Mohu dostat výpověď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Stačilo by snížit neschopenky na původní stav, to by se všichni zázrakem uzdravili. Takhle se to dá zvládnout a venku je hezky.
Vyhazovy budou, to je jistý. Mně je jasný, kdo půjde první.
Podle mne vyletí i ti, co byli doma oprávněně. Dlouhodobě žádný zaměstnavatel nestojí o lidi, co se bojí přespříliš. Ten vir tu bude pořád. I po prázdninách, spíš ještě víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Mám také astma, asi zavolám mamince.
Jenom jestli umí s PC ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LaPaloma píše:
Stačilo by snížit neschopenky na původní stav, to by se všichni zázrakem uzdravili. Takhle se to dá zvládnout a venku je hezky.
Podle mne vyletí i ti, co byli doma oprávněně. Dlouhodobě žádný zaměstnavatel nestojí o lidi, co se bojí přespříliš. Ten vir tu bude pořád. I po prázdninách, spíš ještě víc.
Vždy, když se propouští, tak podle toho, kdo toho zaměstnavateli přináší nejméně, kdo je nejméně potřebný a kdo se dá najít (přijmout). Většinou jsou v pohodě ti, kdo jsou pro firmu nepostradatelní (třeba i tím, že mají nějaké atesty, zkoušky, bezpečnostní prověrky, profesní osvědčení… které nikdo jiný ve firmě nemá), kdo toho vyrobí/prodají/vytvoří… víc než ostatní a pak ti, za koho se nedá najít náhrada ani přes personální argentury, protože je shánějí všichni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LaPaloma píše:
Ono by to chtělo i reálnou trestněprávní odpovědnost lékařů. Stačí se podívat, kolik lidí dlouhodobě onemocní s koncem pracovního vztahu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Ono by to chtělo i reálnou trestněprávní odpovědnost lékařů. Stačí se podívat, kolik lidí dlouhodobě onemocní s koncem pracovního vztahu.
Ta tady je, ale jak dokážeš, že lékař nejednal v zájmu zdraví pacienta? A z pohledu společnosti / státu je prioritou zdraví (viz momentální krize, kde je jednoznačně deklarováno zdraví před ekonomikou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prof. Farnsworth píše:
Ta tady je, ale jak dokážeš, že lékař nejednal v zájmu zdraví pacienta? A z pohledu společnosti / státu je prioritou zdraví (viz momentální krize, kde je jednoznačně deklarováno zdraví před ekonomikou).
To s časovým odstupem v podstatě právě vůbec. A navíc žádný lékař nepůjde proti lékaři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prof. Farnsworth já už mám pocit, že tohle privilegium pro strach skončí ke 30.6.2020,az se ukáže, kolik učitelů se beze strachu jelo rekreovat mezi lidi, které nezná, v životě už nepotká, jak se najednou nebáli davů a 14 dní zpět se báli 15 dětí.
Všechny bych je poslala tam, kde slunce nesvítí. Blokovat rodiče pro svoje pohodlí je sprostota.
Ministr by měl pritlacit a zrušit ještě v červnu tu anarchii a bordel ve školství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LaPaloma píše:
@Prof. Farnsworth já už mám pocit, že tohle privilegium pro strach skončí ke 30.6.2020,az se ukáže, kolik učitelů se beze strachu jelo rekreovat mezi lidi, které nezná, v životě už nepotká, jak se najednou nebáli davů a 14 dní zpět se báli 15 dětí.
Všechny bych je poslala tam, kde slunce nesvítí. Blokovat rodiče pro svoje pohodlí je sprostota.
Ministr by měl pritlacit a zrušit ještě v červnu tu anarchii a bordel ve školství.
Myslíš, že jsou školy zavřené proto, že se učitelé „bojí“? Mě nepřijde, že by někho zajímalo, co si učitelé myslí - prostě krizový štáb rozhodl že školy budou zavřené a hotovo.
Na druhou stranu - dle statistických dat je nejvíc nakažených mezi lékařským personálem a učiteli. Kupodivu prodavači jsou v průměru ostatních profesí (a to se neustále zdůrazńovalo v jak rizikovém prostředí pracují a že jsou v první linii…).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prof. Farnsworth píše:
Myslíš, že jsou školy zavřené proto, že se učitelé „bojí“? Mě nepřijde, že by někho zajímalo, co si učitelé myslí - prostě krizový štáb rozhodl že školy budou zavřené a hotovo.Na druhou stranu - dle statistických dat je nejvíc nakažených mezi lékařským personálem a učiteli. Kupodivu prodavači jsou v průměru ostatních profesí (a to se neustále zdůrazńovalo v jak rizikovém prostředí pracují a že jsou v první linii…).
Jenomže by muselo být tolik positivne testovaných dětí, od kterých se nakazili ti učitelé a to si myslím, že není. Prostě byli na jarňaky v IT.
Prodavači mají nižší plat a do IT nebo AT hromadně necestují. Zato kantoři fakt hodně.
Ohledně zavření škol - to je podle mě OK. Bylo to správné rozhodnutí.
Ale teď se dává příliš velká benevolence zaměstnancům školek, a zde se dá dočíst, že místy i škol, ostatně to má tak i moje nejlepší kamarádka z Mělnicka, že se jí zřejmě nepodaří vrazit prvňačku do školy. Bojí se o práci a už nemá rodiče ani jeden z nich.
Já bych poslala do škol všechny děti, žádné skupiny po 15 kusech. Měli jsme štěstí, vir se tu neroznesl, využila bych to. V září, až přijedou lidi od moře, kde se potkají s Němcem, možná Švédem, to bude horší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LaPaloma píše:
Jenomže by muselo být tolik positivne testovaných dětí, od kterých se nakazili ti učitelé a to si myslím, že není. Prostě byli na jarňaky v IT.
Prodavači mají nižší plat a do IT nebo AT hromadně necestují. Zato kantoři fakt hodně.
Ohledně zavření škol - to je podle mě OK. Bylo to správné rozhodnutí.
Ale teď se dává příliš velká benevolence zaměstnancům školek, a zde se dá dočíst, že místy i škol, ostatně to má tak i moje nejlepší kamarádka z Mělnicka, že se jí zřejmě nepodaří vrazit prvňačku do školy. Bojí se o práci a už nemá rodiče ani jeden z nich.Já bych poslala do škol všechny děti, žádné skupiny po 15 kusech. Měli jsme štěstí, vir se tu neroznesl, využila bych to. V září, až přijedou lidi od moře, kde se potkají s Němcem, možná Švédem, to bude horší.
No myslím, že zrovna učitelé na tom platově nebudou o moc lépe než prodavači. Spíš to bude sociální skupinou, kde učitelé jsou spíš na cestování, sport a kulturu, kdežto prodavače bych viděl na hospodu a minimální cestování (tak v létě Chorvatsko). Tohle myslím obecně, řekněme nějaký medián očištěný od extrémů typu prodavač olympionik, nebo učitel chemie pohybující se mezi školou a domácí laboratoří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prof. Farnsworth Plus je to i o tom, ze ucitele proste musi jet o jarnich prazdninach, kdezto prodavaci ne, takze tam vic prodavacu mohlo byt v lednu, kdy jeste byl klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je platový rozdíl mezi učitelem a supermarketovym prodavačem. Kdyby nebyl, tak by si vystrašený učitelky mohly zkusit kariéru pokladní a ani by finančně neztratily. Pouze ty 3 měsíce volna za rok a 2 hodiny práce navíc každý den. Jinak přeci obchody jsou bezpečné
, to není taková hrůza jako pevná skupina 15 dětí.
Bohužel nemám buňky na pochopení bezpečnosti práce mezi anonymním davem v uzavřeném prostoru a té naprosté hrůzy z dětí ve škole nebo školce, a proto nechápu ani ty petice a hysteriky na FB.
Jsem ráda, že tohle řešit nemusím, náš ředitel školy není tak drzý, aby rodičům přes učitele rozmlouval vrácení dětí do škol nebo hledal důvody proč to nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LaPaloma nastupni plat v lidlu 27 t, nastupni plat ucitele 30 t. Ty se furt motas na tom, ze skoly jsou zavrene kvuli tomu, ze se ucitele boji jit do prace.
Kadernictvi jsou zavrena, protoze se personal boji jit do prace. Hospody jsou zavrene, protoze se servirky boji jit do prace.
Jsem uca, ucim distancne hlavni predmety. Pri pohledu na notas se mi dela spatne. Chybi mi zpetna vazba od decek, ty srandicky a uz i to rozcilovani. Na hlavni prazdniny se vzdy tesim, je to relax, proprava na restart. Ale letos se fakt netesim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy U nás na plakátu u Lidlu viselo, že 27000 po roce práce. A jelikož je moje zákaznice prodavacka z Lidlu, tak vím o počtu hodin prescasu. Zaviracka ve 20:00, pak holky uklízí prodejnu a vybaluji zboží na akce. Jsou rady, když jdou domu ve 21:00, ale stává se, že i pozdeji. Proto k večeru už tam občas nějaká jezdí s koštetem. Placený jsou jen do 20 hodin.
Jinak oceňuji, že pracovat chceš, protože to v některých školách bohužel vypadá jinak, ono se hlavně nechce. Ukazuje se, že část lidí patří do invalidního důchodu. Lepší situace než dnes je totiž v nedohlednu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ty kadeřnictví a hospody řvou, že pracovat chtějí, to nebyl dobrý příklad. Já tvrdím, že jsou školy, školky a učitelé, co stojí za šílenství přes sociální sítě a pracovat nechtějí. Že se těch dětí bojí.
A tady je už něco hodně špatně, bohužel ministři v lidech vyvolali strach z promilí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit