Moderní žena z 50.let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5352
14.5.12 13:26

Holky nebrmlejte - uvědomte si, že ve srovnání s těžkostmi jeho pracovního dne jsou ty naše problémy jen maličkosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.5.12 13:42

Ono čistě prakticky - co si pomůžeš, když si chlap začne stěžovat a ty ho přerušíš s tím, že máš daleko horší potíže? Akorát se urazí a naprdne.
Pokud můj problém snese chvíli odkladu, tak stačí čtvrt hodiny kejvat hlavou a v nepravidelných intervalech říkat cosi jako „chudáčku, no to je hrůza“. Chlap se vykecá, zlepší se mu nálada a hned je vstřícnější k mým požadavkům. :)
Jenže to do časopisu pro ženy z 50. let napsat nemohli, páč už tenkrát byli gramotní i chlapi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
14.5.12 15:33

Já jsem tááááák nešťastná ,že se podle toho nemohu řídit - manžel pracuje doma…Bééééééé…Taková škoda :,( :,( :,( :mrgreen:

Jinak klidně bych takovou komedii hrála, kdybych nemusela do práce a manžel by zařídil slušnej sausfork.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1524
14.5.12 15:44

Jé, nemáte někdo celou učebnici? Škoda, že už se to dnes neučí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1524
14.5.12 15:46
@Nelluška píše:
Je to zajímavá doba, ale podle mě byly ženský až moc úslužný a chlapi si pak moc vyskakovali:-):-)

Šlo o to, že ženská tehdy byla v domácnosti. Starala se o domáctnost a o chlapa, a chlap se zase staral o to, aby měli peníze a mohli slušně bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.5.12 17:00

No, ty neúslužný emancipovaly, až to dotáhly sem - ženský choděj do práce a navrch se staraj o domácnost :mrgreen:

Ony byly obecně jiná očekávání - třeba chlap nečekal, že matka několika (jeho) dětí bude vypadat jak dvacetiletá modelka (rozdíl mezi svobodnou a vdanou ženou činil prý ca 25 kg), že bude sportovat, v případě potřeby bude zcela soběstačná a že si s ní pokecá o prezidenských volbách ve Francii.. halt když dnes chtěj toto, musej slevit z toho natřásání polštářů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.5.12 19:02

je pravda, že ženský tehdy držely hubu a krok, když je manžel živil. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.5.12 19:59

Nejvíc mě ale pobavil stejně tento odstavec :( :D
Co nesmíte: Nevítejte ho stížnostmi a problémy. Nereptejte, když přijde pozdě k jídlu. Uvědomte si, že ve srovnání s těžkostmi jeho pracovního dne jsou to jen maličkosti. Udělejte mu pohodlí - může se natáhnout do pohodlného křesla nebo si lehnout v ložnici. Naklepejte mu polštář a nabídněte mu, že mu sundáte boty. Mějte vždy připravený teplý nebo studený nápoj. Pohlaďte ho tichým a příjemným hlasem. Dovolte mu odpočinout si a uklidnit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
14.5.12 20:00

dala jsem to přečíst manželovi a on řekl, že mi to připíchne na lednici, takže to v sobě kus pravdy aby bylo manželství spokojené asi ponese :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.5.12 20:03

a copak se mu líbilo nejvíc. Můj je skromný, prý přivítat milým úsměvem, dovolit mu odpočinout a nenadávat, že jde pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
14.5.12 21:20

Hele babi,něco na tom bude :mrgreen: …klidně si z toho něco vezmu a přestanu mu volat ať po cestě nakoupí a zajede k našim,že mamka posílá jídlo,hned ve dveřích vrážím dítě(magořím,musím si zavolat káááámošce :pankac: ),hlásím,že starší dcerku,když už je doma vyzvedne on a já zatím nachystám jídlo :mrgreen: ..přijde,jídlo nachystaný v mikrovlnce na ohřátí,já na sedačce u emimina,mimčo spí a když už teda jde zapnout mikrovlnku,aby neumřel hlady tak mu řeknu ať starší dcerce vytáhne jogurt :lol: ..pak jde pracovat,mimčo se budí,nakrmím ho…jdu za mužem do pracovny a prdnu mu ji n aklín,že mám hotovou kávu a bude mi volat opět a nutně kamoška(ta stejná :D )…večer koupe :mrgreen: …

Asi mu ty boty budou vyzouvat :srdce: …aspoň rychleji převezme dítě :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
15.5.12 08:23

asi hlavně ten bod nevítat stížnostmi, v mém případě mu oznamuji plán na zbytek dne, kterému vévodí on jako jeden z hlavních účastníků :mrgreen: ráda plánuji jsem už taková no, od rána kutím co budem s malou dělat a co budem dělat s tatínkem až se vrátí, hrůza co? já vím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
15.5.12 08:47
@lukresia píše:
asi hlavně ten bod nevítat stížnostmi, v mém případě mu oznamuji plán na zbytek dne, kterému vévodí on jako jeden z hlavních účastníků :mrgreen: ráda plánuji jsem už taková no, od rána kutím co budem s malou dělat a co budem dělat s tatínkem až se vrátí, hrůza co? já vím :D

náhodou,taky to tak dělám,že plánuji co budem dělat jak taťka přijede z práce.I když scénář skoro vždy stejný :) …jak dopracuje i doma tak jdem na zahradku na makrelu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
15.5.12 08:59

@wildcherry občas se tu objeví diskuse jejíž zakladatelka si stěžuje na nedostatek zážitků v manželském svazku, kdybych já nebyla plánovač je možné, že bych brzy zakládala další :D já vím, že chlapovi se toho po práci moc nechce, ale mnohdy je ještě za procházku rád :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
15.5.12 09:06
@lukresia píše:
@wildcherry občas se tu objeví diskuse jejíž zakladatelka si stěžuje na nedostatek zážitků v manželském svazku, kdybych já nebyla plánovač je možné, že bych brzy zakládala další :D já vím, že chlapovi se toho po práci moc nechce, ale mnohdy je ještě za procházku rád :D

přesně tak:-)…ráda plánuji i víkendy,nebo i on.To jsme všichni spolu těším se na výlety,nebo tak něo :) a hlavně nemusím nic dělat :mrgreen:

já bych vážně do 5O:let nezapadla.I když o ně všechny ráda pečuji,mám ráda i sebe a nejsem jejich otrok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný