Moje dcera - psychické problémy

Anonymní
8.4.22 08:23

Moje dcera - psychické probl

Dobrý den,
Píši tady poprvé a omlouvám se za anonymní diskuzi, ale je to citlivější téma.
Moje dcera prodělala začátkem ledna covida. Několik týdnu si stěžovala na bolest hlavy, motání, problémy se zrakem, bolest zad, kašel..
Běhaly jsme po doktorech, vše bylo v pořádku.
Nyní asi 3 měsíce po Covidu vše odešlo, akorát psychické problémy ji zůstaly.
Nikdy v životě neměla žádné problémy psychického rázu, je ji 21 let a je vyrovnaná.
Stěžuje si na pocity úzkosti a,,nereálna.” Prý má pořad vtiravé myšlenky ohledně existence a podobně. Říká, ze je to teď už mnohem lepší než na začátku, takže asi to pomalu odchází.
Je ale možné, že vám covid takto rozhází psychiku? :nevim: Četla jsem diskuze tady na emiminu a par lidi ohledně tohoto tématu již psalo.
 Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
824
8.4.22 08:30

Měla jsem. Jednalo se prý o jakousi přehnanou reakci zdravého imunitního systému (viz. autoimunitní choroby, ženy je mají častěji). Vir už není v těle, ale tělo si to dělá samo. Brala jsem antidepresiva, vše se úplně uklidnilo za cca. 3/4 roku.

Byla to hrůza, ale i takový je život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
8.4.22 08:43

Měla jsem po obou dávkách očkování, bylo to šílené, ale přešlo to. Postupně tedy. Tehdy mi i pomohl Guajaracuran z lékárny. Držím dceři palce. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
8.4.22 08:47

Kolegyně to měla po očkování, podezřívaly jsme ji, že je těhotná, ale dostala Cipralex a po čase se to spravilo. No, spravilo, těhotná je teď.. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.22 08:49

@Plamí Dcera šla teď pravé na 3 dávku. :roll:. Chtěla, protože se boji, ze by to mohla dostat znovu. Ale prý ji ta třetí dávka dost pomohla s těmi problémy. Tak nevím :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
Plamí
8.4.22 09:00
@Anonymní píše:
@Plamí Dcera šla teď pravé na 3 dávku. :roll:. Chtěla, protože se boji, ze by to mohla dostat znovu. Ale prý ji ta třetí dávka dost pomohla s těmi problémy. Tak nevím :nevim:.

No, tak to teda taky nevím, jako že už po třetí dávce nedostane covid, 8o no, tak zkušenosti v mém okolí jsou tedy jiné, a nejen tam- viz. třeba Fiala…tak uvidíš, jak se to utřepe.

• Citovat
  • Upravit
53518
8.4.22 09:23
@Anonymní píše:
@Plamí Dcera šla teď pravé na 3 dávku. :roll:. Chtěla, protože se boji, ze by to mohla dostat znovu. Ale prý ji ta třetí dávka dost pomohla s těmi problémy. Tak nevím :nevim:.

Teď bych se neočkovala a to mám tři dávky. Počkala bych na podzim. Dostat to může, je tu nějaká nakažlivější mutace. Ať se soustředí na jaro a léto, chodí hodně ven, sportuje a dobře jí. Když to neodezní, ať jde k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.22 09:32

Psychiku mi covid rozhodil, a to jsem mela prskticky nijaky prubeh. Cirka mesic po prodelani to zacalo - nemohla jsem vstat, furt jsem sledovala vsechny symptomy, co mw kde boli, pichne, prisuzovala jsem tomu nejhorsi mozne scenare, rano jsem nemohla vstat, nemohla jsem jist, jak jsem mela stazeny zaludek stresem, objevovaly se navaly horka, neskutecna unava. Nemohla jsem ty hrozne myslenky vubec zahnat, nebyla jsem schopna se z niceho radovat, uplne jsem se odosobnila od deti, muze, neodepisovala jsem pratelum, nechtela s nikym mluvit. Volne prodejne leky na stres nezabiraly, vsechna vysetreni byla v poradku, ani neurol nezabral, nepomohlo ani odvadeni pozornosti pomoci jinych aktivit, programu s detmi, proste nic. Preslo to asi za mesic, samo.

• Citovat
  • Upravit
4785
8.4.22 09:33

Po covidu bývají dost často rozházené minerály v organismu - hořčík, zinek, železo, samozřejmě i vitamíny. Můžou dělat i příznaky i úzkosti, doporučuju doplnit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.22 09:56

Děkuju moc všem. :kytka: Říká, ze je to teď už lepší, takže snad to během toho půl roku alespoň přejde. Jinak funguje normálně jako dřív. Jen první dva týdny často úzkostmi brečela. Vím, že po druhé dávce měla podobné stavy, ale teď si to vyhledala i na internetu a podobně :roll:. Takže se to ještě zhoršilo. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
8.4.22 12:29

Ano, covid rozhazuje psychiku, hodně a často. Je to příznak a časem to přejde, něco jako bolest hlavy.

Zašla bych na psychiatrii a zkusila to srovnat léky.

Další cesty jsou

1. kotvení se do reality - tedy začít se učit a pravidelně praktikovat cvičení na všímavost/mindfullnes https://praveted.info/ , omezit připojení na interet a sledování TV na naprosté minimum nutné pro udržení práce, jinak se prostě věnovat činnostem, které jsou založené na hmotné realitě. Alespoń držet časopis v ruce a otáčet stránky, ale nějaká tvořivá činnost, kdy něco vzniká je prostě lepší.

2. sdílení s blízkými lidmi - naživo. Potkávat se s lidmi co člověka berou a být s nimi, mluvit o tom co kdo žije jak se má a sdílet i obavy a umět se podržet. Věnovat se věcem, co člověk těší a ideálně i něčemu, co napomáhá sebevyjádření nějakým tvořivým způsobem. Tanec, výtvarné věci, psaní deníku, hudba, amatérské divadlo - něco.

3. pravidelný rytmus dne a týdne, který zahrnuje i čas na sebepéči, dostatek fyzické námahy, která pomáhá metabolizovat ty neurochemicé látky, ze kterýách mozek dělát tu depersonalizaci a případnou úzksot, bytí s blízkými lidmi, kteří člověka přijímají a může jen tak být, ne furt něco hlídat a řešit. Rozumná vyvážeá strava, vyřadit alkohool a omamné látky. Co nejlepší dostatečný spánek.

4. co nejčastější pobyt v přírodě, práce na zahradě a nebo pomoc třeba při sázení stromků - kontakt se zemí, rostlinami, vodou, zvířaty (i domácími)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
8.4.22 12:48
@Plamí píše:
No, tak to teda taky nevím, jako že už po třetí dávce nedostane covid, 8o no, tak zkušenosti v mém okolí jsou tedy jiné, a nejen tam- viz. třeba Fiala…tak uvidíš, jak se to utřepe.

Kde píše že po třetí dávce nedostane covid? Poraď, já to nikde nevidím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.22 13:30

@Uslava Ona spis se boji, protože ma chronicky strevni zanet. Tak aby neměla těžký průběh, vzhledem k imunitě

• Citovat
  • Upravit
Uslava
8.4.22 13:36
@Anonymní píše:
@Uslava Ona spis se boji, protože ma chronicky strevni zanet. Tak aby neměla těžký průběh, vzhledem k imunitě

Chápu. :kytka: Držím palce, ať je je brzy lépe. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
201
8.4.22 17:00

Doporucuji skupinu na FB - Long covid a postcovidovy syndrom.
Ma to hodne lidi, je to neprijemne, ale dostane se z toho. Chce to jen vice casu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí