Hipoterapie s batoletem

1214
21.10.10 11:30

Hipoterapie s batoletem

Mám pár dotazů ohledně hipoterapie u prcka kolem 2 let. Dnes jsme byly na kontrole RHB (chodíme pravidelně cvičit Vojtovku) a Mudr. nám napsala doporučenku na hipoterapii, se kterou by měla mrňouska začít na jaře. Teď je jí 17 měsíců, nechodí, diagnostikovaná hypotonie s hypermobilitou a motorická retardace (jednoduše je pohybově krapet pomalejší :-) )

Máte s hipoterapií zkušenost v takhle nízkém věku? Jak to probíhá? Pomohla vám a jak? Případně při jaké diagnoze vám ji Mudr. předepsal a s jakým odůvodněním. Za každé info budu moc vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
21.10.10 11:53

Vím ,že kamarádka na to chodila s dcerou (nechodila a neseděla cca 2 roky) takže na tom koni ležela a vozili ji .A její dceři se to tedy hooodně moc líbilo.Jinak blíž bohužel nevím .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
21.10.10 11:59

K hipo ti nic nenapisu, jen to, ze mas stesti :) Dcera mela stejnou diagnozu, chodit zacla az v 19ti mesicich, hypotonicka je stale, ale projev mirnejsi, hypermobilita kycelnich kloubu dost velka, ale hipo nikoho nenapadlo. Nicmene pred mesicem zacla normalne jezdit na koni a vyrazne to pomaha. Ona ma navic zrejme i talent, sedi na nem jak odkakziva :palec: Tak si to uzijte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
21.10.10 12:16

asha: To zní dobře a ty pokroky se projevují spíš posílením svalů a nebo pozicí?

Mišuna: Takt o máš štěstí, že je opatrnější. To moje zvíře je občas jak praštěná (někdy doslova :lol: ) a tím pádem samá modřina jak padá. My začaly bohužel cvičit Vojtovku až v 10 měsících, naše bývalá pediatrička jí stále „dávala čas“.
A v rámci tý lekce prostě sedí na koni a s tím se chodí okolo, nebo i na koni jsou nějaký cviky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
21.10.10 12:46
Founik píše:
asha: To zní dobře a ty pokroky se projevují spíš posílením svalů a nebo pozicí?

Posilenim. Prijde mi pevnejsi.

Jinak jsme taky zacly cvicit az v deseti mesicich a cvicily neco kolem pul roku, v podstate po roce uz jsme nemusely, mela jsem ji honit pres polstare a tak. Ona si ale sedla az ve 13ti a lezt zacla zhruba v roce a ctvrt. Presto to podle rehabky stacilo… Dneska uz bych se rychle zacla shanet po hipo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
21.10.10 13:31

Díky Mišuno, už si to dovedu představit :)

asho, tak to jsme na tom podobně.
Mrňavá začala plazit v 11 měsících, sedla si ve 14, v 15 začala lézt, o měsíc později se začala stavět.
Upřímně, mě by hipoterapie vůbec nenapadla, takže ještě že se tím Mudra zabývá, jinak asi bez šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
21.10.10 13:37

Tak to jsou teda na tom uplne stejne, plazila se az pred rokem a bezne si sedala taky ve 14ti. Je na ni trochu videt, ze je rozvolnenejsi, nebeha tak mrstne jako behal jeji bracha…proste drevicko, ale nic extra napadnyho. Takovy jsou deti i bez hypotonie, takze to nikoho nenapadnme..pokud teda zrovna neudela provaz :mrgreen: …ale ani to uz neni az tak extremni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
21.10.10 13:41

:lol: úplně to vidim, mě teď vždycky rozesměje, jak se sama do sebe dokáže z ničeho nic zamotat :lol:

Blbý akorát je, že má hodně volný kotníky a tak když stojí, tak je to jako kdyby měla vykloubený nohy, fakt děsný! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
21.10.10 13:47

Tak kotniky nastesti az tak nema… jinak mne doporucil neurolog, ze mam stridat kotnikovy boty a nizky, aby noha trenovala, ale nepretezovala se, nebo nebyla delsi dobu sevrena jak v prezkacich…a ja pak zacla kupovat Superfity, ktery maji vlozku tvarovanou tak, ze se posilujou vazy na noze. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
21.10.10 13:56

V deseti mesicich…druhou nohu jsem nestihla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myshka
21.10.10 13:56

Ahoj. Kolem koní se pohybuji celý život a trávila jsem čas i v hiporehabilitačním centru. Tak malé děti jsem tam sice neviděla, nicméně pokud bude zkušený terapeut, můžeš mu plně věřit, protože tento způsob rehabilitace může pouze pomoci, rozhodně né uškodit.

Founik píše:
Mám pár dotazů ohledně hipoterapie u prcka kolem 2 let. Dnes jsme byly na kontrole RHB (chodíme pravidelně cvičit Vojtovku) a Mudr. nám napsala doporučenku na hipoterapii, se kterou by měla mrňouska začít na jaře. Teď je jí 17 měsíců, nechodí, diagnostikovaná hypotonie s hypermobilitou a motorická retardace (jednoduše je pohybově krapet pomalejší :-) )Máte s hipoterapií zkušenost v takhle nízkém věku? Jak to probíhá? Pomohla vám a jak? Případně při jaké diagnoze vám ji Mudr. předepsal a s jakým odůvodněním. Za každé info budu moc vděčná.
  • Citovat
  • Upravit
29730
21.10.10 13:59

Nedavno jsem cetla, ze na koni rehabilitujou deti uz od dvou mesicu. Docela by mne zajimalo, co s nima presne delaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
21.10.10 14:02

Myschka: Určitě souhlasím, já sama jezdila na koni, když jsem byla malá, takže pro mě to je rozhodně pohyb pozitivní :) Jen jsem chtěla mít dopředu představu, jakým způsobem to vlastně funguje a na co to přesně zabírá.

Asha: Tak to si taky nedovedu představit ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
21.10.10 14:17

Na koni se zpevni v podstate vsechny svaly, dite to nuti sedet rovne (nebo ho nuti cvicitel), zaroven musi udrzovat rovnovahu a posiluje i nohy. Hlavu zprima, takze i na sijovy svaly…no proste zpevnuje vsechno a nenasilnou formou.
Muzu se zeptat, kam budete chodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
21.10.10 14:19

Asho my jsme z Pce, takže kousek tady za město, provozuje to Středisko rané péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí