Moderní žena z 50.let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2041
15.5.12 15:04

Přesně, taky bych teda nemohla být taková ta uťáplice a čekat, co mi dovolí manžel. Jestli si můžu koupit to či ono. I když ono to zase v těch 50.letech nemuselo být všude stejné, rozhodně si myslím, že ne všude byly uťáplé, úslužné a věrné ženy,že? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
15.5.12 15:36

Asi stejně, jako teď nejsou zdaleka všechny ženy rovnoprávné a ve vyrovnaném vztahu :) Když se člověk koukne na diskuse tady, tak se občas až děsím. Teď týrání a podobně brání legislativa, tenkrát třeba příbuzenstvo, sousedi (prostě si lidi víc viděli navzájem do talíře), úsilí o dobrou pověst…

Halt tenkrát byl muž hlava rodiny a žena krk, co tou hlavou hýbe ;)

Jen s tou věrností bych řekla, že jí bylo víc, protože tresty zvlášť pro ženy byly fakt drsné - ztráta pověsti, domova, při rozvodu/rozluce ztráta dětí (páč nedělala, tak by je neuživila) - fakt bych řekla, že to málokdy stálo za to riziko.
Ovšem zase záleží na společenské vrstvě, žejo, někde to prostě přešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
17.5.12 20:30

Hele, mám to teď pořád na talíři, dnes zase po příchodu z práce naznačoval:-)Ale už vítám s nápojem teplým, tedy kávou a tlumím děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
17.5.12 21:38
@Nelluška píše:
Hele, mám to teď pořád na talíři, dnes zase po příchodu z práce naznačoval:-)Ale už vítám s nápojem teplým, tedy kávou a tlumím děti.
:palec: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
17.5.12 21:42

Holky i když jsou teda chlapi zvláštní odrůda, jsou někdy roztomilí. Jak některý věci dělají po svém. Prostě chlapsky. Ale nejvíc jsem teď zamilovaná do svýho syna. :mrgreen: :mrgreen: a říkám si, že jednou bude stejnej truhlík jako táta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
17.5.12 22:02

Je to me pobavilo :lol: .Samozrejme vsechno z toho delam doma aby tu vladla prijemna a klidna atmosfera a hlavne aby tu muj nejdrazsi mohl nacerpat potrebne sily a energii.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
17.5.12 22:13

Markét, konečně někdo!!!!!a určitě vám to super klape a manžel je moc a moc spokojený chlap, protože kdybys mu to všechno dělala, byla bys nejžádanější ženská ve střední evropě :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
17.5.12 22:17
:mrgreen: :mrgreen:
@Nelluška píše:
Markét, konečně někdo!!!!!a určitě vám to super klape a manžel je moc a moc spokojený chlap, protože kdybys mu to všechno dělala, byla bys nejžádanější ženská ve střední evropě :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
17.5.12 22:20

Mimochodem krásný chlapeček, jak andílek. doufám, že ho manžel zasvětí do tajů šťastného manželství :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
17.5.12 22:35

Diky.Jako andilek jen vypada. :D Mu samozrejme budem vybirat nevestu sami..Hlava rodiny to vsechno vymysli a rozhodne,ja se mezitim prepudruji a budu se krasne usmivat a podporovat jakekoli rozhodnuti sveho muze.Mezitim natrepu ten polstarek. :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
18.5.12 08:33

Počkej, až si nějakou přivede, budeš jen zírat :nevim: Tak si to radši užívám teď, malá má čtyři a už tak držkuje, že to nemá obdoby, ten věk do dvou a půl let je asi nejhezčí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
18.5.12 22:40

Ahoj Nellinko,no zirat asi budu,uz se na to psychicky pripravuju..Zacinam s meditaci.. :mrgreen: Jen at drzkuje,alespon se neztrati.. :lol: U nas vypuklo obdobi vzdoru,tak si to uzivam.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
20.5.12 21:50

já si jen nedovedu představit, že se celý život staraly o děti, byly doma a prostě tím to haslo, já už se tak strašně těším do práce :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
20.5.12 22:09

Taky tak.Hlavne predstava te nerovnopravnosti me ubiji.Ja bych asi neumela byt zenou v domacnosti. :think: Rodicak si sice uzivam ale chybi mi ten pracovni sum,nebo jak to nazvat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
21.5.12 11:42

mě chybí někam vypadnout, jsem na mateřské čtyři roky, z toho už rok fakt trpím, i když malý je zlatíčko milovaný, prostě sedět doma, mít třeba děti ve školce, škole a čekat a s poklizenou domácností, navařeným obědem na manžela, by mě zničilo. I když někdy teda bych to uvítala:-)většinou spíš nic nestíhám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný