobě. Ale to bohužel nešlo o prvním porodu císařem. Starší dceru jsem od začátku těhu seznamovala s miminkem a zapojovala do příprav a tím, že všechno pak i s mimčem dělala se mnou, nemám pocit, že bych jí odstrkovala a ani žárlivost nebyla nijak výrazná. Holky se milujou a jsou obě rády za to, že mají tu druhou. Tím nechci říct, že se někdy neporvou a nepohádají… to téměř denně :-D . Tak držím palce a přeju pohodový těhu

• Citovat
  • Upravit
356
17.10.10 20:23

Ahoj, já mám 18m chlapečka a za dva měsíce se nám narodí další mimi. Rozdíl přesně jako u tebe :-D . Vždycky mě potěší, když vím, že v tom nejsem sama. A zvládnout se to určitě dá, my jsme byli 3 děti během 2,5 let :-o . Občas mě taky přepadnou obavy, ale ty jsem měla i u jednoho, jako jak to zvládnu.. Jak někdo psal, prostě to musíme zvládnout :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
18.10.10 10:57
fragola píše:
Děti máme od sebe 19, 15, 17 a 20 měsíců :wink: Poslední budou od sebe rok a kousek :wink:

Fragolo, ty máš pět dětí a čekáš šesté? Pochopila jsem to správně? Kolik jim je - nejsem schopna to spočítat. To si tedy neumím představit. Já jsem skončila na dvou, protože mám jen dvě ruce :lol:

Tímto odpovídám zakladatelce, já mám děti 14 měsíců od sebe a zvládnout se to dá celkem v pohodě, i u nich se dalo denní režimy sladit, navíc věnovat se jednomu víc nejde, protože pozornost vyžadují oba stejně a zároveň :mrgreen: Dnes jsou v 1. a 2. třídě a neumím si představit, že by jeden druhého neměli.

Určitě to zvládneš, neboj.
Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.10.10 12:22

Jiřino, anol chápeš to správně :wink: Čekáme 6. prcka :wink:
Věrce je 6 let a 8 měsíců, Davča je čerstvý pětileťák, Míša má 3 a 3/4, Ondra bude mít 2,5 roku a Simči bude 9 měsíců :wink:
Já to říkám pořád, že bych potřebovala být inteligentní chobotnička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
18.10.10 13:24

Fragolo, tak to tedy klobouk dolů. To si neumím představit, jak se s tím přesunuješ? Takové množství se ani nevejde do auta. Jestli dobře počítám, nejstarší chodí do první třídy - moje mladší má 6 let a 11 měsíců, takže to si umím představit. A Míša je kluk nebo holka? Jestli holka, tak to máte hezky na střídačku :mrgreen: Hezký schůdečky.
Vždycky jsem obdivovala Cifku, jestli si ji pamatuješ, ta měla takhle jako ty čtyři prťata. Ale šest ? :potlesk:
 Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.10.10 14:19

Jiřino, počítáš správně, Věrka chodí do 1. třídy. Míša kluk :wink: Máme 3 chlapy :pankac: Uvidíme, co bude ten šestý prcek, třeba dorovnáme skore :mrgreen:
Cifku neznám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.10.10 19:42

Maminky, moc děkuji za Vaše reakce a názory…hned je mi líp :-D a doufám že to vše zvládnu…Po přečtení příspěvku od Fragoly se až stydím :oops: , že jsem vůbec takový dotaz vznesla…Fragolo klobouk dolů, :potlesk: :potlesk: smekám hodně hluboho a moc tě obdivuji, že to všechno zvládáš… Mějte se všechny moc hezky a ať Vám všem děti pěkně rostou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
3.7.19 14:41

Dobrý den, koukala jsme že diskuze je starší tak by mě zajímalo jak se to zvládalo když rozdíl byl cca 20 měsíců? Máme roční dcerku a nejspíš za necelých 9 měsíců přibude sourozenec pokud vše bude probíhat v pořádku..musím se ale přiznat že z toho mám obavy jak se to dá zvládnout?
Děkuji za postřehy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
3.7.19 17:51

Mně přibyde za měsíc a půl chlapeček a moji holčičce bude v tu dobu necelých třináct měsíců, tak by mě to taky zajímalo :-D bude tam ještě o dost menší rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
3.7.19 18:00

@Zoe1 Také jsem na to zvědavá jaké to bude a jak bude dcerka reagovat :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí