Nehraje si sám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3201
22.10.10 20:02
Ewule0712 píše:
Lizbeth píše:
Radím pár dní vydržet křik a zoufalství..
Pozoruji, čím více odolávám nátlaku, tím více si hraje sama..Tedy né že byla úplně samostatná, ale nechá mě na to minimum co nutně potřebuji a není z toho hysterák..
Včera jsem to tak totiž udělala a pak se v noci budil a to nikdy nedělá. Tak se bojím, že to bylo z toho :nevim:
nechápu, že mu nestačí, že jsem ve stejné místnosti, když chci něco udělat, tak musí žmoulat rohlík apod.

Jj, to mohlo byt z toho. Pokud se dite budi v noci s krikem je stresovano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
23.10.10 08:06
ginche píše:
V obdobi lezeni vetsina deti proziva vetsi separacni uzkost.Je to normalni a zdrave. Na chuzi jako dalsi level potrebuje pocit bezpeci u matky. Prozivame to od 6m, rok ji bude za 3 tydny. Nehrotim to, svou pritomnost ji dopravam :wink:

Já svou přítomnost také malému dopřává, ale snažím se i maličko osamostatňovat, ale nepřítomností zbytečně nestresovat. Ale když mu nestačí ani když jsem ve stejné místnosti a chce, abch u něj seděla…dělám to no…nevím zda dělám dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
25.10.10 14:23

Dvčata tak já jsem bezradná :cry:
Myslím, že se malýmu opravdu věnuju hodně, když vidím, že si hraje sám, tak ho neruším a třeba vařím (jsme ve stejné místnosti), ale on za mnou vždycky po chvilce doleze a začne se mi hroutit po nohama, lehne si na zem a začne hrozně ječet, pomůže jen, když si s ním kleknu k hračkám. Ten pláč, to není pláč! To je ječení, jako kdyby se stala nějaká tragédie. Přeci nemůžu celé jeho bdění prosedět u něj :nevim: Může to být třea zubama? Má jedničky nahoře i dole a dvojky nahoře, přijde mi, že se žádný zub neklube, ale to nemusí jít vidět, že? nenásledují teď čtverky? Můžeme být tak plačtivý a podrážděný proto? Já už vážně nevím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
25.10.10 14:36

U nás to bylo dost podobné a musím říct, že jsem slabá, křik bych tedy nevydržela, a protože ostatní mohlo vždycky počkat, tak jsme si hrály spolu. Postupně jsem začala při hře tuhnout, neodpovídat na úplně každou blbinu veselým obličejem a tak, pak jsem se ze země přesunula na sedačku. Pak jsem si před sebe rozložila noviny a jen tak přes ně koukala. Dneska jsou malé dva roky a dovede si hrát sama pěkně. Mě to sice dalo víc práce, sem tam nebylo umyté nádobí, uvařeno, a když o tom tak přemýšlím - no a co? Každá matka je jiná, mě to rozhodně nevadilo (no, možná když řvala za dveřmi záchodu…), a nevadí mi do dneška, když se z obýváku ozývá: Mámo, poď! desetkrát za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
25.10.10 14:38
Ivana IZA píše:
U nás to bylo dost podobné a musím říct, že jsem slabá, křik bych tedy nevydržela, a protože ostatní mohlo vždycky počkat, tak jsme si hrály spolu. Postupně jsem začala při hře tuhnout, neodpovídat na úplně každou blbinu veselým obličejem a tak, pak jsem se ze země přesunula na sedačku. Pak jsem si před sebe rozložila noviny a jen tak přes ně koukala. Dneska jsou malé dva roky a dovede si hrát sama pěkně. Mě to sice dalo víc práce, sem tam nebylo umyté nádobí, uvařeno, a když o tom tak přemýšlím - no a co? Každá matka je jiná, mě to rozhodně nevadilo (no, možná když řvala za dveřmi záchodu…), a nevadí mi do dneška, když se z obýváku ozývá: Mámo, poď! desetkrát za sebou.

Máš můj obdiv, mě teda vadí, že ječí a není proč, vždyť jsem 2 kroky od něj :-) Ale asi musím zatnout zuby, nedělat nic pokud zrovna nespí a sedět nehnutě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
27.10.10 00:02

Tak po pravde mam takovy mamincin ocasek doma taky. I kdyz mame obyvak s kuchymi dohromady, tudis me stale vidi, tak musim byt ve vetsine pripadu s ni a hrat si. Mala ma za nedlouho 14 mesicu, nevim kdy se osamostatni, ale co pamatuji, tak to tak bylo odjakziva. Proste jeci a jeci, plete se pod nohama, ze ji proste vezmu. Ale snazim se byt tvrdsi, aby se ucila, ze nebude vzdycky po jejim. Jde to horko tezko :-( Rozhodne ji nic neboli, jenom chce byt u maminy- nevim nevim jak budeme valcit az pujde do skolky. Dalsi vec je, ze neni v dosahu zadna babicka ci deda, takze zbyva zase jen mamina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí