Nástup do školky - infoschůzka?

7858
6.7.11 08:59

nástup do školky - infoschůzka?

Ahoj,

chci se jen přeptat, protože začínám být trochu nervozní…

Syn nastupuje od září do místní státní školky a nějak jsem doufala, že třeba s nějakým předstihem budu informovaná - jak to ve školce chodí, co má mít do školky za věci…No a teď jsem se dozvěděla, že je školka už uzavřená (přes celé prázdniny) a bude zas od září…Nestalo se zatím nic :nevim: Žádná třídní schůzka, žádné poslané informace…

Zapis byl hodně rychlý, jen si od nás vzali vyplněný formulář a kdybych se nevnutila, že si chci prohlédnout prostory, tak bych ani netušila, kam kluk bude chodit…pak mi jen přešlo vyrozumnění o přijetí (u nás jen formalita, jako místní máme přednost při přijetí) a pak už žádný kontakt… :nevim:

Jak to máte vy ostatní s nástupem do školky?? Řekl vám k tomu někdo něco? Nebo je tak normální…? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20376
6.7.11 09:07

no já se na to ptala. podle mě je to i ve tvým zájmu. a i kdyby schůzka nebyla, tak nějaký info snad řída řekne. u nás měla bejt schůzka v září, ale nakonec se to dovmluvilo na červen. víc maminek to prej chtělo vědět před prázdninama..
takže ti asi nezbývá než čekat a nebo pak zkusit zavolat psolední týden v srpnu co a jak..
ale i tak je to stejně blbý.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
6.7.11 09:08

Ahoj

My jsme měli schůzku až v půli září, loni měli rodiče nových dětí schůzku na konci prázdnin a letos rodiče přijatých dětí od září, měli schůzku už ted v červnu

• Citovat
  • Upravit
6363
6.7.11 09:08

My jsme informační schůzku měli. Dostali jsme papír se seznamem věcí které má mít dítě do školky (oblečení, pyžamo apod.), věci které máme na začátku školního roku donést (toaletní papír, ubrousky, kapesníky apod.). Dozvěděli jsme se, do které třídy bude chodit a vybrali značku s tím, touto značkou máme označit oblečení. Dostali jsme formulář ve kterém máme popsat co jak naše dítě zvláda (jídlo, oblékání apod.).
Třeba budete schůzku až před začátkem školního roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
6.7.11 09:12

Ahoj, tak normální nevím, ale dcerka nastupuje taky od září.Na zápisu jsme si školku prohlédli a dostali jsme papír co si má každé dítko přinést a informace o školce, jaké dělá pro děti akce a tak.Jo a poslední týden v srpnu je u nás zvykací týden, to znamená, že můžeš jít s dítětem na hodinu do třídy, aby si to okoukalo a trochu si zvyklo.S přístupem jsem byla velmi spokojená, všechny dotazy nám paní ředitelka bez problémů zodpověděla.Jenže víš jak jiný kraj, jiný mrav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
6.7.11 09:12

ahojky, u nás taky schůzka až skoro v půli září.....Jinak první den jsme přišli dřív už po 7ráno, aby si malý sám vybral v šatně zvířátko nálepku, pod kterou bud emít věci apod…Jinak info u nás se dává na nástěnky a z toho něco šlo vyrozumět, jinak jsme s eprvní dny ptala, ale pořád říkali až na schůzkách, taky jsme si připadala blbě..... Jen díky kamarádkám,které už v té školce měly děti jsme věděla co a jak… :zed: Je to o přístupu školky,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
6.7.11 09:24

My nastupovali v půlce roku, v únoru a informace jsem si zjišťovala sama. Pořád jsem se na něco ptala a koukala kolem sebe. Neřekli sami, jak platit stravné, školné,atd. Měla jsem pocit, že je obtěžuju. Asi jim to nedošlo. Pak byla info schůzka v září a tam rodičům řekli vše. To už jsem ovšem věděla. Až na pár věcí, si na školku nemůžu stěžovat. Byli jsme tam 3,5 roku a v září jdeme do školy. Tam jsme dostala vyčerpávající informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
6.7.11 09:25

Dyť já ani nevím, v kolik ho tam toho 1.9. odvést! :lol: Chodil teď rok do soukromé a tam to chodí jinak, rodiče nejsou nijak „obtěžováni“, prostě co chtějí, tak to mají…vždy jsme jen den předem orientačně nahlásili, jak kluk druhý den přijde.
Jenom matně tuším, že ve státní to není jedno, kdy přijde a odejde, že jsou na to nějaká pravidla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
6.7.11 09:25

Ahoj,
my jsme dostali ze školky seznam věcí, co mají děti mít. O tom, co a jak se bude ve školce dělat, jsem vyzvídala u mamin, které už děti ve školce měly.
Třídní schůzku jsme měli až koncem září.
U nás děti potřebují bačkory, oblečení do třídy, oblečení ven, náhradní oblečení (pro případ jakékoliv nehody), pyžamo, kartáček na zuby a kelímek, dále jsme měli přinést balík toaletního papíru a papírové kapesníčky. Měli jsme mít i vlastní deky na spaní, ale letos to zrušili. Dozvěděli jsme se, kdy mají děti jaké jídlo a kdy je možné je vyzvednout po „o“ nebo po „spa“. Dále tam byly informace o tom, do kdy dítě omluvit (kvůli omluveným obědům), kam se platí obědy.
Vy nejspíš dostanete tyto informace koncem prázdnin.

• Citovat
  • Upravit
7858
6.7.11 09:34

Tak snad máte pravdu a někdo nám nastupujícím teda aspoň na konci srpna dá vědět, co je třeba.
Už se vidím, jak si pak beru dovolenou z práce, abych lítala po obchodech a honem dokupovala, co nám chybí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
6.7.11 09:39
vulpes píše:
Tak snad máte pravdu a někdo nám nastupujícím teda aspoň na konci srpna dá vědět, co je třeba.
Už se vidím, jak si pak beru dovolenou z práce, abych lítala po obchodech a honem dokupovala, co nám chybí :mrgreen:

A školka nemá internetové stránky?Myslím,že když mu přineseš první den bačkory,oblečení na ven a pyžámko na spaní tak to bude stačit.A hned se zeptáš co a jak.Je hloupé,že vám nedali nějaký seznam :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
6.7.11 09:41

A schůzku jsme měli až v září,ae seznam věcí jsme dostaLI a i mají na internetu svoje stránky,kde je vše popsané :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
6.7.11 09:43

U nás byla informační schůzka v červnu, mimo to, se mohli rodiče dotazovat telefonem.
Nemá vaše školka webové stránky? Na stránkách naší školky je všechno napsané, včetně školkového řádu (kdy děti přicházejí do školky, kdy si je rodiče můžou vyzvednout, orientační rozpis dne, omlouvání, platba, jídelníčky atd atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
6.7.11 09:56

My jsme měli poměrně dlouhou schůzku začátkem června, ještě že tak, jinak bych nevěděla absolutně nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
6.7.11 10:03

u nás při předávání vyjádření o přijmutí jsme dostali papírek s termínem a časem info schůzky kde nám sdělili i to co nemuseli…bylo to děsně unavující, dlouhé a slepičí. ale dozvěděli jsme se tam co jsme potřebovali :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin