Mohu dostat výpověď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mohu dostat výpověď?
Ahojky, chci se zeptat.. jsem nyní na RD, dcerka v září/říjnu nastupuje do školky. Měla bych se vrátit do práce, kde jsem na záskok za MD, ale paní bude ještě víc jak rok doma. Pokud bych teď otěhotněla, jak to vyřešit, když mě nebudou chtít zpět do zaměstnání? Případně jak to pak je, pokud budu na MD s druhým dítětem a paní se vrátí do práce..mě vyhodí nebo nemůžou, když bych byla na MD? Díky za reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Adeelka27 No, pokud máš smlouvu definovanou do návratu paní XY, tak tě vyhazovat nemusí, ta smlouva jejím návratem skončí, bez ohledu na těhotenství, MD či RD a oni ti to pouze oznámí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adeelka27 i já jsem takto byla zaměstnaná a ředitelka mi jen oznámila, že se paní vrací a já tím pádem končím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, proto Já čekala s těhotenstvím na smlouvu na neurčito a síla co tam byla za mě šla po mem návratu pryč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsou vyhlídky. No a jak je to pak když mi skončí smlouva, odeberou mi rodičák? A co třeba s podnikáním..Při mateřské můžete byt OSVČ a tím, ze je to na vedlejší činnost, tak se z toho nic neplatí. Co v případě..že se stane toto?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adeelka27 píše:
To jsou vyhlídky. No a jak je to pak když mi skončí smlouva, odeberou mi rodičák?
Rodičovský příspěvek ti neodeberou, ten nezávisí na tom, jestli jsi zaměstnaná, nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adeelka27 omyl, i při vedlejšáku se platí zálohy, pokud se nepletu tak až od druhého roku, ptž se vychází z výdělků, pak se platí podle nich a ne ty povinné minimální zálohy… ono záleží, kolik bys měla příjem, možná by ses vlezla do limitu s nízkým příjmem, který je od záloh osvobozen, pokud se to ale překročí, tak doplácíš… aktuální info ti dá dobrá účetní anebo na OSSZ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím.
Mám smlouvu na dobu neurčitou. V práci jsem už 10 let. Nyní jsem kvůli koronaviru na ošetřování a budu muset být až do konce června, protože syn má astma. Jsem samoživitelka.
Myslíte, až se do práce vrátím, budou mě moci nějak vyhodit? Pořád si říkám, že ne… Ovšem prý nabírají nové lidi ![]()
Dost mi to leží v hlavě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča1212 : kvůli tomu, že jste nyní na ošetřování ne. Ale co si budeme nalhávat, pokud vás budou chtít propustit cestu si vždycky najdou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča1212 oni si vždy cestu najdu…šla jsem na nemocenskou vše v pohodě, přišla jsem po…vymysleli si důvod, dali vytykačku (aniž by měli nějaký důkaz což oni mít nemusí) poté výpověď a už to bylo ani se člověk nenadal…
- Citovat
- Upravit
Kuli ocr ne, ale kdyz se jim nebudes hodit, tak si vždycky dokáží nějaký duvod najit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, nakolik tě potřebují. Pokud během téhle doby zjistí, že tvoji práci zvládají kolegové, tak je reorganizace (a zrušení tvé pozice ve smyslu p. 52 písm. c) řádný důvod.
Takže kdyby to nastalo, tak to není kvůli tvé nepřítomnosti, ale kvůli tomu, že se ukáže, že tě není potřeba. A co si budeme říkat, když se musí, tak se to v méně lidech zvládne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča1212 když budou chtít, důvod si najdou. U nás půjdou při propouštění ti, co čerpají takto dlouhé ocr jako první.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča1212 píše:
Zdravím.
Mám smlouvu na dobu neurčitou. V práci jsem už 10 let. Nyní jsem kvůli koronaviru na ošetřování a budu muset být až do konce června, protože syn má astma. Jsem samoživitelka.
Myslíte, až se do práce vrátím, budou mě moci nějak vyhodit? Pořád si říkám, že ne… Ovšem prý nabírají nové lidi
Dost mi to leží v hlavě
Jo, takze do června musis byt doma protoze astma a od července to budes resi jak? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit