Moje dítě odejde s každým

236
25.7.16 10:07

Moje dítě odejde s kazdym

Zdravím všechny :) moje dvouleté dítko se nechá každým odvést. Např, jdeme do schránek pro poštu (bydlíme v paneláku) a malej nechce zpátky domů, ať dělám co dělám. Pak přijde jedná paní z baráku a s ni by šel??? Přijde mi, že by šel s každou cizí paní, která by mu byla sympatická. Dá se to nějak odnaučit? On je hodně nebojácný, když jsem ho třeba nechala stát na chodbě a kukatkem pozorovala, co dělá. Tak malej byl v pohodě, prostě si tam hrál, žádný natahování, pláč, nic..pohoda. Potřebovala bych, aby se víc držel máminy sukně, hlavn když jsme venku např v obchodě atd. Máte nějaké rady, nebo jak to třeba mely vaše děti, když byly takhle maličký. Děkuji za odpovědi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2927
25.7.16 10:18

Ja si myslim, ze k tomu dospeje vekem…manzelovo tehdy2,3 lety, kdyz jsme byli v zoo se omylem chyti za ruku ciziho chlapa a on pak jako delal, ze si ho odvede a on s nim sel… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
25.7.16 10:20
@JayLee píše:
@mama67 se zkus s nekym domluvit na oko jakoze by si ho fakt odvedl a co by nasledovalo potom co by prckovi doslo, ze fakt je s nekym cizi a ze ty tam nejses ;) to zabralo u toho našeho :D

Tyjo, tak to je docela síla, ne? To bych dceři teda neudělala. Chceš, ať máš z dítěte zakřiknutý uzlíček jen kvůli nějakému svému pocitu a ať se drží máminy sukně? U nás pomáhá vysvětlovat a vysvětlovat, že s cizíma se neodchází. Je to sice někdy o nervy, ale že je dcera živá jsem ráda a v životě sejí to bude 100× hodit, že je průbojná, nebojácná a furt mi není v patách, s cizím bych ji samozřejmě odejít nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
25.7.16 10:22

Dcera byla totéž a přešlo to s věkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
25.7.16 10:54

Jednoi ten rozum dostane… do te doby ho asi budes muset vic hlidat… nase mlada k odchodu nepotrebuje ani nikoho dospeleho, se proste sebere a jde, obcas zamava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
25.7.16 10:56

Máš 2 leté dítě, tudíž ho musíš hlídat na každém kroku. Pokud nechceš udělat jak se říká „léčbu šokem“,že mu na chvíli zmizíš a ono se pak o Tebe bude bát-což je teda kravina, obzvláš´t u takhle malého dítěte, budeš muset prostě hlídat. Čas ukáže, co z něho vyroste.
Moje jedno z dětí, když bylo malé, bylo taky samostatné (jak jsem říkala)-kámoš s každým dospělákem i dítětem a vlastně i zvířetem, když byl na kočáru, komunikoval alespoň úsměvem a očima, na dětských akcích se věčně cpal na pódia, kde diskutoval s moderátory, zpíval, říkal básničky, předváděl, co se po něm chtělo..apod. Od věku 2-4 let jsem pomalu potřebovala regiment hlídačů, aby dítě nemělo pocit, že mu pořád stojím za zadkem a přitom, abych věděla, kde je a co dělá. Do 3 let jsem ho fakt hlídala, pak jsem začala učit, že musim vědět kde je, jinak jdem domů. Na akcích typu rytířské slavnosti byl vždycky i třeba jako nejmladší s partou všech dětí, co tam byly, ale musel se hlásit, pokud šli třeba o kousek dál. Sledovala jsem ho i tak, ale on se fakt hlásit chodil.
Pak udeřila puberta a nikdo by nevěřil, že tenhle puberťák před pár lety bulel, že musí slézt z pódia, aby taky mohly jít jiné děti..
takže..když byl malý, ve větším počtu lidí šel za ruku nebo jel na golfkách. Když byl větší, museli jsme ho mít na dohled s tím, že jsme měli pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
25.7.16 11:00
@JayLee píše:
@mama67 se zkus s nekym domluvit na oko jakoze by si ho fakt odvedl a co by nasledovalo potom co by prckovi doslo, ze fakt je s nekym cizi a ze ty tam nejses ;) to zabralo u toho našeho :D

Neudělala bych to, ale i kdyby, u nás by to nezabralo. Byl by rád, že poznal nové lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
25.7.16 11:05

Mam to same. Lecbu sokem bych tedy nedelala. 2 lete dite stejne nemuzes spustit z oci. Az povyroste, tak vysvetlovat a nastavit pravidla. Oni mezi druhym a tretim rokem hodne vyspeji a pochopi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
25.7.16 11:08

Taky máme doma teď už 3letou dcerku, která od malička komunikuje s cizíma, nestydí se a odešla by s každým… Taky jsem už začala vysvětlovat, že každý není hodný…no a ona pak přijde za pánem a ptá se: „jsi hodný?“ :lol: Jsem ráda, že má dobré sebevědomí, ale fakt ty hranice se musí nastavit, ale nenásilně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
25.7.16 11:30

Ve dvou letech bych to jeste neresila, tuto vlastnost bych mu nechala dokud nenastoupi do skolky, pac tam ti to hodne usnadni situaci, pokud by to pretrvavalo, zacla bych az kolem ctyr let ucit, ze ne vsichni jsou hodni. Myslim, ze ho to aspon trochu prejde samo, po tretim roce dost funguje fantazie, neco uvidi v pohadce, neceho se lekne, spoji si to a nebude tak duverivej. Muze mu ale zustat ze bude takovej, do sveta'

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.7.16 11:56

Dvouleté dítě si nemá hlídat tebe, ale ty jeho ;) To zaprvé. Zadruhé, když vidíš, že jde s někým cizím, tak bych ho jednoduše vzala k sobě a vysvětlila mu, že s cizím člověkem nikam chodit nesmí, že se může stát to a to (dle chápání tvého dítěte). Tu léčbu šokem bych praktikovala jen v případě hodně extrémního dítěte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
25.7.16 12:18

Samozřejmě že ho musím hlídat, nikdo netvrdí opak. Jen chci, aby mi s každým ochotně neodcházel, aby si mě víc „hlídal“. A vysvětlováním ve dvou letech moc neuspěji, alespoň u mého dítěte ne. Zatím to nechápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
25.7.16 12:22

Jinak ta léčba šokem, já už jsem nad tím přemýšlela taky, ale bojím se, aby ho to nějak nspoznamenalo, chudáčka. Trochu mě uklidňuje, že z toho ty děti časem vyrostou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
25.7.16 12:25

:mrgreen: tak to je dobrý, když se aspoň zeptá, haha. Já si zase říkám, že když je takovej nebojacnej, že aspon nebude mít problém pak ve školce, že je to k něčemu dobrý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.7.16 12:26

A mel nekdy drive mamankovske obdobi? Separacni uzkost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí