Na co se ptát v soukromých jeslích?

584
28.6.11 10:15

Na co se ptát v soukromých jeslích

Ahoj holky, chci pro malého od září jednou týdně jesličky, vypadá to, že v několika soukromých by místo bylo, snad… (Státní ani omylem, přes ujišťování, jak nejmenší mají velkou šanci… :-( )
Prosím pište, na co se v soukromých ptát, na co si dát pozor při výběru (docela to spěchá, do jedněch jdeme zítra, do dalších v pátek…)
Děkuju moc! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
52
28.6.11 10:49

čau, já mám malou na 2× týdně dopol v soukromých jeslích… proč nechceš státní, není místo nebo z jiných důvodů?
co jsem zjišťovala - no hlavně se podívat na prostory, vybavení, jestli mají děti i dvorek kam si chodí hrát ven, park v blízkosti, jak se stravují, režim dne, jednání s personálem… a když vše ok, tak jak malá reagovala při prvních zkušebních návštěvách, naštěstí byla supr moc se jí tam líbí, hned se integrovala, to bylo rozhodující, že tety si ji chválí a miluje společnost dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.11 10:50

sledovala bych jak se učitelka i majitelka chová k dítěti,jestli jim dělá problém dokrm (nestačilo by mi ,že to řeknou prostě bych je sledovala v provozu,alespoň chvilku) kolik je dětí na kolik učitelek. pak bespečnost v jeslích ,na zahradě i popř. kam chodí na vycházky a jak drží děti pohromadě. kolik jich na vycházku jde s dětmi (poměr děti/učitelka) kde spí -postýlka ,lehátko nebo jen matrace? jak dodržují hygienu(nočníků,pleny,lůžkoviny…)

• Citovat
  • Upravit
584
28.6.11 11:00
dagina1 píše: čau, já mám malou na 2× týdně dopol v soukromých jeslích… proč nechceš státní, není místo nebo z jiných důvodů?
co jsem zjišťovala - no hlavně se podívat na prostory, vybavení, jestli mají děti i dvorek kam si chodí hrát ven, park v blízkosti, jak se stravují, režim dne, jednání s personálem… a když vše ok, tak jak malá reagovala při prvních zkušebních návštěvách, naštěstí byla supr moc se jí tam líbí, hned se integrovala, to bylo rozhodující, že tety si ji chválí a miluje společnost dětí.

Státní jesle: Přes ředitelčino ujišťování, jak velkou má malej šanci, že se do státních dostane, ho nevzali :cert: Tak proto. Byla jsem se ptát, jaké kritérium rozhodlo. Pí. ředitelka si dala přihlášky na hromádku a losovala… Odvolat se nejde. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
28.6.11 11:05
dornicka píše:
dagina1 píše: čau, já mám malou na 2× týdně dopol v soukromých jeslích… proč nechceš státní, není místo nebo z jiných důvodů?
co jsem zjišťovala - no hlavně se podívat na prostory, vybavení, jestli mají děti i dvorek kam si chodí hrát ven, park v blízkosti, jak se stravují, režim dne, jednání s personálem… a když vše ok, tak jak malá reagovala při prvních zkušebních návštěvách, naštěstí byla supr moc se jí tam líbí, hned se integrovala, to bylo rozhodující, že tety si ji chválí a miluje společnost dětí.
Státní jesle: Přes ředitelčino ujišťování, jak velkou má malej šanci, že se do státních dostane, ho nevzali :cert: Tak proto. Byla jsem se ptát, jaké kritérium rozhodlo. Pí. ředitelka si dala přihlášky na hromádku a losovala… Odvolat se nejde. Ach jo.

Aha, já dala naši malou do soukromých páč státní byly plné i na tu hlídací službu… ale prý se mám přeptat v srpnu, že to se bude vědět víc a bude velká šance že pro ni bude párkrát týdně místo… tak to jsem zvědavá jestli nedopadnem jako vy. Jinak zůstane v soukromých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin