Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nonina-děkuji,vážně mi na něm dost záleží .Ale je pravda ,že víc udělat nemůžu.
Anonymní.na AS jsem jí taky dávala odkaz,ale nic.
Chci se jen zeptat, je to asi trochu ožehavé téma. A podle mé kamarádky co je sestřička u dětské doktorky neprokázaná blbost, že děti které špatně snášely očkování se mohou stát autisty. Jejich nervový systém to prostě neunese, jejich imunitní systém se pere s nějakým zánětem (virózou) a do toho očkování. Bohužel se to zvrtne a může být na celý život. Jedni nejmenovaní co mají chlapečka autistu si to myslí, že za to může očkování. Dvě holčičky co mají starší jsou zdravé. Znáte také někoho kdo si myslí, že nebýt očkování by autistu doma neměli ??? Ocenila bych třeba názor i když anonimní nějaké/ho MuDr. Děkuji. ![]()
Myslím, že i dost zajímavá teorie o vzniku a četnosti dětí s autismem je v tomto pořadu
Nikdy by mě to nenapadlo, ale jak tak občas pročítám nějaké diskuze - jen tak ze zájmu, tak mi utkvělo pár věcí v hlavě a najednou začal hlodat červíček. Jak je to s mojí malou holčičkou? Je jí 20 měsíců. Vůbec nereaguje na své jméno. Už jsem to zkoušela tolikrát, ale prostě nic, totální ignorace. Řeknu jí, ať něco udělá, tak to i udělá, ale když ji oslovím jménem, tak se nic neděje, nepodívá se na mě, jako kdyby to jméno neslyšela nebo ho záměrně ignoruje. Je to takový zvláštní. Už v minulosti mi něco přišlo zvláštní, ale teď si nevybavím, co to bylo, jen ten pocit, jestli je to v pořádku. Celkově v porovnání s ostatními dětmi je pomalejší. Co se týče mluvení, tak řekne pár slov a ta slova, která už říkala, tak zase neříká. Myslím, že i něco z dalších příznaků by sedělo. Ale - je to pouze náhoda a nás se to netýká. Kdy se to pozná? Měl někdo příznaky už takhle brzo, měl to někdo stejně? Jak žijí dospělí autisté?
Doufám, že se nemýlím, ale tahle vyšetření se dělají ve třech letech a později. Moje sestra měla také podezření na nestandardní vývoj u syna, začali to řešit ve třech letech, ale intenzivně(MR, vyšetření na dětské psychiatrii atd.)
Autismus se diagnostikuje od 18. měsíců věku dítěte. Pokud se ti něco nezdá, začala bych to řešit. Problém je, že často se mamince něco nezdá a pediatr nebo jiný „odborník“, který se tváří, že rozumí autismu, řekne: „To nic není.“ Odkud jste? Chce to poptat se v okolí na dobrého psychloga, dětského psychiatra nebo se objednat do APLA Praha nebo do Motola, ale čekačky jsou rok.
Naše doktorka nad vším mávne rukou. Že je vše v pořádku. Nebo že to nemám dělat. Takže jsem ji už 2krát obešla (poprvé o tom neměla ani páru a nedivím se, opravdu se s tím nemohla setkat, podruhé mi řekla to, co by mi řekla většina doktorů). A vždy jsem dobře udělala. Na jednu stranu jsem s ní spokojená, na druhou stranu v některých věcech ne. Ale myslím si, že tak to prostě je, že nikdy nebudu na stopro spokojená.
Já spíš chtěla číst, že tak to má hodně dětí v jejím věku a nic to neznamená.
Mohu se podělit o vlastní zkušenost. V té opačné roli. Mně kamarádka před mnoha lety přinesla článek o Aspergerově syndromu a jsem jí dodnes vděčná. Protože právě ten nás KONEČNĚ nasměroval tam, kam nás nedokázali nasměrovat všichni odborníci, jejichž rukama jsme s naším dítkem kvůli jeho potížím do té doby prošli. A moc nás jako rodiče mrzelo, že se tak nestalo dříve.
@Anonymní píše:
Mohu se podělit o vlastní zkušenost. V té opačné roli. Mně kamarádka před mnoha lety přinesla článek o Aspergerově syndromu a jsem jí dodnes vděčná. Protože právě ten nás KONEČNĚ nasměroval tam, kam nás nedokázali nasměrovat všichni odborníci, jejichž rukama jsme s naším dítkem kvůli jeho potížím do té doby prošli. A moc nás jako rodiče mrzelo, že se tak nestalo dříve.
A kdy jste na to přišli a jak se to projevovalo?
Jeden z auti testů
http://auticekjenicek.blogspot.cz/…ty-dach.html?m=1
Ukazuje? Rekne si, ze chce pit? Dá najevo, ze chce nejake jídlo? Kouše potravu? Pokud odpovis ano, je to spíš v pořádku, nez by byl problém.
Pokud chces řešení a tipy, více bych se priklanela k poradenství z www.adventor.org Život s diagnózou je těžký. Navíc děti s autismem lze dostat az na nediagnostikovatelnou úroveň.
@Bubiii píše:
Ukazuje? Rekne si, ze chce pit? Dá najevo, ze chce nejake jídlo? Kouše potravu? Pokud odpovis ano, je to spíš v pořádku, nez by byl problém.
Moc neukazuje, že chce pít si neřekne, že chce jíst začala ukazovat teď, kousání už se jakžtakž trošku naučila, ale má málo zoubků.
Tak to je dobře. Jde o pohyby čelistmi. Zní to divně, vím. Pokud se nezalyka jídlem a ji vse, co predlozis, je to ok. Mrkni na testik.
Právě že si to vůbec nepřipouští..ani by je něco takového nikdy nenapadlo..jsou to pro ně běžné vývojové rysy..nemůžu jim dokola něco vnucovat..aby se někde zeptali nebo tak něco…nejde to -bohužel

Ještě jednou Vám moc děkuji za vaše názory.
Docela mě to trápí..že to vidím jen já a nikomu jinému to divné nepřijde.