Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky, koupila jsem v pondělí v lékárně Nutrilon 1,trvanlivost na obale je až do 2013. Mám dvojčátka, začala jsem ho dávat jednomu chlapečkovi a zdálo se mi divné že měl několik dní po sobě průjem bez teplot, i se tak podivně tvářl jako že mu nechutná, myslela jsem že mu zkrátka UM přestalo vyhovovat, koupila jsem mu tedy Sunar Nutradefense a po něm průjem nemá, Nutrilon jsem nechala bráškovi který měl do té doby mlíčko antirefluxní, jenže když jsem mu dala normální nutrilon, měl po něm průjem také, přičichla jsem k mlíčku a zdá se mi že je divně cítit, tak jako hořce
,může být zkažené? Mám ho vrátit do lékárny nebo co s ním?
Ahoj já bych ho vyhodila, můžou ti říct, že to je špatným skladováním, protože od pondělka je už docela dlouho. Každopádně koukám, dneska aby člověk pomalu všechno ochutnával, zvlášť pro ty malinký
Podle mě zkažený být může a je.
No, on zrovna nutrilon je celkem známý tím, že chuťově je nahořklý, i když je zcela v pořádku.
Zkažné mlíko ti samozřejmě prodat můžou, špatné skladování, někde stačí maličká díra v obalu, dostane se vlhkost atd, ale myslím, že by to byla spíš vyjímka, ty UM jsou balená poměrně hodně dobře. Vyhoď to a prcky krm tím, co jim vyhovuje ![]()
No, nerekla bych, ze by bylo zkazene - ty UM, zvlast Nutrilon je pekne hnusny a horky normalne… ale ruzna mlika muzou udelat v brisku paseku i kdyz jsou v poradku. Takze, pokud si myslis, ze kluci z nej maji prujem a nesedi jim, proste ho vyhod…
Jen mi nejde do hlavy že už byli na něm měsíc a žádný problém nebyl, až teď
Nevim jestli je to normální, jestli jim to zkrátka může najednou z ničehonic přestat vyhovovat.
@Maia22 píše:
Jen mi nejde do hlavy že už byli na něm měsíc a žádný problém nebyl, až teďNevim jestli je to normální, jestli jim to zkrátka může najednou z ničehonic přestat vyhovovat.
Myslim, ze klidne… malou zacal po trech mesicich uplne neskutecne tvrdit…
Tak jsme jej vymenili za jine a zlepsilo se to po dvou dnech!!!
@Maia22 nemusí to být zkažené, prostě mu nesedl, my koupili bebu a po tý malá blila obloukem průjem prostě šílenost, tak jsem dala nazpět sunar a dobrý. a jinak prostě nutroš fakt smrdí divně nahořkle, tak jestli pochybuješ tak ho prostě vyhoď, lékárna netuším jestli by to vzala nazpět.
a jinak moje kámoška měla malou na nutrošiskoro 8 měsíců a pak najednou jim přestal sedět, z ničeho nic prostě najednou průjmy bolení bříška tak zkusili sunar a u toho pak už zůstali.
Neochutnalas ho?
pokud ma normalni barvu a neni jakoby tuhe a hrudkovane, tak by melo byt v poradku, zkazenim nutrilon hrudkuje a zloutne, pachne pak kysele a uplne zatvrda… nekdy zkus udelat test ![]()
jinak jim nutrac vubec nemusi sedet… a ze sunaru bys rozhodne nemela prechazet najednou ale pridavanim odmerek postupne, muze jim vadit nahla zmena mleka…
deti mi prujmujou pri zmene i z 1 na 2 apod.
@martulkasloník s bebou mam stejnou zkusenost… mala mi blila obloukem.
jinak nutrilon je horci, nez sunar, ten patri k nejsladsim mlekum.
uplne horka je uprava HA
ja ted presla na babylove a nemuzu si vynachvalit, ikdyz nam sedel i obycejny i ha nutrilon…
@Andule Nechtunala,neměli průjem kvůli tomu že bych na něj přešla, dávala jsem jim ho už měsíc a problém nebyl žádný, až teď a při přechodu na ten sunar se to hned srovnalo. To jsi asi špatně pochopila ![]()