Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
, už v pátek letím do Portugalska. Je to 5 hodin letu a ráda bych se podívala na nějaký film. Proto bych si chtěla vzít s sebou do tašky, kabelky, batohu nebo co si vezmu, PC. Na internetu jsem našla článek o tom co jsi mužů vzít do příručního zavazadla. PC si sice můžu vzít, ale stejně mám strach že ho budu muset nechat ne letišti
. Nemáte někdo osobní zkušenost? Budu moc ráda za odpovědi! Přidávám screen článku o tom, co si můžu vzít do příručního zavazadla
. Asi bych si PC vzala do kabelky
.
Příspěvek upraven 21.05.18 v 18:59
Tak kam bys jinam chtěla ntb ntb dát? Do kufru těžko.
Normálně ho vezmeš do letadla.
Prosím tě, PC asi do kabelky nezabalíš, to bys ses trochu pronesla. vem si radši notebook
Jinak my běžně vozíme notebook na dovolenou a tahám s sebou menší variantu i na služební cesty, teď už tedy spíš tablet. Nikdy se nám nestalo, že by s tím byl problém. Problém je pouze, kdyby sis brala náhradní baterku do notebooku. Zde je riziko, že ti baterku s vyšším napětím zabaví. Pokud se až tak obáváš, zavolej si na svého prodejce letenek a nebo na infolinku na letiště.
Notebook ti nikdo zabavovat fakt nebude. Jen ho musíš během letu dát do módu letadlo a nechat ho projet rentgenem samostatně.
No PC bych radsi nebrala
ale laptop ti nikdo nezabavi, neboj, cestuji s nim bezne.
Děkuju všem za odpovědi. Už jsem fakt klidná. Nikdy jsem si na dovolenou notebook nebrala takže jsem měla trochu strach ale děkuju všem co mi tady napsali. ![]()
@Terisatkova asi myslíš notebook
jinak se neboj, vozím při skoro každé cestě. Jen musí projet rentgenem samostatně, jinak žádné omezení. A na palubě ti ho zavřou při startu a přistání, jinak můžeš koukat celý let.
Skoro nikdy jsem nepoužil slovo notebook, pořád říkám PC tak se omlouvám všem ![]()
@Terisatkova žádný strach, už jsem letěl letadlem více než 600× a nikdy s počítačem absolutně žádný problém nebyl. Jenom rada - měla bys mít aspoň trochu nabité baterie, pro případ kdyby chtěli, ať ho zapneš. Což můžou chtít, ale to se mi taky nikdy nestalo.
Pokud vim, klasicky mas dovolene prirucni, kabelku a prave tasku na laptop (s tim laptopem vevnitr se pocita
)…
Letela jsem do portugalska 3× a vzdy s ntb…jen otazka, kam letis, ze to trva 5hod?
Notebook NESMÍ mít vybitou baterii, protože musí být schopen kontroly zapnutím. Pokud by ho někdo chtěl zkontrolovat a nešel zapnout tak může být problém. Ale záleží, kam letíte… V rámci EU to „snad“ nebude tak ostré.
Pokud byste mela externi napajeni, nechte si ho u sebe. V odbavenem zavazadle byt nesmi.
@boltova píše:
Letela jsem do portugalska 3× a vzdy s ntb…jen otazka, kam letis, ze to trva 5hod?
Na Madeiru ![]()