Nehraje si sám

3627
22.10.10 16:15

nehraje si sám

Všude čtu, jak je důležité si s dítkem hrát, ovšem jak se naučí být samostatné? Mareček si prostě sám nevyhraje :nevim: Co jsem udělala špatně? Jsem jediná, která stráví veškerý čas na zemi se svým dítkem? Sám si hraje minimálně a nebo jen když sedíme vedle něj. jakmile mu nechám hračky a odejdu opodál třeba poklidit nádobí, tak pláče. Dělá to od doby, kdy leze. Bude to časem lepší a nebo jsem si ho rozmazlila? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
22.10.10 16:17

Přečti si něco o separační úzkosti, je to lékařsky zavedený termín a nejde o rozmazlenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
22.10.10 16:19

Separační úzkost mám celkem nastudovanou, ale on to dělá prostě od vždycky, není to jen období nebo novinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
22.10.10 16:23

Tak já mám to samé. Našemu je osm měsíců a sám se moc nezabaví. A i takhle brzo to může být ta separační úzkost? a jak dlouho to může až trvat? do puberty? :mrgreen:
Nechci ho nechat plakat, ale nezvykne si na to? Co pak bude dělat ve školce?
Ewule promiň, že se ti tlačím do diskuze, ale aspoň víš, že v tom nejsi sama. :wink: Kolik je tvému malému?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.10.10 16:27

No ono je to tak, že můžeš mít „kontaktní“ miminko (to je výraz :lol: ) a ono to tak nějak plynule přejde do separačky. Ta může být od 6m, do kdy nevím, ale dlooouho :roll:

Nám se separační úzkost naštěstí vyhla. Když už leze, což takhle kuchyně, syn se v době, kdy už uměl klečet, tak strašně rád přehraboval v šuplících, zkrátka krámoval, to ho dokázalo zabavit fakt spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
22.10.10 16:27

8.11. mu bude rok, ta separační krize se objevuje v 8.měs. nejčastěji, ale u nás je to pořád a co si pamatuju, říkala jsem si, že je to jen období a už od 5.měs. čekám, že to přejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
22.10.10 16:29
Gladys píše:
No ono je to tak, že můžeš mít „kontaktní“ miminko (to je výraz :lol: ) a ono to tak nějak plynule přejde do separačky. Ta může být od 6m, do kdy nevím, ale dlooouho :roll:Nám se separační úzkost naštěstí vyhla. Když už leze, což takhle kuchyně, syn se v době, kdy už uměl klečet, tak strašně rád přehraboval v šuplících, zkrátka krámoval, to ho dokázalo zabavit fakt spolehlivě.

Máme obývák s kk a tam trávíme všechen čas, nestačí mu, že jsem ve stejné místnosti. Bohužel nemám nic na kramování :o)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
22.10.10 17:26

Náš nejstarší si začal sám hrát asi ve 4 letech. Prostřední je od malinka introvert a vystačí si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
22.10.10 17:38

Kluci si sami hraji. Samozrejme nepohrdnou, kdyz se matka vlozi, ale po nejake dobe si me prestanou vsimat a najdou si nejakou svoji zabavu. Separacni uzkost jsme meli chvilinku a jen u jednoho, vydrzelo to asi 3 nedele. Myslim ovsem, ze se k nam jeste casem vrati :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
22.10.10 19:05

Váhám, jestli dál u něj sedět a ani se nehnout (v nutných případech stejně jdu) a vychovávat ho tudíž k absolutní nesamostatnosti a nebo pár dní vydržet ten křik a pak se to zlepší? Ale on je pak z toho hodně rozhozenej, to je mi ho líto, ale přece nemůžu být pořád s ním, pak ve školce si nebude hrát, protože tam nebudu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
22.10.10 19:28

Radím pár dní vydržet křik a zoufalství..
Pozoruji, čím více odolávám nátlaku, tím více si hraje sama..Tedy né že byla úplně samostatná, ale nechá mě na to minimum co nutně potřebuji a není z toho hysterák..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
22.10.10 19:32
Lizbeth píše:
Radím pár dní vydržet křik a zoufalství..
Pozoruji, čím více odolávám nátlaku, tím více si hraje sama..Tedy né že byla úplně samostatná, ale nechá mě na to minimum co nutně potřebuji a není z toho hysterák..

Včera jsem to tak totiž udělala a pak se v noci budil a to nikdy nedělá. Tak se bojím, že to bylo z toho :nevim:
nechápu, že mu nestačí, že jsem ve stejné místnosti, když chci něco udělat, tak musí žmoulat rohlík apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
22.10.10 19:34

Ahoj,já jsem zaujala takový postoj pozorovatele z povzdálí-jsem na dohled,ale nechávám ho,aby si hrál a zkoumal sám.Pak si k němu sednu,a boříme komín,skládáme skládačku.Ale když musím třeba chodit sem a tam,tak taky pobekává.Neberu to jako rozmazlenost,ale jako povahový rys.Halt je mámina prdelka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
22.10.10 19:51

Hm, tak za to noční buzemí by mi to nestálo..
Tak snad zkusit později. Malá začla být samostatnější až tak v roce a 2 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
22.10.10 20:01

V obdobi lezeni vetsina deti proziva vetsi separacni uzkost.Je to normalni a zdrave. Na chuzi jako dalsi level potrebuje pocit bezpeci u matky. Prozivame to od 6m, rok ji bude za 3 tydny. Nehrotim to, svou pritomnost ji dopravam :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí