Moje dieťa dobiedza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16801
21.10.18 21:43
@modravlocka píše:
Já na to mám jiný názor a svému dalšímu dítěti bych to neudělala. Nechci, aby neslo trest i za někoho jiného (byť vlastního sourozence). Toho jsem si v dětství užila sama poměrně dost a vždy jsem to vnímala jako nespravedlnost.Ani vzájemným vztahům mezi dětmi to do budoucna rozhodně nepřidá.

Mozna timto pristupem chranis sebe, na zaklade krivd z detstvi.

Ja jsem na sve deti pysna, jak se maji radi a umi si navzajem pomoct. Spolecne snazeni a cil vztahy utuzuje. A jak jsem psala, deti zabavim i jinak, nez na hristi. Cestou pryc se daji hrat slovni hry nebo zavodit, oboji me deti miluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.10.18 22:08

Na hřišti už jsem viděla lecos, ale odchodem se jen hrozilo. Největší trest by to byl pro mě. Místo aby dítě lokalo čerstvý vzduch a večer rychle usnulo, ho potáhnu řvoucí domů. Syn se teda chová slušně, stačí mu upozornění. Nerve se. Ale jak se mezi sebou mají děti naučit vycházet, když je odtáhnu domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
21.10.18 22:30
@tulipán píše:
Mozna timto pristupem chranis sebe, na zaklade krivd z detstvi.Ja jsem na sve deti pysna, jak se maji radi a umi si navzajem pomoct. Spolecne snazeni a cil vztahy utuzuje. A jak jsem psala, deti zabavim i jinak, nez na hristi. Cestou pryc se daji hrat slovni hry nebo zavodit, oboji me deti miluji.

Ne, tímto chráním především své děti. Vzájemná pomoc a snažení s tím nemá co dělat. Ale jak píšu, je to můj pohled na věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16801
21.10.18 22:51
@modravlocka píše:
Ne, tímto chráním především své děti. Vzájemná pomoc a snažení s tím nemá co dělat. Ale jak píšu, je to můj pohled na věc.

Sama jsi psala o svych krivdach. Vyres si to v sobe a nebudes muset litovat cizi deti, neni k tomu duvod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
21.10.18 23:05
@tulipán píše:
Sama jsi psala o svych krivdach. Vyres si to v sobe a nebudes muset litovat cizi deti, neni k tomu duvod. ;)

Nehraj si na psycholožku - skutečně zpětně nevnímám, že by mě toto jednání poškodilo a nedokázala jsem se s ním vyrovnat. ;) Rozhodně ho po letech neberu jako nedoresenou křivdu. Jen jsem psala, jak jsem se při tom jako dítě cítila a že bych to svým dětem neudělala. Malé dítě prostě nepobere, že je trestáno za něco, co neudělalo a co ani nemohlo nijak ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16801
21.10.18 23:20
@modravlocka píše:
Nehraj si na psycholožku - skutečně zpětně nevnímám, že by mě toto jednání poškodilo a nedokázala jsem se s ním vyrovnat. ;) Rozhodně ho po letech neberu jako nedoresenou křivdu. Jen jsem psala, jak jsem se při tom jako dítě cítila a že bych to svým dětem neudělala. Malé dítě prostě nepobere, že je trestáno za něco, co neudělalo a co ani nemohlo nijak ovlivnit.

Na psycholozku si nehraji a take, na rozdil od tebe, jsem te neurazela. Tim jsi me prekvapila, velmi negativne. Tim vice mi pripada, ze jsem ti slapla na kuri oko a vyvedla te tak z komfortni zony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
22.10.18 08:07

@tulipán Promiň, ale ať to čtu jak to tu, urážku žádnou nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
22.10.18 08:45

On je moc múdry na svoj vek, až moc…Aj som premýšľala, že keď uvidím, ako niektoré dieťa z ničoho nič buchne, tak tomu dieťaťu povedať, nech bacne naspäť - len keď je to mladšie, tak neviem…a niektoré deti sú také, že nevrátia, ani keby čo boo - alebo takému dieťaťu požičať vonku nejakú synovu hračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16801
22.10.18 09:19
@modravlocka píše:
@tulipán Promiň, ale ať to čtu jak to tu, urážku žádnou nevidím.
”Nehraj si na psycholozku”( konec citace). ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16801
22.10.18 09:39
@autorka44 píše:
On je moc múdry na svoj vek, až moc…Aj som premýšľala, že keď uvidím, ako niektoré dieťa z ničoho nič buchne, tak tomu dieťaťu povedať, nech bacne naspäť - len keď je to mladšie, tak neviem…a niektoré deti sú také, že nevrátia, ani keby čo boo - alebo takému dieťaťu požičať vonku nejakú synovu hračku.

Na hristi je nejjednodussi stat mu za zadkem, ale uz podle naznaku poznas, ze se treba chysta, tak zasahnes. Chytis mu rucicku a pevne mu reknes, ze se nesmi placat. VChtelo by to rozklicovat, proc to dela, jestli je na dite nastvany nebo chce jeho hracky a podle toho i s nim mluvit. Chces hracku od chlapecka? Tak se ho zeptame, jestli si ji muzes pujcit. Ve skolce to musi pohlidat pani ucitelka. Spousta deti neumi ranu vratit, spis se rozbreci nebo odejdou a diteti se vyhybaji, a asi to neni zadouci, aby si ranu vracelii. Proste kdyz se dite neuhlida, tak by mel rict promni, pokud to zvladne v rozruseni. On se to odnauci. Ja jsem kolem sebe par bouchacu mela a vsichni dobry, akorat jeden, u nej ale maminka nechala vecem volny prubeh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
24.10.18 20:22

Práve mi povedal, že v škôlke buchol jedno dievča - ono je staršie, sa čudujem, že mu nevrátilo. Som mu prikázala, aby to viac nerobil…no, mrzí ma to. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
27.10.18 12:13

Inak môj syn sa asi v tej škôlke zaľúbil. :srdce: Druhý deň dal jednému dievčatku pusu a doma ho často spomína. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí