Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych si s psychologem taky tykat nechtěla. Mě to přijde neprofesionální.
Já myslím, že je to úplně fuk, důležité je, jestli je to dobrý psycholog a dokáže svému klientovi pomoci. ![]()
Psycholog =pomoc… A aby jste měli hezky vztah a porozumění tak proč ne.. Nevidím na tom nic špatného.
@Misasisi píše:
Psycholog =pomoc… A aby jste měli hezky vztah a porozumění tak proč ne.. Nevidím na tom nic špatného.
„Pomoc“. Tykačka s klientem je mimo etický kodex pomáhajících profesí. Klient není kamarád, psycholog není kamarád.
Když klient bude psychologovi tykat a vést s ním přátelské konverzace, může jednoduše nabýt dojmu, že psycholog je jeho kamarád. Což není. Psycholog se svými klienty osobní vztahy navazovat nesmí. Takže tykání mi v tomhle případě taky přijde neprofesionální.
S terapeutem si tykám, chodili jsme na stejný gympl, známe se - ale zas ne nijak moc, rozhodně nejsme kamarádi.
Hned na začátku jsme si to ujasnili, ptal se, jestli mi to nevadí, že mi když tak dohodí kolegu atd. Jsem s tím OK.
Ale ve tvé situaci mi to taky přijde mírně neprofesionální…
@Misasisi píše:
@SlečnaDahlia 100 lidi 100 názoru 😊 😊nikomu to neberu
To fakt není o názoru, je to zásada profesionálního vztahu.
@SlečnaDahlia okey nehadam se s tebou
napsala sem svůj názor víc to rozebírat nemusím 😊hezky večer
Pokud Vám to vyhovuje, tak proč ne
V anglicky mluvících zemích se nevyká a lidi se k sobě chovají stejně jako by si tykali (v profesích např. ne v rodině
) ![]()
Ja treba vubec nevidim duvod, proc se tykani branit. Ono lze uplne krasne drzet vztah na profesionalni urovni pri tykani. Zase si umim predstavit, ze se nekdo lepe uvolni, pokud komunikace bude probihat v rovine tykani. Nebude sedet jak s pravitkem v zadech a premyslet, co vlastne rict. Lide jsou strasne ruzni, jednomu vyhovuje to, jinemu ono, takovou rigidnost bych zrovna v psychologii tedy necekala. ![]()
@SlečnaDahlia píše:
Je to velmi neprofesionální.
Souhlas. Do vztahu psycholog klient, tykání nepatří.
Ahoj,
Dneska jsem byla u své psycholožky ke které chodím už rok. K mému překvapení mi nabídla jestli si můžeme tykat. Není to neprofesionální? Mě by tykání samozřejmě nevadilo, ale neprofesionální chování ano. Někde jsem četla, že psycholog a klient si nesmí tykat, a to ani v případě, kdy to navrhne klient psychologovi. Na druhou stranu moje tchýně si se svým psychologem také tyká. Nevíte někdo jak to teda funguje? Děkuji.