Mohou si psycholog a klient tykat

Anonymní
24.5.21 20:00

Mohou si psycholog a klient tykat

Ahoj,

Dneska jsem byla u své psycholožky ke které chodím už rok. K mému překvapení mi nabídla jestli si můžeme tykat. Není to neprofesionální? Mě by tykání samozřejmě nevadilo, ale neprofesionální chování ano. Někde jsem četla, že psycholog a klient si nesmí tykat, a to ani v případě, kdy to navrhne klient psychologovi. Na druhou stranu moje tchýně si se svým psychologem také tyká. Nevíte někdo jak to teda funguje? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
222
24.5.21 20:04

Já bych si s psychologem taky tykat nechtěla. Mě to přijde neprofesionální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
24.5.21 20:06

Já myslím, že je to úplně fuk, důležité je, jestli je to dobrý psycholog a dokáže svému klientovi pomoci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
24.5.21 20:07

Psycholog =pomoc… A aby jste měli hezky vztah a porozumění tak proč ne.. Nevidím na tom nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
24.5.21 20:08

Je to velmi neprofesionální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
24.5.21 20:09
@Misasisi píše:
Psycholog =pomoc… A aby jste měli hezky vztah a porozumění tak proč ne.. Nevidím na tom nic špatného.

„Pomoc“. Tykačka s klientem je mimo etický kodex pomáhajících profesí. Klient není kamarád, psycholog není kamarád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9288
24.5.21 20:13

Tak hlavní snad je, aby to vyhovovalo tobě ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2380
24.5.21 20:14

Když klient bude psychologovi tykat a vést s ním přátelské konverzace, může jednoduše nabýt dojmu, že psycholog je jeho kamarád. Což není. Psycholog se svými klienty osobní vztahy navazovat nesmí. Takže tykání mi v tomhle případě taky přijde neprofesionální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
24.5.21 20:15

@SlečnaDahlia 100 lidi 100 názoru 😊 😊nikomu to neberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.21 20:17

S terapeutem si tykám, chodili jsme na stejný gympl, známe se - ale zas ne nijak moc, rozhodně nejsme kamarádi.
Hned na začátku jsme si to ujasnili, ptal se, jestli mi to nevadí, že mi když tak dohodí kolegu atd. Jsem s tím OK.
Ale ve tvé situaci mi to taky přijde mírně neprofesionální…

• Citovat
  • Upravit
6116
24.5.21 20:20
@Misasisi píše:
@SlečnaDahlia 100 lidi 100 názoru 😊 😊nikomu to neberu

To fakt není o názoru, je to zásada profesionálního vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
24.5.21 20:26

@SlečnaDahlia okey nehadam se s tebou :wink:napsala sem svůj názor víc to rozebírat nemusím 😊hezky večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.5.21 20:26

Pokud Vám to vyhovuje, tak proč ne :nevim: V anglicky mluvících zemích se nevyká a lidi se k sobě chovají stejně jako by si tykali (v profesích např. ne v rodině :mrgreen::nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
24.5.21 20:48

Ja treba vubec nevidim duvod, proc se tykani branit. Ono lze uplne krasne drzet vztah na profesionalni urovni pri tykani. Zase si umim predstavit, ze se nekdo lepe uvolni, pokud komunikace bude probihat v rovine tykani. Nebude sedet jak s pravitkem v zadech a premyslet, co vlastne rict. Lide jsou strasne ruzni, jednomu vyhovuje to, jinemu ono, takovou rigidnost bych zrovna v psychologii tedy necekala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
24.5.21 20:51
@SlečnaDahlia píše:
Je to velmi neprofesionální.

Souhlas. Do vztahu psycholog klient, tykání nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová