Mohou to být děsy?

441
29.6.16 13:46

Mohou to být děsy?

Ahoj maminy, dcerce 18 m se občas stalo, že v noci ze spaní začala plakat a nešla utišit. Ale to bylo jen občas.
Jenže poslední týden se děje to, že ač normálně vztává kolem 8-9 tak teď ten týden se budí až po 10té s tím, že pravidelně mezi sedmou a půl osmou ráno a pak znovu kolem půl 9 začne ze spaní strašně plakat a nejde probudit. Takže stačí jí poplácávat po zadečku, dělat pššš a přitulit jí oblíbeného plyšáka co s ní spí a dobrý. Ale pláče strašně jakoby vyděšeně, mává ručkama a fakt tvrdě spí. Dneska to bylo tak samo, ale už to udělala i kolem čtvrt na 3 ráno. Takže vlastně za jedno spinkání 3×. Pak se sama kolem té 10té vzbudí. A dneska jak se vzbudila tak jsem pro ní šla a říkám jí Nelísku, copak se ti zdálo (jasně, že mi ještě neodpoví), ale začala plakat a říká bubu bubu (bubu označuje strašidlo nebo něco čeho se bojí). Přitom v tom pokojíčku spí sama už přes půl roku a v pohodě a ničeho se nebála a navíc tak má vše pořád stejné. Mohou to být ty děsy? A co s tím můžu dělat, aby jí to přešlo? Protože od té doby co se jí to děje je přes den protivná, ukňouraná a strašně uvztekaná, nechce jíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2128
29.6.16 13:52

No, dle popisu typický děs, ale divné je, že by si to pamatovala??O těch děsech většinou děti neví. Naše malá trpěla na děsy dost, ale nikdy to nevěděla. Ani ráno, ani během, ani po. Už mluvila, takže by mit o řekla. Spís byla po odeznění zmatená, ale lehla a spala dál :nevim:.A přes den byla naprosto v pohodě, já už míň :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
29.6.16 13:53

Moji malé na noční děsy pomohl Bkomplex. Prodávají ho i v kapkách.

Ale spíše než noční děsy to budou noční můry - noční děs je většinou 1-2 hodiny po usnutí a dětský mozek se neumí vyrovnat s kvantem věcí, které během dne prožil.

Tvojí malé se spíše něco škaredého zdá. Tady je článek.

Příspěvek upraven 29.06.16 v 13:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
29.6.16 13:55

A ona spi od vcera az do 10?

Jinak vim, ze pri nocnich desech se dava vitamin B… pohledej na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.6.16 13:56

Mohou to být děsy, mohou to být zážitky a situace z uplynulých dní, mohou to být sny a neuděláš s tím fakticky nic moc. Může za to nervová soustava, která je u malých dětí nezralá a občas to zkrátka všechno zpracovává tímto způsobem, protože víc mozek nezvládne. Je to v tomto věku normální a vyroste z toho. Stejně jako je v tomto věku přirozená uvztekanost a protivnost. Začne tzv. období vzdoru, kdy si dítko začíná uvědomovat svoje ego, svoji osobu, začne se prosazovat, nesouhlasit, projevovat. Starší syn na noční děsy trpěl hodně. Začalo to u něj dost brzy, někdy v 9 měsících a trvalo pravidelně do cca 1,5 roku. Pak se to už nikdy neobjevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
29.6.16 14:12

No asi si to pamatovala, protože začala plakat a říkat bubu. A nic škaredého co by jí mohlo v noci trápit si nevybavuju a takto je to v pravidelném čase už týden a dneska navíc i kolem čtvrt na 3 ráno. Takže ty děsy má během spaní i 3×. Ale co mě udivilo bylo, že je kromě dneška měla pouze ráno kdy už bylo světlo.
Jo chodí spát kolem cca 8-9 večer záleží jak dlouho spala odpoledne a ten týden spí až do 10 někdy se vzbudila až po 10. Včera jsem se jí pokusila před 10 vzbudit a nešlo to. Vzbudila se sama asi 15 min na to.
Jako ona je i normálně vzteklá atd. prostě jako každé malé dítě zkouší co jí projde, ale teď těch posledních pár dní co to má je to extrém. Normálně si třeba s manželem hrají a staví kostičky a z ničeho nic se začne vztekat a ječet jak na lesy, scény u oblékání, jídla, přebalování což bylo vždy v pohodě ještě mi u všeho pomáhala, třeba si rozetřela zásyp nebo sama strčila ruce do trička, obouvala si botičky a teď vůbec. Jíst nechce, pere se se mnou u jídla, protože nechce jíst, vzteká se z ničeho nic, řve…je to ten týden šílený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
29.6.16 14:14

@nela812 syn má 3 a poslední noci pláče ze spaní, probudit nejde, povídá, sedá si, volá nás, hledá hračky, se kterými usnul…nemá to teda každou noc a objeví se to jednou za čas na několik dní, ale teď to trvá nejdéle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
29.6.16 14:20
@michee píše:
@nela812 syn má 3 a poslední noci pláče ze spaní, probudit nejde, povídá, sedá si, volá nás, hledá hračky, se kterými usnul…nemá to teda každou noc a objeví se to jednou za čas na několik dní, ale teď to trvá nejdéle.

tak ze spaní si povídá normálně. Kolikrát volala mami nebo mňam mňam a spala, něco se jí normálně zdálo. Ze spaní mluví i manželův syn z prvního manželství, ten co tu je breptá každou noc a můj manžel si dokonce ze spaní zpívá nebo se mě ptá co mi má pustit za film takže toto je u nás normální.
Ale tady z toho jsem fakt už docela nervozní. Přitom nemá z čeho mít třeba noční můry. Doma se nehádáme, na ní zlý také nejsme takže já fakt nevím :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.6.16 14:42

Zkus jí večer do koupele přidat lipový odvar a na noc čaj z meduňky. Děti to hodně uklidňuje. To, co se děje ji přejde. K tomuhle věku to bohužel patří.

• Citovat
  • Upravit
3030
29.6.16 14:42
@luca241 píše:
No, dle popisu typický děs, ale divné je, že by si to pamatovala??O těch děsech většinou děti neví. Naše malá trpěla na děsy dost, ale nikdy to nevěděla. Ani ráno, ani během, ani po. Už mluvila, takže by mit o řekla. Spís byla po odeznění zmatená, ale lehla a spala dál :nevim:.A přes den byla naprosto v pohodě, já už míň :mrgreen:

V roce a půl mluvila tak, že by ti popsala noční děsy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
29.6.16 15:22
@jenika1 píše:

Jezis tak to jsem asi blbe napsala. mluvila ode dvou tak, ze mi to popsala.ted ma 3,5 a desy nema uz skoro vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
29.6.16 15:31
@jenika1 píše:

Ale ono jako nebylo co ppopisovat.Ja , tehdy neznalá, jsem se ji snažila u toho pokaždé nějak probrat. Pozdeji mi neuroložka(kam jsme chodily z jineho duvodu) řekla, že se hlavně nemáme snažit ji probrat „násilím“, jen být uní a čekat a, až to odezní. No a když jsem ji probírala, tak po skončení děsu se mě ptala, proč ji jako budím. Na můj dotaz, jestli se jí něco škaredého zdálo, mi řekla, že ne, že ji nemám budit, když chce spat :).Vůbec nic si nepamatovala a ráno už vůbec ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí