Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych diskutovat na téma, jestli jsem těhotná. Možná jsem měla 5.8. pohlavní styk (nevim jistě, jestli proběhl, ale jindy to být nemohlo). Menstruovala jsem 24.-29.8., 3.-7.10., 24.-29.10. Děla jsem si dva TT, první 16.10. odpoledne a druhý 17.10. ráno. Menstruace byla normálně silná. Žádné velké problémy nemám. Jen mi je trošku na zvracení, prsa stejná, břicho řekla bych, že neroste, ale když ho zmáčknu, tak mě nalevo trošku bolí. Mohu být v tom? A dneska ráno jsem si dělala znovu test. Když jsem se na něj podívala po 10 minutkách, tak tam nic nebylo, byl negativní. Tak jsem ho uklidila do toho pytlíku a dala do do skříně pod knihy. A když jsem přišla v 5 a podívala se na něj, tak na něm byla slabounká čárka. Mohu být v tom?
Gábinka píše:
Chtěla bych diskutovat na téma, jestli jsem těhotná. Možná jsem měla 5.8. pohlavní styk (nevim jistě, jestli proběhl, ale jindy to být nemohlo). Menstruovala jsem 24.-29.8., 3.-7.10., 24.-29.10. Děla jsem si dva TT, první 16.10. odpoledne a druhý 17.10. ráno. Menstruace byla normálně silná. Žádné velké problémy nemám. Jen mi je trošku na zvracení, prsa stejná, břicho řekla bych, že neroste, ale když ho zmáčknu, tak mě nalevo trošku bolí. Mohu být v tom? A dneska ráno jsem si dělala znovu test. Když jsem se na něj podívala po 10 minutkách, tak tam nic nebylo, byl negativní. Tak jsem ho uklidila do toho pytlíku a dala do do skříně pod knihy. A když jsem přišla v 5 a podívala se na něj, tak na něm byla slabounká čárka. Mohu být v tom?
Nejsem doktor, ale jestli jsi měla styk začátkem srpna, tak bys to už věděla dřív (samozřejmě menstruovat jsi mohla i při těhotenství to se nevylučuje), ale dvě čárky by za tu dobu už byly jasné a ne slabá! Slabá bývá hned na začátku těhu…
myslím si totéž co korsinka, těhotenský test taky může být v některých případech falešně pozitivní (třeba cysta, to píchání na straně by tomu nasvědčovalo)
Ahojky
a proč si nezajdeš na gynekologii,tam myslím najdeš odpovědi na obě otázky,i co se týče případného těhotenství(což pochybuji,že jsi) a i o případné cystě…
Cystu už jsem měla někdy před 4 lety a vůbec nic mi nebylo.-
záleží třeba na tom jak je velká atd., někdo ji nepozná, někdo ano…zažila jsem oba případy ![]()
Na tvou otázku : ano, můžeš být, ne - nemůžeš být…
Skoro všechno na světě je možné, ale přes net to bohužel nejde poznat ![]()
Gabinko,
rovnez si myslim, že těhotná nejsi,
a rovněž si myslim, že by ses měla objednat na gynekologii. Máš nepravidelny cyklus, píchání v podbřišku, no každopádně důvod navštívit svého lékaře. Bojíš se ho? Nebo co je duvodem, že už jsi tam davno nenaklusala?
Bojim se toho, co mi řekne. MYslím si, že těhotná nejsem, když jsem měla 3× menstruaci. Ale co když mi řekne, že ano? Jak to budu říkat rodičům?
Čeho se bojíš? Přeci, čím dřív půjdeš k doktorovi, tím líp! Nemysli, co řekneš rodičům, ale spíš případnému taťkovi! I když si myslím, že můžeš být absolutně klidná! Vidím to na jiný problém… ![]()