Gymnázium Budějovická nebo Klasické gym. Modřany - 8G?

573
3.5.23 09:33

Gymnázium Budějovická nebo Klasické gym. Modřany - 8G?

Zdravím, sbírám ohlasy na gymnázia KGM i Budějovickou, Praha 4, musíme se rozhodnout kam se na dalších 8 let upíchnout… Máte tam někdo dítě nebo víte o nich něco? Díky předem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4953
3.5.23 14:38

Budějovická patří mezi nejlepší, ale taky mezi nejnáročnější. KGM je soukromá škola, bude to tam o trochu víc na pohodu. Asi dost záleží na dítěti, jak vyloženě studijní typ je a jak se mu chce učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
5.5.23 12:10

@Jeremi Ano, diky, uz jsem sesbírala dost informaci i jinde.
Ona Budejovicka ma sice povest prestizni, ale dle dojmů známých tam uvízli ve stylu výuky a autority učitelů v době před 30-ti lety…někteří studenti odtamtud odchází, protože tlak je velký a ne každý na to má, to ustát. Na KGM je výka moderněji a více user friendly pojatá, asi ne tak náročná, ale díte může mít čas na koníčky a vůbec na život (nejen učením živ je člověk). Takže přepustíme místo na Budějovické motivovanějším:)
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
8.5.23 10:49
@Irisa píše:
@Jeremi Ano, diky, uz jsem sesbírala dost informaci i jinde.
Ona Budejovicka ma sice povest prestizni, ale dle dojmů známých tam uvízli ve stylu výuky a autority učitelů v době před 30-ti lety…někteří studenti odtamtud odchází, protože tlak je velký a ne každý na to má, to ustát. Na KGM je výka moderněji a více user friendly pojatá, asi ne tak náročná, ale díte může mít čas na koníčky a vůbec na život (nejen učením živ je člověk). Takže přepustíme místo na Budějovické motivovanějším:)
díky

Ahoj, predpokladam, ze se potomek dostal na obe gymnazia. Mohla bych pozadat, jestli by jste mi prosim napsala napr jake kurzy jste zajistili nebo z jakych materialu se pripravoval? Klidne do SZ. Predem moc dekuji.

Dceru to pravdepodobne ceka. Sama chce, tak bych ji rada podporila spravnym smerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
19.5.23 22:04

@Janiky2 Jo, dostal se na obe, ale v Praze je to fakt masakr. Mel 87b ze 100, ALE - kurzy 1× tydne 3h Zkousky na necisto (Cj i M) + stare CERMAT testy :pocitac: jsme drtili o vikendech. Byl to boj i presto ze (i pres kritickou materskou optiku) je docela nadanej. Ale bylo to i o moji silne vuli - je treba dlouhodobe makat…kdyz jsme videli CERMAT test, tak jsme uz dostavali osypky :roll: Takze asi tak moje dojmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin