Moje levná cesta
- Fotoalbum (213)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Menton píše: Více
Tak až dostanu zase chuť na párek, připomeň mi to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Venetia píše: Více
aha - tak si svou půlku zaplať sama, tím pádem i svoboda prožití svého času tam a je to ok, ne? já to tak v single-časech dělala, parťák na cestu byl, ale nebyla jsem mu zavázána žádnými „oprávněně očekávanými“ protislužbami ani pocitem „vděku“..
nebo pak je varianta jet/letět s kámoškou, to je taky super, pokud si sedíte a znáte se ![]()
Vím, že lidi cestují dokonce i s parťákem na blind třeba z fcb skupin o cestování, ale to bych v životě neriskovala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 Jenže pro ní zřejmě jsou problém ty finance, aspoň jak to tady (sebe) prezentuje.
Což mě tedy mrzí, protože za mě je ve věku, kdy by si měla užívat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 píše: Více
Nedala, protože by mě nelákal. Buřty nemám ráda. Buřt jako buřt, i když je třeba lokální. Většinou se dají najít zajímavější jídla, jak chuťově, tak i vzhledem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
Tak jasně, příště si do zoo vezmu vlastní svačinu, abych si tam nemusela dát místní klobásu
přitom tam jde o naprosto běžné jídlo a párky v rohlíku a klobásy tam mají na každém rohu už víc jak 100 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobré ráno děvčata ![]()
Já mám ráda začátky, pondělky a datumy které mají v sobě hezké číslo..
a dnes je 25.8. do konce měsíce přesně týden a tak jsem si říkala, že by jsme si užili ještě pár posledních srpnových dnů na výletech…
Budou to výlety po okolí v odpoledních hodinách, se svačinou udělanou z domova ale na zmrzlinu nebo zákusek si určitě zajdeme…
A teď přemýšlím jaký si dám rozpočet na ty výlety ![]()
Nejspíš 1 500,– na vstupy, zmrzku, něco dobrého a 500,– na palivo…
Co myslíte? Vlezu se do této částky?
A vy si dáváte nějaký limit na výlety?
Nebo dovolenou? Všimla jsem si že tu dovolenou někdo řeší do jaké částky se chce vejít…
A pro ty které chtějí šetřit můžu doporučit si nastavít limit a také to říct i dětem, ať to mají i jako učení se finanční gramotností… ![]()
Příspěvek upraven 25.08.26 v 09:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše: Více
14 dnů v zahraničí si taký organizují samá
![]()
A skoro všechny se divíte že se nevlezu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Noo a dnes u nás hlásí celý den deštivo
a to jsem měla takové hezké plány na dnešní výlet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije
Konkrétní limit si nedáváme. Když jsme na místě, domluvíme se, kam půjdeme, co budeme kdy jíst atd. Pak to poskládáme tak, že vždycky chceme párkrát za dovolenou jíst v místních restauracích, ale vybíráme spíš ty „venkovské“ mimo turistická centra, tak to spojíme s výletem. Jediný limit je max. jedna zmrzlina nebo zákusek denně, ale to je spíš kvůli zdraví. Jinak to spíš bereme poměrem cena - výkon: na mimořádných zážitcích nešetříme, ale zase nekupujeme předražené suvenýry atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
Moc té otázce nerozumím.
Tak asi víš jaké výlety chceš podniknout a jaké jsou tam ceny.
Jako na výlet můžeš jít na rozhlednu zdarma se svačinou v batohu a nebo do ZOO. A i ta ZOO se dá pojmout různě. ![]()
A tedy finanční gramotnosti děti učíme úplně jindy a jinak. Třeba tím, že jim posíláme částku měsíčně z které si hradí vše (dle věku přidáváme zodpovědnost a položky za kterou si nesou zodpovědnost).
A tedy i tím že od 15 let měli / mají vlastní brigády, někteří velmi dobře placené. ![]()
Příspěvek upraven 25.08.26 v 09:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
Vzpomínám na jeden výlet za mlada s kamarády do Německa. Všichni si dali bratwurst, protože místní specialita, ale já tohle nejím, navíc v horku a u stánku, tak jsem si dala pizzu z pekárny. Takže já už budu mít jakékoli klobásy z rychlého občerstvení navždy s tímhle spojené. A byla jsem jediná, kdo nezvracel. I když jsme byli s dětmi v zoo, tak příkaz zněl jasně: žádné uzeniny ze stánku ![]()
Příspěvek upraven 25.08.26 v 09:37
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše: Více
To jsem vysvětlovala v tom prvním příspěvku, proč se asi už nikam nedostanu a jedním z nich jsou finance.
A kdybych je měla, tak zvolím určitě jinou dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ambruše píše: Více
Já suvenýry kupují velice vzácně..
To by se mi muselo fakt něco hodně líbit…
A na různé magnetky a další blbustky moc nejsem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit