Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky nebrmlejte - uvědomte si, že ve srovnání s těžkostmi jeho pracovního dne jsou ty naše problémy jen maličkosti ![]()
Ono čistě prakticky - co si pomůžeš, když si chlap začne stěžovat a ty ho přerušíš s tím, že máš daleko horší potíže? Akorát se urazí a naprdne.
Pokud můj problém snese chvíli odkladu, tak stačí čtvrt hodiny kejvat hlavou a v nepravidelných intervalech říkat cosi jako „chudáčku, no to je hrůza“. Chlap se vykecá, zlepší se mu nálada a hned je vstřícnější k mým požadavkům. ![]()
Jenže to do časopisu pro ženy z 50. let napsat nemohli, páč už tenkrát byli gramotní i chlapi!
Já jsem tááááák nešťastná ,že se podle toho nemohu řídit - manžel pracuje doma…Bééééééé…Taková škoda
![]()
Jinak klidně bych takovou komedii hrála, kdybych nemusela do práce a manžel by zařídil slušnej sausfork.. ![]()
Jé, nemáte někdo celou učebnici? Škoda, že už se to dnes neučí…
@Nelluška píše:
Je to zajímavá doba, ale podle mě byly ženský až moc úslužný a chlapi si pak moc vyskakovali:-):-)
Šlo o to, že ženská tehdy byla v domácnosti. Starala se o domáctnost a o chlapa, a chlap se zase staral o to, aby měli peníze a mohli slušně bydlet.
No, ty neúslužný emancipovaly, až to dotáhly sem - ženský choděj do práce a navrch se staraj o domácnost ![]()
Ony byly obecně jiná očekávání - třeba chlap nečekal, že matka několika (jeho) dětí bude vypadat jak dvacetiletá modelka (rozdíl mezi svobodnou a vdanou ženou činil prý ca 25 kg), že bude sportovat, v případě potřeby bude zcela soběstačná a že si s ní pokecá o prezidenských volbách ve Francii.. halt když dnes chtěj toto, musej slevit z toho natřásání polštářů ![]()
je pravda, že ženský tehdy držely hubu a krok, když je manžel živil. ![]()
Nejvíc mě ale pobavil stejně tento odstavec
![]()
Co nesmíte: Nevítejte ho stížnostmi a problémy. Nereptejte, když přijde pozdě k jídlu. Uvědomte si, že ve srovnání s těžkostmi jeho pracovního dne jsou to jen maličkosti. Udělejte mu pohodlí - může se natáhnout do pohodlného křesla nebo si lehnout v ložnici. Naklepejte mu polštář a nabídněte mu, že mu sundáte boty. Mějte vždy připravený teplý nebo studený nápoj. Pohlaďte ho tichým a příjemným hlasem. Dovolte mu odpočinout si a uklidnit se.
dala jsem to přečíst manželovi a on řekl, že mi to připíchne na lednici, takže to v sobě kus pravdy aby bylo manželství spokojené asi ponese ![]()
a copak se mu líbilo nejvíc. Můj je skromný, prý přivítat milým úsměvem, dovolit mu odpočinout a nenadávat, že jde pozdě.
Hele babi,něco na tom bude
…klidně si z toho něco vezmu a přestanu mu volat ať po cestě nakoupí a zajede k našim,že mamka posílá jídlo,hned ve dveřích vrážím dítě(magořím,musím si zavolat káááámošce
),hlásím,že starší dcerku,když už je doma vyzvedne on a já zatím nachystám jídlo
..přijde,jídlo nachystaný v mikrovlnce na ohřátí,já na sedačce u emimina,mimčo spí a když už teda jde zapnout mikrovlnku,aby neumřel hlady tak mu řeknu ať starší dcerce vytáhne jogurt
..pak jde pracovat,mimčo se budí,nakrmím ho…jdu za mužem do pracovny a prdnu mu ji n aklín,že mám hotovou kávu a bude mi volat opět a nutně kamoška(ta stejná
)…večer koupe
…
Asi mu ty boty budou vyzouvat
…aspoň rychleji převezme dítě ![]()
asi hlavně ten bod nevítat stížnostmi, v mém případě mu oznamuji plán na zbytek dne, kterému vévodí on jako jeden z hlavních účastníků
ráda plánuji jsem už taková no, od rána kutím co budem s malou dělat a co budem dělat s tatínkem až se vrátí, hrůza co? já vím ![]()
@lukresia píše:
asi hlavně ten bod nevítat stížnostmi, v mém případě mu oznamuji plán na zbytek dne, kterému vévodí on jako jeden z hlavních účastníkůráda plánuji jsem už taková no, od rána kutím co budem s malou dělat a co budem dělat s tatínkem až se vrátí, hrůza co? já vím
náhodou,taky to tak dělám,že plánuji co budem dělat jak taťka přijede z práce.I když scénář skoro vždy stejný
…jak dopracuje i doma tak jdem na zahradku na makrelu ![]()
@wildcherry občas se tu objeví diskuse jejíž zakladatelka si stěžuje na nedostatek zážitků v manželském svazku, kdybych já nebyla plánovač je možné, že bych brzy zakládala další
já vím, že chlapovi se toho po práci moc nechce, ale mnohdy je ještě za procházku rád ![]()
@lukresia píše:
@wildcherry občas se tu objeví diskuse jejíž zakladatelka si stěžuje na nedostatek zážitků v manželském svazku, kdybych já nebyla plánovač je možné, že bych brzy zakládala dalšíjá vím, že chlapovi se toho po práci moc nechce, ale mnohdy je ještě za procházku rád
přesně tak:-)…ráda plánuji i víkendy,nebo i on.To jsme všichni spolu těším se na výlety,nebo tak něo
a hlavně nemusím nic dělat ![]()
já bych vážně do 5O:let nezapadla.I když o ně všechny ráda pečuji,mám ráda i sebe a nejsem jejich otrok ![]()