Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mile damy,
rada bych se zeptala, co si myslite o tom, ze mi predevcirem skoncila menstruace a vcera jsme se s pritelem pokusili poprve o miminko. Jaka je pravdepodobnost, ze se vajicko oplodnilo?
ahoj, ja myslim ze skoro zadna, vetsinou se oplodni pri ovulaci a ta je uprostred cyklu, ale neni to vzdy pravidlem. My jsme se s manzelem snazily 3 mesice a pak se to povedlo.
Drzim pesti, aby jste se taky brzo dockaly ![]()
iwi, ovulacia moze byt aj cez menstruaciu, to len tak pre informaciu ![]()
ingrid, pri plodeni dietata ziadne pravdepodobnosti neplatia, co ma byt, to bude, a mozes sa aj na hlavu postavit a nezmenis to.
ale mam pocit, ze asi nemas moc ponatia co znamena ovulacia.
ovulacia nastava v momente ked je vajicko vypudene z folikulu a nasledne cestuje vajcovodmi. tam sa bud stretne so spermiou a je oplodnene, alebo sa tak nestane a pride o cca 14 dni menstruacia.
vajicko je schopne oplodnenia cca 12-24 hodin pocas cyklu. plodne dni sa rataju este dva tri vopred- tolko maju spermie zivotnost.
takze to nie je tak, ze mozes otehotniet kedy kolvek pocas cyklu, ale prave len v tych plodnych dnoch.
tie sa daju zistit vselijakymi metodami.
mas pravidelny cyklus? kolkodnovy?
Záleží jak dlouhý máš cyklus a jak dlouho ti trvá krvácení. První den cyklu je první den krvácení. Ovulační období většinou mezi 11. a 17. dnem cyklu.
Já jsem takto těsně po skončení menstruace otěhotněla. ![]()
Ale budeš muset vyčkat minimálně do příchodu další MS, dřív se to nedozvíš.
PetiteFillette píše:
Záleží jak dlouhý máš cyklus a jak dlouho ti trvá krvácení. První den cyklu je první den krvácení. Ovulační období většinou mezi 11. a 17. dnem cyklu.
ak ma cyklus 19 dni, tak ovulacne obdobie je okolo 6 dc.
ak ma cyklus 35 dni, tak ovulacne obdobie je okolo 20 dc. to sa neda skatulkovat ![]()
Největší pravděpodobnost je v období ovulace, ale může to být klidně i 5 dnů před ní (viz náš druhý metřík
).
IWI
Vzhledem k tomu, ze ma sestra prave ta otehotnela, ptam se. Menstuaci mam pravidelnou, posledni dny ke konci mesice a trva to cca 5 dni.
tak uvidis, muze to byt kykoliv, hlavne budte v pohode a porad na to nemyslete ze se snazite, je to lepsi ![]()
domi píše:
Největší pravděpodobnost je v období ovulace, ale může to být klidně i 5 dnů před ní (viz náš druhý metřík).
otehotniet sa neda mimo plodnych dni.
ak si otehotnela skor, tak si mala plodne dni skor ![]()
Ingrid.Fricova píše:
IWI
Vzhledem k tomu, ze ma sestra prave ta otehotnela, ptam se. Menstuaci mam pravidelnou, posledni dny ke konci mesice a trva to cca 5 dni.
cize mas 28 dnove cykly?
Ja vím.. oba jsme pracovali a chteli cestovatva ted jsme si rekli ze uz bychom mohli byt 3, tak snad to pujde brzy, mam strach z toho, ze jak se budeme snazot, jak naschval to nepujde…Diky vsem ![]()
ahojky,
já taky otěhotněla těsně po menstruaci (menstruace cca 3dny), ale každá to máme jinak. Držím palce!