Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My jsme za 6 let co máme nejstarší dceru potkali jen jednu její jmenovkyni osobně u dětské, pár týdnů zpět a ta má asi 1r., jinak o pár vím tady na emiminu.
Zatím se to rovná hledat jehlu v kupce sena
.
Mahuliena
. Ale jako supermoderni mi prijde jmeno @, skoda ze ho tem rodicum v Cine urady nepovolily. ![]()
@Lishaa píše:
Mahuliena. Ale jako supermoderni mi prijde jmeno @, skoda ze ho tem rodicum v Cine urady nepovolily.
Samuel, William, Theresa, Sofie, Maxim/Maxmilián
I když moc nechápu, co rodiče vede ktomu, aby dávali dětem cizí jména. Myslí si, jak jsou originální, ale přitom každý pojmenuje dítě „originálně“ a pak se mi stalo, že v kolektivu 10 dětí jsem měla 3 Sofinky ![]()
@Petule030 píše:
Samuel, William, Theresa, Sofie, Maxim/MaxmiliánI když moc nechápu, co rodiče vede ktomu, aby dávali dětem cizí jména. Myslí si, jak jsou originální, ale přitom každý pojmenuje dítě „originálně“ a pak se mi stalo, že v kolektivu 10 dětí jsem měla 3 Sofinky
No a? O generaci zpátky tam byly tři Terezky a o generaci zpátky tři Olgy… to je normální.
@Bábrdl Však ano. Mě se líbí česká jména a až budu mít děti, tak se svým „normálním“ jménem budou jedineční a originální
Ale pro mě za mě, pojmenujte si děti, jak se vám zlíbí. Jen aby vám to jednou nevyčetly ![]()
@Petule030 píše:
@Bábrdl Však ano. Mě se líbí česká jména a až budu mít děti, tak se svým „normálním“ jménem budou jedineční a originálníAle pro mě za mě, pojmenujte si děti, jak se vám zlíbí. Jen aby vám to jednou nevyčetly
Na to bych si fakt. davala pozor- osobne jsem.si tim prosla nebylo to vubec jednoduche, kor na male ceske vesnicce
ted uz to beru uplne jinak a v celku jsem na sve jmeno pysna a lidem se libi ale…
Naše malá se jmenuje Timea. Nevím jestli je moderní, ale neměnila bych. ![]()
@momi33 píše:
XyXao?
Nevím co si pod super modrním jménem představit.
Asi to bude tím že coby člověk s vysokým národnostním cítěním miluju česká jména.
Pamela Nováková mi jaksi nesedí
Já jsem z toho tématu taky nějaký rozpačitý. I když - od té doby, co se hrabu ve starých matrikách, tak poznávám, jak je ta „ustálená“ podoba všemožných jmen strašně relativní.
V 80. letech by se za „moderní jména“ dala považovat třeba Vinnetou, Sandokan, Bodie a Doyle… Tahle jména se u nás ojediněle dávala ( i když Doyle se křestním jménem jmenoval Raymond a Bodie zase Thomas nebo Tobias, už nevím).
Současné seriály nesleduju, takže nemám přehled.
Žádná univerzální moderní jména neexistují - za moderní se označují ta, která jsou momentálně v kurzu. Ted je to Matyáš, Tobiáš, Tadeáš, Eliáš, Mikuláš a za pár let to bude zase pár jiných jmen.
@Kornel
znám jednu rodinu mají Stelinku a od letoška k ní přibyla Apolenka