Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@kocici.sova Laurentýna je blbost, nikdo se tak v Česku nejmenuje (www.nasejmena.cz) - odkud jste, pokud ne z Česka?
Jinak to je jak jedna nejmenovaná herečka, co chtěla dceru Týnu, ale Kristýna ani Justýna se jí nelíbily, tak má Faustýnu (možná teda s krátkým, to nevím přesně).
Jinak moje prababička byla Ernestina, to jsem jednu dobu (v pubertě) chtěla dát své potenciální dceři
, ale matka řekla, že jestli to udělám, tak mě vydědí; tak jsem to opustila.
Dneska kdybych měla rodit (a kdyby mi do toho nekecal muž
) tak bude dítě Anastázie (nebo Radovan, případně Jindřich).
Já v pubertě chtěla dát Eduardu. Byla to nějaká hrdinka ze seriálu ![]()
@Lishaa píše:
Mahuliena. Ale jako supermoderni mi prijde jmeno @, skoda ze ho tem rodicum v Cine urady nepovolily.
Co taková Evženie? Jinak já v dětství chtěla Matyldu nebo Klotyldu:-) To by mi holky daly:-)
@Slečna Ferka píše:
@kocici.sova Laurentýna je blbost, nikdo se tak v Česku nejmenuje (www.nasejmena.cz) - odkud jste, pokud ne z Česka?Jinak to je jak jedna nejmenovaná herečka, co chtěla dceru Týnu, ale Kristýna ani Justýna se jí nelíbily, tak má Faustýnu (možná teda s krátkým, to nevím přesně).
Jinak moje prababička byla Ernestina, to jsem jednu dobu (v pubertě) chtěla dát své potenciální dceři
Dneska kdybych měla rodit (a kdyby mi do toho nekecal muž, ale matka řekla, že jestli to udělám, tak mě vydědí; tak jsem to opustila.
) tak bude dítě Anastázie (nebo Radovan, případně Jindřich).
Ahoj, opravdu nevim, co to mas za databazi, ale jsme normalni ceska rodina, jsme z Opavy a ted mesic bydlime v nasem novem super byte Olomouci. Mala se celym jmenuje Laurentyna Mannova a jmeno ma po manzelove prababicce a ta se jmenovala Laurentin Magoliova, jeji tatinek byl,,zpulky,, cernoch, tak se to nejak vsechno pomichalo. Jinak na jmeno jsme potrebovali posudek, ten nam delala v Praze p. M.Knappova, a museli jsme za to platit asi 1000,. a museli jsme dolozit(slovnik cizich jmen), ze se v cizich zemich Laurentin pouzivajako divci jmemo a povolila nam Laurentýnu. Vzdyt je to skoro to same jako Leontyna(to je zas Leona s Tynou a nikomu to neva).Dokonce nikdo jeji jmeno nebere jako vystredni.Je to hold i o okoki, jak to vezme. Nejhorsi je, kdyz te nekdo odsoudi jen podle jmena… ![]()
@kocici.sova A malá je ročník 2014? Jak jsem koukala, ten ještě není ve statistice ministerstva vnitra celý zpracovaný; jinak nikdo jiný tohoto jména neexistuje.
Jinak ono jde o to, že sice to je podobné jako Leontýna - ale v Česku je poměrně přísná legislativa, že se jména nesmějí vymýšlet (čili kdybych měla pocit, že by bylo super jméno cojávím Jonatýna, tak to sice etymologicky smysl má (Jonáš + Týna), ale takhle to nefunguje. Jak jste to prošli vy: pokud je to nějaká extravagance, musí se doložit, že to je fakt jméno a ne paskvil.
@Slečna Ferka píše:
@kocici.sova A malá je ročník 2014? Jak jsem koukala, ten ještě není ve statistice ministerstva vnitra celý zpracovaný; jinak nikdo jiný tohoto jména neexistuje.Jinak ono jde o to, že sice to je podobné jako Leontýna - ale v Česku je poměrně přísná legislativa, že se jména nesmějí vymýšlet (čili kdybych měla pocit, že by bylo super jméno cojávím Jonatýna, tak to sice etymologicky smysl má (Jonáš + Týna), ale takhle to nefunguje. Jak jste to prošli vy: pokud je to nějaká extravagance, musí se doložit, že to je fakt jméno a ne paskvil.
A kdo jste vy zac, te me budete poucovat o tom, ze jmeny me dcery neexistuje. Zkuste si zajit na matriku, kdyz vas to tak strasne moc zajima a ocividne nejakym zpusobem poburuje a vyzadejte si povolena jmena na zadost od roku 2010…a pokud se o to tak moc zajimate, mrknete obcas na internet, a zjistite, ze lidska fantazie je neomezena a obcane CR davaji obcas takova silena, ze rozum zasne. A navic nase jmeno neni vymysnene. Pokud by jste si poradne precetla muj predchozi prispevek, docetla by jste se, ze Lynuska (tak ji rikame, jen aby nahodou), ma jmeno po prababicce, ktera se jmenovala Laurentin, protoze nebyla rodila ceska a mela kazdyho rodice z jine zeme. A pokud se podivate do slovniku cizich jmen (koupite ho v knihkupectvi),mozna stahnete nekde na netu v pdf., nebo doc., zjistite, ze jmeno Laurentin se pouziva v nekterych statech jako bezne divci kresni jmeno, v nekterych statech dokonce i jako muzske.
Tak prvne nez zacnete prohlasovat ze jmeno moji dcerky neexistuje, nebo ze je treba paskvil, ze, poradne se informujte, proctete si literaturu, na netu neni to co v knihach a slovnicich.
Jinak Laurentynka zdravi z Olomoucke Amazonie, je to tu super. ![]()
To je nedorozumění! Nemám nic proti Laurentýně, pokud ji posvětila dr. Knappová - jen jsem upozornila, že ta logika „je to stejné jako Leontýna“ fakt neplatí, že prostě pokud to není skutečně jméno (což posoudí lingvista), tak se to zapsat nedá. Ale pokud posudek potvrdil, že to jméno je, tak není co řešit.
Jinak ta databáze, o které mluvím, je oficiální seznam všech jmen, co v Česku kdo nosí, a Laurentýna tam prostě není. Možná je to chyba toho seznamu, to nevím, ale je to databáze ministerstva vnitra a to jméno by tam být mělo. Proto jsem býka nedůvěřivá, i když nechci popírat existenci vaší dcery ![]()
@Slečna Ferka To je zvláštní že není v té databázi, měla jsem za to že tam jsou všechna jména a příjmení. Je tam dokonce i moje nové dvoj příjmení.
Laurentýna je hezké jméno.
No já sem si teď projizděla tu databazi a mate pravdu, Laurentýna Mannová tam opravdu neni, no fajn, to může být chyba, ale tím pádem, pro tam neni ani moje jmeno Táňa Kočičíšová? Jsme v Olomouci měsíc a maximálně mě napadá jen to, že teď všichni přehlašujem trvalé bydliště z Opavy. Ale jelikož jste mi tím vložila velkého brouka do hlavy, dovolila jsem si kontaktovat administrátora těchto stránek, nebo prostě ten člověk co to má na starosti a má tam uvedený e.mail. Takže jak písnou, vložím Vám jsem kopie toho mailu, ať víte ![]()
@kocici.sova píše:
No já sem si teď projizděla tu databazi a mate pravdu, Laurentýna Mannová tam opravdu neni, no fajn, to může být chyba, ale tím pádem, pro tam neni ani moje jmeno Táňa Kočičíšová? Jsme v Olomouci měsíc a maximálně mě napadá jen to, že teď všichni přehlašujem trvalé bydliště z Opavy. Ale jelikož jste mi tím vložila velkého brouka do hlavy, dovolila jsem si kontaktovat administrátora těchto stránek, nebo prostě ten člověk co to má na starosti a má tam uvedený e.mail. Takže jak písnou, vložím Vám jsem kopie toho mailu, ať víte
Ahoj, na tomhle webu by opravdu měla být všechna jména tak určitě administratorovi napiš. Ale jsou tam pouze jména a pouze příjmení, ne dohromady.
@kocici.sova A kdy se malá narodila? Pokud vím, v téhle databázi jsou aktualizace jen do konce roku 2013.
@ropucha 02 Právě že prý 2010.
Mě napadlo jediné vysvětlení, a to že pokud se holčičce muselo jméno posoudit, že ji možná do databáze zapsali beze jména („nezjištěno“), a když už rodný list se jménem dostala, tak už to tam neaktualizovali - ale nevím
A jinak tu databázi, ze které servery vychází, vydává ministerstvo vnitra http://www.mvcr.cz/…-722752.aspx (akorát v podobě, která není uživatelsky přívětivá), to žádný správce webu nevyřeší.
@Jura007 píše:
Tahle jména se u nás ojediněle dávala ( i když Doyle se křestním jménem jmenoval Raymond a Bodie zase Thomas nebo Tobias, už nevím).
Současné seriály nesleduju, takže nemám přehled.
Cccc… jako Bodieho fanynka Tě musím opravit.
William Andrew Philip Bodie ![]()