Moje levná cesta
- Fotoalbum (337)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Snopy123 píše: Více
Neumím si představit manuálně pracujícího chlapa - třeba zedníka, který by byl schopný přežít na takovém jídelníčku, opravdu ne. Leda, pozor, by to byl Číňan, vietnamec nebo nějaký jiný Asiat. Ti si dají k snídani misku rýže a něco zeleného, k obědu něco zeleného s rýží a večer, aby to nebylo jednotvárné, tak rýží samotnou. A jedou jak fretky. Pokud vubec obědvají a snídají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák Její minulé diskuze jsem nečetla. Zaujalo mě tu to spaní v autě (které se dá provádět tedy různě ), proto jsem nahlídla. U jídelníčku se v podstatě bavím, a zajímá mě ta skladba jídel., která mi dává smysl a jako inspirace mi přijde zajímavá ![]()
O rozpočtu a tím jak to opravdu má si myslím své… O jejím chlapovi nic nevím, ale pokud ten chlap těžce pracuje, tak mu to opravdu asi stačit nebude. ![]()
Příspěvek upraven 03.09.26 v 08:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K obědu řízky z patizonu v troubě, k večeři pečené batáty a tvarohový dip.
Já právě snídám tvaroh s ostružinami, dcera ještě spí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova Taky jsem měla tvaroh s ostružinami.
Akorát už někdy v 5.20 hodin ![]()
A vlastně investice v podstatě nula. Tvarohu je doma tuna, sportovci ho jedou, a ostružiny máme vlastní.
Co jedl syn tedy nevím, měl bazén ještě ráno, tak šel brzo.
Příspěvek upraven 03.09.26 v 08:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák řekla bych, že jsou oba doma. Ta fotka talíře nevypadá, že si to aranžuje v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka píše: Více
Super, určitě si vyberu něco jako inspirací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uz se tu objevily kachny z mrazničky? Minule tam rostly samy😂 😂 😂 😂.
Byly doby, kdy nakrmila prý 5 lidi za 100 korun denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jím až nějakou dobu po probuzení, většinou až okolo deváté. Jinak mi není úplně dobře. Jinak tvaroh, vejce a sýry jsou u nás hlavní zdroj bílkovin. Občas ještě skyr nebo řecký jogurt.
Ostružiny taky domácí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle jsou naše zdroje ze zahrady..
A jak samá vidíš není to půlka mého seznamu potravin, je to hlavně sezóni zelenina a ovoce které seženeš momentálně všude, jak jsem psala na Facebooku zcela běžné nabízené jako přebytky ze zahrádky ![]()
A já to taky nemám zdarma, stojí nás to čas a peníze ( hlavně zahrada nás stojí měsíčně docela velkou částku)
A jak uvedla @Hera01 jsou to naše zdroje, někdo chodí k rodičům na pravidelné obědy, někdo dostane jako protislužbu půlku prasete atd…
Já jenom ukazují jak to máme.. jak nakupují a hospodařím s tim co mám..
Je to moje levná cesta ![]()
Cibule - česnek (zahrada)
Rajčata - cuketa (zahrada)
Hrušky - hroznové víno (zahrada)
Petržel - pažitka - libeček (zahrada)
Medvědí česnek mražený
Angrešt - švestky - meruňky mražené Červený - černý rybíz mražený
Špenát mražený
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova Jj, jeden z kluků měl na sportovce i připravené obědy a mohli si kupovat i snídaně a svačiny speciálně sestavené od nutričního poradce a měli tam započítané právě i hodiny TV a tréninky. A trenéři jim za mlada kontrolovali i svačiny, aby doplňovali, atd.. To bylo fajn.
A navíc tam i měli stravu a co mají jíst a kolik jako že je to učili, včetně toho jak vše funguje a proč. To mi přišlo celkem jako přínos. ![]()
Já musím naopak snídat ráno, klidně ve 4.00 hodiny jinak je mi blbě ![]()
Hezké jak každý organismus to má jinak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takové „hodiny“ by byly dobré i na základních a středních školách. Co, jak a proč funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To by jsi musela nakupovat ve stejnem obchodě a vařit stejné jídla a množství a jist stejně jako ten druhý a ale to samozřejmě nejde… Je to přece jenom inspirace ne návod, jak máš žít jako my ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
A co svači tvůj muž? ![]()
To by mě vážně zajímalo?? A co snídaně?
Můj měl dnes kefírové mléko s rozmixovanym ovocem.. a rozhodně to nejí sám v práci, akorát někteří chlapi si to kupují v automatu a nenosí z domova ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
U nás většina lidí v mém okolí v práci nesvačí. Kolega mívá k snídani třeba jogurt a loupák. Já dneska měla smetanový jogurt k snídani. Odpolední svačina je to, co dostaneme k obědu. Takže někdy kousek ovoce, buchta, někdy nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit