MODERNÍ jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1109
27.12.14 21:20
@Flenka píše:
@zoe546 taky jsem si vzpomněla na McLeodky ;)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
27.12.14 21:21

JO, a miluji ještě jméno Beatrice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
27.12.14 21:27

Každé jméno je krásné i když někdy jen pro rodiče :). Naše malá nás taky možná jednou bude proklínat - ale má dvě, tak si může vybrat :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
27.12.14 21:39
@Monikée píše:
Dobry vecer vsem povidalkam. S prateli jsme diskutovali o modernich jmenech. Myslim jako aktualne modernich. Vsude na netu se pise o,,modernich,, jmenech a nikde jsme nenasli opravdu aktualni jmena, co se davalo nyni, v r.2014, nejaky vykrik moderni doby. Vsechni jsou diskuze par let stare a v ostatni diskuzich se omila furt to same.Tak chceme rozvyrit tema, JAKE JSOU PODLE VAS MODERNI JMENA, SVETOVA, UNIVERZALNI ATD… Fakt jako super moederni, ne zadna Natalie, Sofie, Nela, Tobias, to nejsou moderni jmena, vsechna se davaji po leta letouci, a pod…Pojdte se zapojit :) :)

Tak ona se všechna jména dávají léta letoucí. Jména se vrací, pronikají k nám jména, která se u léta letoucí dávají někde jinde. Např. amerika. Nevím co si pod tvou otázkou představit. Muselo by to být nově vymyšlené jméno, a to dávali snad jen indiáni? Věřím, že indiáni dávali léta letoucí např. jméno „Dlouhá vichřice“ a dneska by to byl v česku úlet. Takže specifikuj. Napsala jsi jen, že Tě nezajímají jména, která se dávala před sto lety a zase jsou hodně v kurzu jako Tobiáš atd. Nezajímají Tě jména, která byla běžná v léta letoucí v jiných zemích Sofie atd. Podle mě Tě nezajímají ani jména židovská a biblická, která se také ve velkém vrací Bartoloměj atd. Tak tedy nevím. Super hyper moderní by mohla být třeba jména čínská? Li, nebo Chu nebo Thin.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
27.12.14 21:43

Tak pro mě moderní = to, co se hodně dává, ne :nevim:
Tzn. Ema, Sofie, Tomáš, Tobias, apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
27.12.14 21:50
@Petule030 píše:
Samuel, William, Theresa, Sofie, Maxim/Maxmilián :think: I když moc nechápu, co rodiče vede ktomu, aby dávali dětem cizí jména. Myslí si, jak jsou originální, ale přitom každý pojmenuje dítě „originálně“ a pak se mi stalo, že v kolektivu 10 dětí jsem měla 3 Sofinky :roll:

Copak je samuel cizi jmeno? V kalendáři je xx let akorat se drive tolik nedavalo. My máme doma Samuela a Robina. Oba dva jsme m jsme vybrali s kalendářem v ruce. Samuel bylo jméno ktere se nam velice líbilo. Do te doby jsme ani jednoho neznali. Za to ted jich je všude mraky. Doufám že aspoň Robin se v budoucnu nerozšíří jako Samuel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
27.12.14 22:25
@kometa32 píše:
@Kornel Děkuji. Stellinka neprošla výběrem? :lol:

Noo nebyl by problem ale druhe mimi byl Tomasek :lol: ( ja touzila po Mikulasovi) a kdyz jsem cekala prvni holcicku tak jsem jednu chvili chtela Klarku no a pak jsem prisla na Terinku a mela jsem jasno :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
27.12.14 22:27
@zoe546 píše:
JO, a miluji ještě jméno Beatrice

Jeeeee taky kraaasneee :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.12.14 20:08

Me a manzelovy se libi obouroda jmena. Tak mame doma osmiletou Renee, petiletou Robin-Bobinka domacky a ted se nam narodila malinka Alex-Lexinka domacky, jmena bychom nemenily, jeste se nam libilo jmeno Sasa. Jmena jsme meli vymyslene jak pro holky, taky pro kluky, pohlavi bylo pro vsechny prekvapko, takze kdybychom meli tri kluky, mame je se stejnymi jmeny. Vsichni okolo rikaji, ze jsme jim dali strasne moderni jmena, ale nam neprijde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
28.12.14 20:20
Poklona, super jmena :palec:.
@mono.file píše:
Me a manzelovy se libi obouroda jmena. Tak mame doma osmiletou Renee, petiletou Robin-Bobinka domacky a ted se nam narodila malinka Alex-Lexinka domacky, jmena bychom nemenily, jeste se nam libilo jmeno Sasa. Jmena jsme meli vymyslene jak pro holky, taky pro kluky, pohlavi bylo pro vsechny prekvapko, takze kdybychom meli tri kluky, mame je se stejnymi jmeny. Vsichni okolo rikaji, ze jsme jim dali strasne moderni jmena, ale nam neprijde :-D
  • Citovat
  • Upravit
7421
28.12.14 22:55

Viděla jsem u nás na nástěnce poštu na jméno Lilidon třeba Dvořák (jiné české příjmení), ale myslím, že je tam překlep a mělo tam být Liridon Dvořák.
Stejně tak jsem se potkala s Benjaminem Dvořákem (opět jiné české…)
Nechápu, proč se těm dětem ti rodiče (ev. matky) mstí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
28.12.14 23:15
@Brontik píše:
Viděla jsem u nas na nástěnce poštu na jméno Lilidon třeba Dvořák (jiné české příjmení), ale myslím, že je tam překlep a mělo tam být Liridon Dvořák.
Stejně tak jsem se potkala s Benjaminem Dvořákem (opět jiné české…)
Nechápu, proč se těm dětem ti rodiče (ev. matky) mstí… :nevim:

Kdysi jsem pri praci potkala mladou slecnu Jennifer Macháčkovou (obdobne prijmeni), ucitelky to vyslovovaly „džínyféééér“ :roll:. Sama mam v merku jmeno, ktere se ted obcas objevuje, jenze u nas v rodine se tak jmenovalo x pribuznych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
28.12.14 23:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
28.12.14 23:48
@Brontik píše:
@bee.rush
zkus zalovit tady ;)
http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…

Diky :). Tak primo tu slozeninu ma ted jeden clovek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
30.12.14 09:00
@Gorlami píše:
My mame Stellinku, chtela bych jeste Zoinku (Zoe:).

Zoe je taky krásné jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko