Moje dítě je strašpytlík

3
15.7.11 20:05

Moje dítě je strašpytlík

Prosím maminky pomozte mi. Moje dcera má už přes dva roky a půl narodila se 25.11 2008 a strašně se bojí děti a jakývkoliv zvuků kolem, za chvíli ji čeká školka a nevím co mam dělat, timhle způsobem nas ani nevezmou do školky. Např. se před ni rozběhne menší dítě a ona se rozběhne ke mě a začne plakat, když ji jiné dítě bere její hračku tak jde plakat ke mě a řve, že je její, když jdeme kolem plotu tak hleda zda je za plotem pes, pokud je tam, tak ho sleduje, jestli začne štěkat- začne plakat, když ji osloví cizí paní začne plakat a tak je to neustále dokola. Zažila si v dětství nemocnice ale k tomu nepřikládam žadnou váhu. Chápu že pláče u lékaře. ale tohle nevím jak řešit. Bojím se, že nas i školka nedokáže vzít pokud to bude delší dobu trvat.Prosím o nějaké rady. Chodíme mezi děti na hriště, ale ona raději sedí mezi námi a nebo musí jít za ručičku. Pomoc fakt jsem bezmocna. Budu ráda za každou radu. Předem moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
15.7.11 20:19

Ahoj. A to jde do školky už teď od září? Jestli jo, tak bych zvážila, jestli to není příliš brzy. Pokud jde až za rok, tak to se může lecos změnit. Rada mě napadá jediná - zkuste chodit někam mezi děti do uzavřené místnosti (třeba nějaké cvičení nebo jiné kurzy, kde je víc dětí pohromadě a kde budeš s ní). Moje starší dcera byla odmalička společenská, ale mladší dcera se mě drží jako klíště a hodně se to zlepšilo poté, co jsme začaly chodit na baby cvičení (od jejích 8 měsíců). První dny plakala, když jsem se od ní vzdálila (na víc jak dva kroky), teď už je to mnohem lepší a dokonce často ani nezaregistruje, když ji nechám na chvilku s kamarádkou a odběhnu si na WC.

Držím pěsti, ať je to brzy lepší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
15.7.11 20:37

Kromě zvuků to máme nemlich stejný. Je téměř na den o rok mladší než tvoje holčička (listopad 2009). Jak se přiblíží jiný dítě, zdrhá s pláčem ke mně, apod. Na hřiště chodíme, ale on spíš pozoruje, než že by se zapojil. S kamarádkou, co má stejně starého syna, se vidíme dvakrát týdně už několik měsíců a on se toho druhého kluka bojí pořád stejně. V baby kavárně nemůžu ani na záchod. Návštěvy u nás doma pravidelně prořve u mě v náručí a nemůžu jít ani udělat do kuchyně kafe. Pravda, sice jsme v miminkovském věku nikam nechodili, ale tohle je podle mě i hodně povahou. :nevim: Musím jen doufat, že z toho trochu vyroste.
PS: mmch, já mu neříkám strašpytlík, ale nespolečenský moulík :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.7.11 20:59

Ahoj, první dcera na tom byla hodně podobně. Zlomilo se to tak nějak po třetím roce. I teď si zachvává jistý odstup, ale jakmile se „okouká“ tak už se zapojuje. Do školky jde až letos ve 4,5 letech. Zatím se těší, tak uvidím jak dlouho jí to vydrží. Radu žádnou nemám, snad jen normálně brát do kolektivu, ale k ničemu nenutit, pokud máte nějakou dobrou kamarádku, kterou „bere“, tak naplánovat společné akce( to u nás celkem pomohlo, když viděla, že sestřenice se nebojí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
15.7.11 21:28

netlačila bych na pilu a naopak jí podporovala. Dcera je taky bojácná, cizí lidi taky zatím moc nemusí, ale je na ní vidět určitý vývoj a pokrok. Na hřišti teda nepláče jako ta tvoje, ale když je někde něco nové tak musím všude taky s ní. Vždy jsem jí byla oporou a snažila se jí vysvětlovat a pomáhata jí. Když se zapojila tak jsem se nenápadně vzdalovala a postupně se to zlepšovalo.

Teď nám začíná období strachu - kdy se bojí různých věcí - hlasité letadlo, někdo zadupe, fukar na ruce apod. Takže čekám že přijde víc a víc věcí ale to k věku prostě patří. Takže se jí snažím vysvětlovat a podporovat.

Neporadím nic než toto, je to o povaze a třeba ve školce bude úplně v pohodě, děti se teď vyvíjí strašně rychle. A že by vás kvůli tomu nevzali to mi přijde jako hloupost, spíš jestli ty cítíš že je na to zralá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
15.7.11 21:47

Ahoj, muj starsi syn byl taky takovej, a muzu Te uklidnit - nejen, ze sel ve 2l do jesli, kde to bylo bez problemu, ale i dal z nej vyrustalo docela hodny dite. Nikdy s nim nebyly kazensky problemy, byl vzdycky takovej hodnej klidas (ale zase si nepredstavujte nakyho backoru :mrgreen: - ma spoustu zajmu a kamosu, hraje zavodne fotbal, ale je to ten tip, ze kdyz se to zacne na stadionu rvat, tak on se sebere a jede domu a mysli si o tom svoje). Pohodova povaha.

zato ted ten mladsi - ten se neboji niceho, to je kamikadze :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
15.7.11 21:49

Ahojky, víš co, ono sice si prožila nemocnice, ale to neznamená, že se bude bát jen doktorů. A taky - každý máme jinou nervovou soustavu… Jsou lidé, kteří pláčí kvůli každé maličkosti a nic se s tím nenadělá.
Co můžeš dělat Ty?? Jedině být trpělivá, nic nelámat a vodit mezi děti. Nevadí, že pláče, je to prostě její reakce a Ty se za to taky nemusíš stydět. Dneska se dávají do popředí děti s ostrými lokty a jak je dítě citlivé, hned je to špatně. :-?
Kdyby to šlo, taky bych jí školku zatím odložila, mohlo by ji to zranit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
15.7.11 23:50

dětský psycholog by měl posoudit situaci a pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.7.11 12:57

Ano, do školky jde už letos koncem listopadu. Bohužel nam nikdo malou nepohlida, tak musím na školku spoléhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.7.11 13:03

Mockrát děkuji, za rady. Mezi děti chodíme, ale jak jich je hodně tak se ji to nelíbí. Stále ji všechno vysvětluji a držím ji za ručičku, ale je to klišťátko. Jak jedna paní psala buď ji školka nějak nebude vadit a zvykne si a nebo ji ublíží (a toho se právě bojím). Každopádně jsem si od Vas vzala rady a něco zkusím. Ještě jednou děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin