Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy
Situace: potřebujete, nebo chcete se vrátit do zaměstnání. Dítě vám ale nevezmou do MŠ. Soukromé školky v okolí se pohybujou v cenách od 10 000 do 20 000 za měsíc. Sice nabízejí moderní Montessori pedagogiku, výuku jazyků a všeho možného, ale prostě ne každý si může dovolit dát půl platu za školku.
Otázka zní: Využily byste nabídku na hlídání v malém „klubu“ asi 5-7 dětí, za cenu kolem 6000 za měsíc? Herna a veškerý komfort pro děti,nedaleko hřiště, režim cca jako ve školce, takže i nějaké to tvoření, tanečky… Nebo by vám to bylo podezřele levné?
Díky za reakce.
Já bych toho využila, pokud nabízí to, co prezentuješ. Nevím, odkud jsi, ale u nás se soukromé školky pohybují od 5ti tisíc/měsíc - bez stravy, takže se to třeba vyšplhá k těm 7, za 20 by v nich asi bylo místa dost.
Prostě bych to prošla, podívala se, jak to vedou, denní režim a zařídila se podle toho. Navíc pokud máš možnost přejít do soukromé školky kdykoliv, za pokus to stojí (ale zase - jak si zvyká tvé dítě na kolektiv - jestli ho dát někam, pak přeložit…). Ještě by mne na tvém místě zajímalo, co je to za „klub“ - nabízí celodenní hlídání nebo k tomu ještě třeba „hodinové“ nebo je to i herna… A jestli se tam děti různě střídají - jak to mají zařízeno personálně?
Tak u nás je např. jedna soukromá školka na tak blbém místě a bez hřiště, že když na hřiště (městské) s děckama jdou, přecházejí hlavní třídu, čtyřproudovku… Tam bych své dítě nikdy nedala.
Jinak - nezkoušela jsi jesle (nebo je tam taky plno)?No - asi jsem moc neporadila…
do takové miniškolky, nebo spíše na takové hlídání dětí dávám já svého syna jednou týdně, jen tak, aby se socializoval. Takže je to fajn, al eproblém vidím jeden - já bych děti nesvěřila „nějaké matce“, to není kvalifikace. Takže jsem si zjišťovala jestli paní, která to vede má vzdělání, nebo zkušenosti v oboru a je to „profík“.
Já do podobné „miniškolky“ syna dávám jednou až dvakrát týdne, dala bych klidně i denně, ale nemám na to, nechce se mi dávat celý rodičák pryč… Ale on miluje děti, společnost, nemůžeme být pořád jen spolu doma, to by se zbláznil. A do školky se vždycky opravdu těší.
Koukala jsem ti na profil, že jsi z Prahy 4, tak posílám i odkaz, kam chodíme my, máme to před barákem… www.vtrave.cz ![]()
pokud budeš platit nájem v budově,za tuto cenu rozhodně nevyjdeš jako školka. můžeš hlídat doma,ale tam obvykle rodiče nemají důvěru -jak už tady bylo psáno-maminka není kvalifikace
ygreen - chápu jak to myslíš s tím „profíkem“ Osobně ale znám tolik profíků (bydleli jsem v areálu MŠ, máma tam pracovala), kterým bych dítě nesvěřila… To už mi přijde lepší dát dítě někam, kde je vyloženě přátelské prostředí a hodná „hlídací teta“ než řvoucí semetrika úča se vzděláním. To jen že mám i zkušenost s učitelkama, kterou rodičové nevidí.
bumbinko - díky za odkaz, mrknu tam
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.