Soukromé hlídání dětí v malém „klubu“

3379
7.7.11 23:57

Soukromé hlídání dětí, které

Ahoj maminy

Situace: potřebujete, nebo chcete se vrátit do zaměstnání. Dítě vám ale nevezmou do MŠ. Soukromé školky v okolí se pohybujou v cenách od 10 000 do 20 000 za měsíc. Sice nabízejí moderní Montessori pedagogiku, výuku jazyků a všeho možného, ale prostě ne každý si může dovolit dát půl platu za školku.

Otázka zní: Využily byste nabídku na hlídání v malém „klubu“ asi 5-7 dětí, za cenu kolem 6000 za měsíc? Herna a veškerý komfort pro děti,nedaleko hřiště, režim cca jako ve školce, takže i nějaké to tvoření, tanečky… Nebo by vám to bylo podezřele levné? :think: Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5631
8.7.11 06:51

Já bych toho využila, pokud nabízí to, co prezentuješ. Nevím, odkud jsi, ale u nás se soukromé školky pohybují od 5ti tisíc/měsíc - bez stravy, takže se to třeba vyšplhá k těm 7, za 20 by v nich asi bylo místa dost. :mrgreen: Prostě bych to prošla, podívala se, jak to vedou, denní režim a zařídila se podle toho. Navíc pokud máš možnost přejít do soukromé školky kdykoliv, za pokus to stojí (ale zase - jak si zvyká tvé dítě na kolektiv - jestli ho dát někam, pak přeložit…). Ještě by mne na tvém místě zajímalo, co je to za „klub“ - nabízí celodenní hlídání nebo k tomu ještě třeba „hodinové“ nebo je to i herna… A jestli se tam děti různě střídají - jak to mají zařízeno personálně?
Tak u nás je např. jedna soukromá školka na tak blbém místě a bez hřiště, že když na hřiště (městské) s děckama jdou, přecházejí hlavní třídu, čtyřproudovku… Tam bych své dítě nikdy nedala.
Jinak - nezkoušela jsi jesle (nebo je tam taky plno)?No - asi jsem moc neporadila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
8.7.11 07:29

do takové miniškolky, nebo spíše na takové hlídání dětí dávám já svého syna jednou týdně, jen tak, aby se socializoval. Takže je to fajn, al eproblém vidím jeden - já bych děti nesvěřila „nějaké matce“, to není kvalifikace. Takže jsem si zjišťovala jestli paní, která to vede má vzdělání, nebo zkušenosti v oboru a je to „profík“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
8.7.11 07:44

Já do podobné „miniškolky“ syna dávám jednou až dvakrát týdne, dala bych klidně i denně, ale nemám na to, nechce se mi dávat celý rodičák pryč… Ale on miluje děti, společnost, nemůžeme být pořád jen spolu doma, to by se zbláznil. A do školky se vždycky opravdu těší.

Koukala jsem ti na profil, že jsi z Prahy 4, tak posílám i odkaz, kam chodíme my, máme to před barákem… www.vtrave.cz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
školíček
8.7.11 07:52

pokud budeš platit nájem v budově,za tuto cenu rozhodně nevyjdeš jako školka. můžeš hlídat doma,ale tam obvykle rodiče nemají důvěru -jak už tady bylo psáno-maminka není kvalifikace

• Citovat
  • Upravit
3379
8.7.11 07:54

ygreen - chápu jak to myslíš s tím „profíkem“ Osobně ale znám tolik profíků (bydleli jsem v areálu MŠ, máma tam pracovala), kterým bych dítě nesvěřila… To už mi přijde lepší dát dítě někam, kde je vyloženě přátelské prostředí a hodná „hlídací teta“ než řvoucí semetrika úča se vzděláním. To jen že mám i zkušenost s učitelkama, kterou rodičové nevidí.

bumbinko - díky za odkaz, mrknu tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin