Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@mamartina píše:To musel psát jedině chudák chlap
Podle mě to psala ženská a myslela to naprosto vážně ![]()
tak ono to kdysi bylo normální, v dnešní době by se to uchytilo těžko ![]()
@Nelluška píše:![]()
ty jo, to byly ženský fakt takhle pod pantoflem? tohle kdyby mi někdo zařídil, tak snad začnu chodit do práce
Tak já teda předpokládám, že to bylo pro ženy, které manžel celý život živil, řešil „mužské“ záležitosti a na požádání platil služebnictvo. Třeba na americkém Jihu 50. let si to dovedu představit celkem živě, viz filmy The Help nebo Ocelové magnólie.
no ony to mají ženský někde ve světě těžký i teď. A nemusí na to mít příručku. Ale je to prostě hustý, dřív asi o chlapy víc pečovaly. Ale učit se to na střední škole
![]()
@Knihomyš píše:
Tak já teda předpokládám, že to bylo pro ženy, které manžel celý život živil, řešil „mužské“ záležitosti a na požádání platil služebnictvo. Třeba na americkém Jihu 50. let si to dovedu představit celkem živě, viz filmy The Help nebo Ocelové magnólie.
Ale třeba mojí prababičku muž neživil, taky pracovala a chovala se k dědovi děsně s úctou, milovali se celý život, prostě nádhera.
kdybych nepracovala a můj mě živil tak si dovedu představit se takhle nějak podobně starat, neříkám, že stejně jak popisuje článek, ovšem za předpokladu, že by toho manžel nezneužíval
No mě svým způsobem muž živí, když jsem na mateřské, ale místo toho, aby ulehl na mnou natřepaný polštář ,tak ho sice upravená přivítám s úsměvem,a le vyfasuje ve dveřích uřvané děti a jdou ven, aby spíš z toho nehráblo mě
![]()
@Nelluška píše:
Ale třeba mojí prababičku muž neživil, taky pracovala a chovala se k dědovi děsně s úctou, milovali se celý život, prostě nádhera.
Tak to je krásný, na druhou stranu prababička asi nejela podle příručky, žejo.
Vzájemná úcta je podle mě základ dobrého vztahu.
Ono to vypadá, že dřív byly ty vztahy postavené jinak - já mám teda názor, že teď se klade důraz víc na vášeň, romantiku a uspokojení vlastních potřeb a vztahy jdou dolů (jako obecně, prosím, ne absolutně!) Ale to by bylo na jinou diskusi.
A chlapovi jsem vlastně boty rozvazovala (když si hnul se zádama) ![]()
@Knihomyš píše:
Tak to je krásný, na druhou stranu prababička asi nejela podle příručky, žejo.
Vzájemná úcta je podle mě základ dobrého vztahu.
Ono to vypadá, že dřív byly ty vztahy postavené jinak - já mám teda názor, že teď se klade důraz víc na vášeň, romantiku a uspokojení vlastních potřeb a vztahy jdou dolů (jako obecně, prosím, ne absolutně!) Ale to by bylo na jinou diskusi.
A chlapovi jsem vlastně boty rozvazovala (když si hnul se zádama)
přesně tak
taky mi přijde, že vztahy jdou do kopru. Někdy si to uvědomím a sama se červenám
Možná si z tý příručky nakonec i něco vezmu.
jsem asi extrém, ale myslím, že by se mi v té době líbilo, ted mi mladí přijdou celkem rozmazlení dobou, samé volné vztahy, nevěra je úplně normální…jak jste tu psali vztahy jdou do kopru, hodně rozvodů apod…
Je to zajímavá doba, ale podle mě byly ženský až moc úslužný a chlapi si pak moc vyskakovali:-):-)
Dotaz: A plati to i opacne?? Ja jen ze to dam precist manzelovi. Je totiz doma s dcerkou a do prace chodim JA;-):-D
Holky nebrmlejte - uvědomte si, že ve srovnání s těžkostmi jeho pracovního dne jsou ty naše problémy jen maličkosti ![]()