Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den, chci se zeptat ve středu jsem zacla tahnout asi 4 h vyvar.
Hovezi z kosti a masa zeleniny. Vypla jsem
Ho asi v 10 vecer a nechala na kuchynske lynce do 7 rana a rano ho dala do lednice.
Dnes je pátek mohu ohrat a snist?
Dekuji moc nechci ho vyhodit dala jsem tam vseho fakt hodne akorat jsem byla v praci a nemela ani cas ho snist.
Chyba byla ho nechat v tomhle vedru celou noc venku, zelenina kvasí.. já třeba mírně nakyslou chuť i v náznaku dobře cítím, takže bych to převařila (rozhodně nechat chvíli přejít varem!!) a pak zkusit.. ale velká dobrota už to nebude.. tak na lehké snězení s čerstvými nudlemi snad (pokud v tom nemáš zavářku, pokud tam už máš i nudle, tak se to zkazilo téměř s jistotou).. stejně to nezjistíš jinak, než že to převaříš a ochutnáš…
kyselost poznáš.
@bjetuschka píše: Více
pár dní jo, ale přecezený a v lednici, ne (zřejmě?) plný uvařené zeleniny v teple celou noc na lince…
@Lucy75 píše: Více
Já tohle dělám pořád … Vývary vařím téměř každý týden. A vždy ho dovařím večer. Vypnu, nechám dojít, zchladnout. Ráno přecedím a dám do lednice. Ještě se mi nestalo, že by se zkazil ![]()
A používám ho pak skoro ten týden. ![]()
U nás doma třeba tento týden večer/v noci vedra nejsou
takže bych se ten vývar nebála zchladnout přes noc a pak ho jist.
@Šmoulice záleží kolik zeleniny a kolik stupňů máš doma…
mně už vývar i guláš několikrát zkysl, takže si na jídlo fakt dávám bacha a hned jak to jde cpu vše do lednice..
museli jsme teda aktuálně kvůli tomu koupit další pod pergolu ![]()
to samé vajíčka, někdo to riskuje nechat v proložce klidně měsíc v pokojové teplotě a OK, já je mám prostě radši v lednici.
Chlap když si udělá kotel vývaru je schopný to jíst týden. Je to tedy v lednici a vždy si odendá a ohřeje jen tolik, kolik sní.
@Šmoulice píše: Více
dělám to úplně stejně, přece nebudu rvát horký hrnec do lednice, do rána pomalu vychladne a šoupnu do lednice, jíme/používáme několik dní a vždy je ok
Zaháčkuju se, abych se poučil… ![]()
Já teda hotovou polívku jím min. 3-4 dny, akorát jí po vychladnutí přechovávám v lednici, odeberu do menšího hrnce potřebné množství a řádně prohřeju /až začne bublat/… ![]()
Taky ho běžně jím i týden. Vařím ho ale obvykle od půlnoci, aby mi pak přes noc nestál na sporáku… Nějak nemám ve zvyku věci vyhazovat jen proto, že jsou někde dva nebo tři dny. Napřed je očuchám a ochutnám a když jsou ok, tak je normálně sním…
Nic mu nebude. Klidně si dej i zítra, jestli ti zbylo a neohřívala jsi ho. Dělám tak vývar naprosto běžně (i v létě když je 30+). Večer uvařím, přes noc nechám na lince vychladnout a ráno ho dám do lednice. Nedala bych ho horký/teplý do lednice, aby se mi zničila.
Jíme ho s dětmi klidně další 2 dny. Já a manžel klidně 4- 5 dnů. Nikdy nám nic nebylo a že už jsme jich snědli… ![]()
Jinak také pak uchovávám vývar v lednici celou dobu a vždy si jen odeberu do jiného hrnce množství, které chci ohřát. Celý vývar určitě opakovaně neohřívat.