Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chci pro malého od září jednou týdně jesličky, vypadá to, že v několika soukromých by místo bylo, snad… (Státní ani omylem, přes ujišťování, jak nejmenší mají velkou šanci…
)
Prosím pište, na co se v soukromých ptát, na co si dát pozor při výběru (docela to spěchá, do jedněch jdeme zítra, do dalších v pátek…)
Děkuju moc! ![]()
čau, já mám malou na 2× týdně dopol v soukromých jeslích… proč nechceš státní, není místo nebo z jiných důvodů?
co jsem zjišťovala - no hlavně se podívat na prostory, vybavení, jestli mají děti i dvorek kam si chodí hrát ven, park v blízkosti, jak se stravují, režim dne, jednání s personálem… a když vše ok, tak jak malá reagovala při prvních zkušebních návštěvách, naštěstí byla supr moc se jí tam líbí, hned se integrovala, to bylo rozhodující, že tety si ji chválí a miluje společnost dětí.
sledovala bych jak se učitelka i majitelka chová k dítěti,jestli jim dělá problém dokrm (nestačilo by mi ,že to řeknou prostě bych je sledovala v provozu,alespoň chvilku) kolik je dětí na kolik učitelek. pak bespečnost v jeslích ,na zahradě i popř. kam chodí na vycházky a jak drží děti pohromadě. kolik jich na vycházku jde s dětmi (poměr děti/učitelka) kde spí -postýlka ,lehátko nebo jen matrace? jak dodržují hygienu(nočníků,pleny,lůžkoviny…)
dagina1 píše: čau, já mám malou na 2× týdně dopol v soukromých jeslích… proč nechceš státní, není místo nebo z jiných důvodů?
co jsem zjišťovala - no hlavně se podívat na prostory, vybavení, jestli mají děti i dvorek kam si chodí hrát ven, park v blízkosti, jak se stravují, režim dne, jednání s personálem… a když vše ok, tak jak malá reagovala při prvních zkušebních návštěvách, naštěstí byla supr moc se jí tam líbí, hned se integrovala, to bylo rozhodující, že tety si ji chválí a miluje společnost dětí.
Státní jesle: Přes ředitelčino ujišťování, jak velkou má malej šanci, že se do státních dostane, ho nevzali
Tak proto. Byla jsem se ptát, jaké kritérium rozhodlo. Pí. ředitelka si dala přihlášky na hromádku a losovala… Odvolat se nejde. Ach jo.
dornicka píše:dagina1 píše: čau, já mám malou na 2× týdně dopol v soukromých jeslích… proč nechceš státní, není místo nebo z jiných důvodů?Státní jesle: Přes ředitelčino ujišťování, jak velkou má malej šanci, že se do státních dostane, ho nevzali
co jsem zjišťovala - no hlavně se podívat na prostory, vybavení, jestli mají děti i dvorek kam si chodí hrát ven, park v blízkosti, jak se stravují, režim dne, jednání s personálem… a když vše ok, tak jak malá reagovala při prvních zkušebních návštěvách, naštěstí byla supr moc se jí tam líbí, hned se integrovala, to bylo rozhodující, že tety si ji chválí a miluje společnost dětí.Tak proto. Byla jsem se ptát, jaké kritérium rozhodlo. Pí. ředitelka si dala přihlášky na hromádku a losovala… Odvolat se nejde. Ach jo.
Aha, já dala naši malou do soukromých páč státní byly plné i na tu hlídací službu… ale prý se mám přeptat v srpnu, že to se bude vědět víc a bude velká šance že pro ni bude párkrát týdně místo… tak to jsem zvědavá jestli nedopadnem jako vy. Jinak zůstane v soukromých.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.