Školka v ani ne 3 letech... vezmou ??

Anonymní
3.5.23 21:31

Školka v ani ne 3 letech... vezmou ??

Dobrý den…
Zítra jdeme k zápisu do školky a upřímně jsem na nervy…
Dcera se narodila o měsíc dřív…
30.listopadu ji budou 3 roky…
A od září jsem počítala že by pomalu začala chodit třeba zatím 1-2× týdně do školky abych mohla od ledna do práce… Jelikož rodičák mám do konce roku…
Jenže jsem při určování délky rodičáku netušila, že naše dcera bude tak trochu se vším pomalejší…
Nedokáže si obout boty, nedokáže se obléct nebo vysléct, nedokáže se bez pomoci vysvléct když jde na záchod, na spaní v noci má plenku, po obědě za žádnou cenu neusne a spát nebude…
Neumí ještě mluvit jako ostatní děti…
Ať děláme co děláme, snažíme se ji vše učit, tak ona nechce, nechce nic dělat sama, okamžitě to vzdá a začne se vstekat a řvát jak blázen…
Jenže řvát jí nechat nemůžu, jelikož automaticky začne blejt a dusit se na zvratkách…
Jsem z toho dost na nervy, měl jste někdo podobný problém??
Co když mi ji nevezmou?? Nevím co budu dělat, potřebuji do práce aby jsme se po rodičáku srovnali s penězma, jelikož co si budem rodičák je opravdu výsměch co ae peněz týče…
Prosím napište mi vaše zkušenosti pokud máte něco podobného… moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69109
3.5.23 21:42

V prvé řadě si zjisti, jestli vaše školka bere děti pod 3 roky.
Ve druhé, zda vůbec mají kapacitu ji vzít, v některch oblastech jsou ani ne tříleťáci bez šance.
no a co se samoobslužnosti týče - ano, státní školky aspoň nějak základní stupeň soběstačnosti požadují. Bez plen, nějak se dorozumět, sami se najíst a napít, u oblečení aspoň snahu… jdi k zápisu a poptej se. Za půl roku se toho může ještě hodně změnit. Popř. měj v rezervě nějakou soukromou školku/ dětskou skupinu, ty můžou někdy být benevolentnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
3.5.23 21:45
  1. v září může být úplně jinde
  2. do školky se nedělají “talentovky” k zápisu stačí podat přihlášku pouze formálně, bez dítěte, třeba i datovkou.
  3. Rozhoduje trvalý pobyt, splněná očkování, věk a někde sourozenec.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
3.5.23 21:47

Vzhledem k věku holčičky si myslím, že moc šance na přijetí není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22679
3.5.23 21:54

Tak tady je tak male dite uplne bez sance na obecni skolku, coz muze byt u vas jinak. Dite, ktere je pomalejsi, bych do obecni skolky s az 28 detmi na 1 az 2 ucitelky, nedala. Bude tam dost chudak. Jak hodne se budou moci ucitelky pri tomto poctu deti, venovat tve dceri? Spani po obede bych neresila. Deti se ve skolce chovaji jinak. Zvykne si na rezim a spat bude. Problem vidim ve vysvlekani na zachod. Stahnout a vytahnout kalhoty a pradlo by mela umet. Pak v te komunikaci. Mela by byt schopna rici si, co potrebuje. Resenim je detska skupina nebo soukroma skolka. Mene deti v kolektivu, individualnejsi pristup, vice personalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
3.5.23 21:58

A nemůžeš si rodičák roztáhnout na delší dobu a najít si k tomu brigádu nebo krátký úvazek a střídat se z manželem v hlídání? Já mám dceru říjnovou, má taky podobné problémy a k tomu bere lék na epileptické záchvaty, takže já můžu na školku ještě min. 2 roky zapomenout, roztáhla jsem si rodičák co nejdéle a mám brigádu takže nebudu na tom hůř než doteď. Na školky je velký tlak, takže to moc růžově nevidím a soukromé jsou dost drahé. A hlavně na dceru netlač, neboj se všechno dožene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14753
3.5.23 22:01

Pred 3 lety mi od zari vzali dceru, ktera mela 3. narozeniny v polovine prosince. A od toho zari chodila 5× v tydnu. Po obede nespala, ale s tim nebyl problem. V ostatnich ohledech byla sikovna. Ale tvoje dcerka ma do zari dost casu. Ovsem letos je hodne deti, koc sanci nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
3.5.23 22:03
@sloninka píše:
Vzhledem k věku holčičky si myslím, že moc šance na přijetí není.

to je hloupost co pises, me dite vzali do statni skolky 2 roky a 2 mesice pri nastupu :zed: pri zapisu ji nebyly ani 2 roky, zalezi preci na situaci ve skolce, na jeji vytizenosti atd., atd. me dite slo k zapisu s dudlikem a na plenkach pri spani, ale tak moc tam chtelo, ze dudlik sel jeste ten den „ptackum“ a pleny byly pryc za chvili, co se tyka samoobsluznosti, byla na tom, dle ucitelek, lepe jak nekteri triletaci, mluvila ve vetach, nebyla stydliva… a hlavni bylo, ze tam moc chtela za brachou… autorko, zapracuji na te samoobsluznosti, to si myslim, ze je docela dulezita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9092
3.5.23 22:14

Já si tedy nemyslím, že je zralá na státní školku. Takže bych řešila tak maximálně soukromou, jinak to dítě bude chudák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4935
3.5.23 22:24

U nás jsou podmínky nástupu takové, že dítě musí být bez plen a musí se umět najíst. Plus nějaká snaha o oblékání - s tím se ale počítá, že učitelky u těhlech prcků dopomůžou. Když nemluví, nevadí, s tím si učitelky dokážou poradit. Pak záleží samozřejmě na kapacitě. Loni u nás vzali od září dceru kamarádky, které byly 3 až v únoru :nevim: ale to má každá školka jinak. Běžte k zápisu a uvidíš. Pokud ti má dcera naplno nastoupit až od ledna, má spoustu času, aby vyzrála a něteré věci se naučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22679
3.5.23 22:29
@markytka3 píše:
to je hloupost co pises, me dite vzali do statni skolky 2 roky a 2 mesice pri nastupu :zed: pri zapisu ji nebyly ani 2 roky, zalezi preci na situaci ve skolce, na jeji vytizenosti atd., atd. me dite slo k zapisu s dudlikem a na plenkach pri spani, ale tak moc tam chtelo, ze dudlik sel jeste ten den „ptackum“ a pleny byly pryc za chvili, co se tyka samoobsluznosti, byla na tom, dle ucitelek, lepe jak nekteri triletaci, mluvila ve vetach, nebyla stydliva… a hlavni bylo, ze tam moc chtela za brachou… autorko, zapracuji na te samoobsluznosti, to si myslim, ze je docela dulezita

Tvoje holcicka byla extremne sikovna, tak pak proc ne. Navic tam mela starsiho brachu. Zakladatelky dcera je na tom jinak. Musi se taky zvazit pocet deti ve tride a zda se jedna o tridu pro dvoulete deti, kde je zvysene mnozstvi personalu a pocita se, ze se detem vic pomaha. Byva tam chuva nebo asistentka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36133
3.5.23 22:34

Běž k zápisu a uvidíš jestli ti ji vůbec vezmou. U zápisu nezkoumaji co umí a neumí. Tam je kritérium věk, kapacita školky atd. Ve městě kde jsme bydleli tak bylo téměř bez šance dostat 3 létě děti. Dcera měla v době zápisu 3roky a měsíc a byla jedna z posledních co se dostala. Teď jsme na vesnici, kde berou od dvou let. Syn je zapsaný od září 2022, tři roky měl v únoru 2023. Mohl klidně chodit. Bohužel je pořád na plinkach. :roll: Dál říkala učitelka že stačí když se bude umět najist a říct ano a ne. S oblikanim pomůžou.
Do září ještě daleko, uvidíš jak na tom bude. Oni jsou taky kolikrát vycurani a když ví že to za ně uděláš tak co by se snazili. U cizích si kolikrát tolik nedovolí a když to vidí u ostatních dětí tak se víc snaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.5.23 22:37

To záleží na lokalitě. U nás berou běžně do státní ve 2,5 letech. Není problém. Závisí to, jaké množství bude odkladů. Čím víc dětí jde do první třídy, tím víc je místa ve školce.
Sama jsem měla v téhle školce nejmladšího od 2 let. Ale to byla jiná situace. Brala jsem v té školce zástup za nemocnou tehdy. Kdyby mi nepřijala dítě, tak bych nevzala práci.
Nastupoval ve 2 letech koncem dubna. To byla mimořádná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
3.5.23 23:11

Příspěvek upraven 30.05.26 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
3.5.23 23:18

Před 2 lety byl poslední rok kdy u nás braly děti kterým nejsou ještě 3 roky v září. Mnoho školek to má jako podmínku min. 3 roky.

Jede se. Podle věku místa, bydliště, někde jsou bodiky za sourozence. Takentovky se nedělají.

Čím starší dítě tím výše v žebricku je. Záleží jaká je kapacita školky a kolik se hlásí děti. Někde místo je i pro takto malé děti někde by neměli místo ani v necelych 4.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin