Moderní žena z 50.let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7899
14.5.12 10:24

:mrgreen: To musel psát jedině chudák chlap :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.5.12 10:39
@mamartina píše: :mrgreen: To musel psát jedině chudák chlap :mrgreen:

Podle mě to psala ženská a myslela to naprosto vážně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
14.5.12 10:42

tak ono to kdysi bylo normální, v dnešní době by se to uchytilo těžko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.5.12 10:50
@Nelluška píše: :lol: :lol: ty jo, to byly ženský fakt takhle pod pantoflem? tohle kdyby mi někdo zařídil, tak snad začnu chodit do práce :mrgreen:

Tak já teda předpokládám, že to bylo pro ženy, které manžel celý život živil, řešil „mužské“ záležitosti a na požádání platil služebnictvo. Třeba na americkém Jihu 50. let si to dovedu představit celkem živě, viz filmy The Help nebo Ocelové magnólie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.5.12 10:50

no ony to mají ženský někde ve světě těžký i teď. A nemusí na to mít příručku. Ale je to prostě hustý, dřív asi o chlapy víc pečovaly. Ale učit se to na střední škole :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.5.12 10:52
@Knihomyš píše:
Tak já teda předpokládám, že to bylo pro ženy, které manžel celý život živil, řešil „mužské“ záležitosti a na požádání platil služebnictvo. Třeba na americkém Jihu 50. let si to dovedu představit celkem živě, viz filmy The Help nebo Ocelové magnólie.

Ale třeba mojí prababičku muž neživil, taky pracovala a chovala se k dědovi děsně s úctou, milovali se celý život, prostě nádhera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
14.5.12 10:56

kdybych nepracovala a můj mě živil tak si dovedu představit se takhle nějak podobně starat, neříkám, že stejně jak popisuje článek, ovšem za předpokladu, že by toho manžel nezneužíval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.5.12 11:04

No mě svým způsobem muž živí, když jsem na mateřské, ale místo toho, aby ulehl na mnou natřepaný polštář ,tak ho sice upravená přivítám s úsměvem,a le vyfasuje ve dveřích uřvané děti a jdou ven, aby spíš z toho nehráblo mě :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.5.12 11:28
@Nelluška píše:
Ale třeba mojí prababičku muž neživil, taky pracovala a chovala se k dědovi děsně s úctou, milovali se celý život, prostě nádhera.

Tak to je krásný, na druhou stranu prababička asi nejela podle příručky, žejo.
Vzájemná úcta je podle mě základ dobrého vztahu.
Ono to vypadá, že dřív byly ty vztahy postavené jinak - já mám teda názor, že teď se klade důraz víc na vášeň, romantiku a uspokojení vlastních potřeb a vztahy jdou dolů (jako obecně, prosím, ne absolutně!) Ale to by bylo na jinou diskusi.
A chlapovi jsem vlastně boty rozvazovala (když si hnul se zádama) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.5.12 11:41
@Knihomyš píše:
Tak to je krásný, na druhou stranu prababička asi nejela podle příručky, žejo.
Vzájemná úcta je podle mě základ dobrého vztahu.
Ono to vypadá, že dřív byly ty vztahy postavené jinak - já mám teda názor, že teď se klade důraz víc na vášeň, romantiku a uspokojení vlastních potřeb a vztahy jdou dolů (jako obecně, prosím, ne absolutně!) Ale to by bylo na jinou diskusi.
A chlapovi jsem vlastně boty rozvazovala (když si hnul se zádama) :)

přesně tak :palec: taky mi přijde, že vztahy jdou do kopru. Někdy si to uvědomím a sama se červenám :oops: Možná si z tý příručky nakonec i něco vezmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
14.5.12 11:45

jsem asi extrém, ale myslím, že by se mi v té době líbilo, ted mi mladí přijdou celkem rozmazlení dobou, samé volné vztahy, nevěra je úplně normální…jak jste tu psali vztahy jdou do kopru, hodně rozvodů apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.5.12 13:09

Je to zajímavá doba, ale podle mě byly ženský až moc úslužný a chlapi si pak moc vyskakovali:-):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
14.5.12 13:13

Žena z 50let, sen každého chlapa!

• Citovat
  • Upravit
30309
14.5.12 13:15

Dotaz: A plati to i opacne?? Ja jen ze to dam precist manzelovi. Je totiz doma s dcerkou a do prace chodim JA;-):-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
14.5.12 13:26

Holky nebrmlejte - uvědomte si, že ve srovnání s těžkostmi jeho pracovního dne jsou ty naše problémy jen maličkosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný