Mohu dostat výpověď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 píše:
Jo, takze do června musis byt doma protoze astma a od července to budes resi jak?
To by mě taky zajímalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karkarka píše:
To by mě taky zajímalo.
Od června budou děti chodit po snídani k babičce a já si je po práci vyzvednu.
Pro rýpali, teď děláme úkoly, máme videohovory, spoustu úkolů.
Nemůžu po mé mamince, které je víc, jak 70 let chtít, aby se mi o děti starala, vařila jim, učila se s nima atd.
Navíc neumí na počítači ani ň.
Jde o to učení a úkoly, nad kterými sedíme někdy i 3 hodiny denně.
O prázdninách, jak víme, učení, ani videohovory, ani úkoly nebudou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča1212 No, tak klidne mohou uz ted… I když chapu, byt za 80% doma je pohodlnejsi. Akorat tedy nevim, jestli pak ta podpora od up bude takova hitparáda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Janča1212 No, tak klidne mohou uz ted… I když chapu, byt za 80% doma je pohodlnejsi. Akorat tedy nevim, jestli pak ta podpora od up bude takova hitparáda.
Mě nejde o to zůstat doma!!! Klidně bych do práce šla!!
Jenže když jsem bez chlapa, škola je zavřená a moje dítě je rizikové a má od doktorky a vlastně i tím jejich nařízením zákaz jít do školy, co mám asi tak dělat
![]()
Jakmile dítě zůstane i v červnu doma, automaticky mu zůstává videohovor a spousta úkolů na doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Doktorka zakázala jít do školy?
pokud je dítě rizikové, do školy nemůže, žumpo, tos nevěděl?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča1212 Hele, tvoje vec a moje zbytecna starost, ale pak se nediv, az budes mezi prvnima, s kym se zamestnavatel rozlouci. Když nevidi ani snahu to nejak resit. Kdyz nemas problem pak dat dite babice na dva mesice, tak by urcite slo, aby tam bylo treba 3 dny v tydnu a ty v praci a za ty w dohnat, co oni nestihly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojmira píše:
Ale muze, akorat rodice musi podepsat, ze neni… Aby pak nemohli nekoho zalovat. Plus jsem tedy nekde cetla (ale jen v jednom zdroji), ze rizikovy je ten, kdo splnuje 2 a vice tech kategorii. Nesmi pouze to s respiracnim onemocnenim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ale muze, akorat rodice musi podepsat, ze neni… Aby pak nemohli nekoho zalovat. Plus jsem tedy nekde cetla (ale jen v jednom zdroji), ze rizikovy je ten, kdo splnuje 2 a vice tech kategorii. Nesmi pouze to s respiracnim onemocnenim.
a proč by riskovala? pokud má dítě astma,,tak nevidím důvod, proč by ho matka měla poslat do školy, myslím v této situaci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli se bojíš poslat dítě do školy teď, tak si neumím představit, co budete dělat v září. Do jaké díry si zalezete. Jako bys nevěděla, neslyšela ty ani doktorka, že je velice nízké riziko, když počet infikovaných je v promilich.
Do školy by neměly jít jen děti, co mají skutečně těžkou věc za sebou nebo zákrok před sebou. Ne ty, co mají astma. To je trochu málo. Pokud dítě obcas dýchne kortikoidy, není to taková hrůza jako po transplantaci, onko… apod.
Být zaměstnavatel, okamžitě se zbavim všech, co si myslí, že jsou nepoužitelní, protože není důvod si o nich myslet něco jiného, když si to o sobě myslí oni sami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojmira píše:
Ale budliky. Vzhledem k tomu, že nějaký idiot špatně nalinkoval web Ministerstva školství, tak to sem napostuji:
Do rizikové skupiny patří žák, který osobně naplňuje alespoň jeden bod (2-8) uvedený výše nebo pokud některý z bodů naplňuje jakákoliv osoba, která s ním žije ve společné domácnosti.
Doporučuje se, aby zákonní zástupci zvážili tyto rizikové faktory, pokud žák patří do rizikové skupiny, a rozhodli o účasti žáka na vzdělávacích aktivitách s tímto vědomím.
Teď ty body:
2. Chronické onemocnění plic (zahrnuje i středně závažné a závažné astma bronchiale) s dlouhodobou systémovou farmakologickou léčbou.
Takže nikdo nic nezakazuje, je to jen doporučení. Otázkou je, jak závažné má kdo astma. Ono se hodně astmatiků jen na svoji nemoc vymlouvá, jinak jsou schopni fungovat téměř bez omezení, vidím to na sobě.
Příspěvek upraven 08.05.20 v 15:55
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LaPaloma píše:
Astma má půl národa, mimochodem.
Přesně, ale jako výmluva nejít do práce dobrý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojmira píše:
a proč by riskovala? pokud má dítě astma,,tak nevidím důvod, proč by ho matka měla poslat do školy, myslím v této situaci
Proc by riskovala
No, treba protoze jinak riskuje praci. Plus tedy je otazkou jak velke je to riziko, ja mam treba dokrorku tezkou astmaticku a normalne ordinuje. Nicméně to je jedno, to je jeji rozhodnutí, ja pouze rozporovala tve tvrzeni, ze do skoly nesmi, coz neni pravda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit