Moje dítě je mimo

Anonymní
4.5.23 10:41

Moje dítě je mimo

Přijde mi, že moje dítě je úplně mimo. Ve škole je ve všem nejhorší. Občas nevnímá, kouká kolem sebe, i během písemky. Většinou vůbec netuší, co má dělat. Vše se mu musí víc vysvětlovat. Není pohotový, nedokáže reagovat, když se po něm něco chce. Prostě to neví. Doma mi nic neřekne. Úkoly dělat nechce, protože si s nima neví rady. V PPP jsme již byli, je rozumově pod průměrem. Nevím, jestli zvládne základní školu a neskončí někde v nějaké speciální. To by pro mě samozřejmě strašně mrzelo. Máte nějaké zkušenosti, tip, co dětem pomohlo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3681
4.5.23 10:43

Netrápit sebe ani jeho a dát ho do vhodného vzdělávacího zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5916
4.5.23 10:44

Musíš svůj dotaz trochu specifikovat. Kolik mu je, jak dlouho má problémy atd. Jakou máš snahu s dítětem pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
4.5.23 10:52

A jak je dítě staré? Nepíšeš nic moc konkrétního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
4.5.23 10:57

PPP určitě dala nějaké doporučení, ne? Řídí se jim škola? Ridis se jim ty? IVP, AP, slovni hodnoceni, doporuceni dalsich vysetreni… Nepíšeš nic konkrétního, takze těžko radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
4.5.23 11:11

PPP ti měla dát nějaké možnosti, jak s dítkem pracovat, zda je potřeba nějaký individuální plán, asistent, změna školy,… řídila bych se jejich doporučeními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.23 11:21
@Fee-bee píše:

V PPP mi nic takového nedoporučili. Ani asistenta.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.23 11:22
@mamule42 píše:
Musíš svůj dotaz trochu specifikovat. Kolik mu je, jak dlouho má problémy atd. Jakou máš snahu s dítětem pracovat.

8 let, problémy od 1. třídy, snahu bych měla, ale nespolupracuje

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.23 11:30

@Midaku @Mar__tanka1983 Jestli se tím řídí, to netuším. Budu to řešit na rodičáku. Já se nemám moc čím řídit. Žádné rady pro mě nejsou. Teda minimální. A to se snažíme dělat, když spolupracuje. Někdy to na mě padá. Já zvládala vše bez problémů, učila jsem se sama, jedničkářka. Druhé dítě má teda taky mezery, když se na to podívám. Nevím, čím to je. Mám blbé děti?

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
4.5.23 11:33
@Fee-bee píše:

Přesně. Známá ma 6 deti, z toho jedno vhodný do specialky. Nechtela, byla by to ostuda. No tak ted kluk nemá vychozenou ani základku…

• Citovat
  • Upravit
5916
4.5.23 11:36
@Anonymní píše:
8 let, problémy od 1. třídy, snahu bych měla, ale nespolupracuje

Tak já být na tvém místě bych to řešila znovu PPP, a zároveň vyhledala speciální školu, není to žádná ostuda. Pokud má dítě takové problémy, tak se mi nezdá že to nechtějí řešit. Nemá žádnou poruchu pozornosti, dysgrafii, dyslexii, dyskalkulii nebo jiné problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24781
4.5.23 11:37

Holt mu funguje mozek jinak, nesrovnávej to se sebou… mohlo se něco stát v těhotenství, nebo se mu to tak prostě geneticky poskládalo, každý musíme hrát s kartami, které máme…
v PPP vás dost odbyli, tohle je na důkladné a komplexní vyšetření ( kompletní testy), aby se zjistilo na jaké je úrovni, kde má limity a zda pro něj specka nebude daleko lepší řešení… měli byste cvičit soustředění, na youtube i přes google dohledáš spoustu konkrétních rad a návodů jak s těmito dětmi pracovat.. prostě nebude žádný Lumen, no, ale je nutné rozvíjet to, co mu jde, např. sport, manuální činnost apod., to musíte vychytat…on potřebuje povzbudit a zažít i pocit úspěchu, nejen věčného neúspěchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.23 11:50
@Tajemnadama píše:
Přesně. Známá ma 6 deti, z toho jedno vhodný do specialky. Nechtela, byla by to ostuda. No tak ted kluk nemá vychozenou ani základku…

Já jí rozumím. :(

• Citovat
  • Upravit
31278
4.5.23 11:51

Jako pokud nevíš, znovu navštiv PPP, domluv si schůzku ve škole. Je prostě třeba úzce spolupracovat se školou i odborníky. My ti tu bohužel těžko poradíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59384
4.5.23 11:53

Tak speciálka nevezme každé dítě, jen že mu to moc nejde. To by i doporučili v PPP, teď na běžné škole nechávají kde koho a hned cpát dítě do speciálky? Vždyť ani základní nepíše jak moc špatné to je. Vždy ve třídě budou jedničkáři a i malá skupinka co jim to moc nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin