Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10479
6.9.26 10:09
@Kelsey1 píše: Více

Dělám wrap cottage, vejce, sušený libeček…nebo odměna s cuketou, případně se syrovým květákem. Ani jedno se netrhá..jen mě to tedy bez toho libečku přijde nevýrazné, ale já ho cpu všude :lol:..tak každý si to už pak dochutí dle sebe.
Pak je taky vynikající sýr/cuketa na kolečka/sýr a naplnit tim co kdo má rád…je to tedy spiš na talíř, ale vynikající :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44299
6.9.26 10:15

Tak po nákupu u nás bude vegetariánský boršč. Koupila jsem zelí a červenou řepu. Po obědě odchází dcera do zítřka pryč, tak trochu poklidím :mrgreen: a uvidím, co bude k večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9900
6.9.26 10:18

@Adull jj, však tam se dá právě schovat cokoli. Taky to různě míchám. Nejím mléčné výrobky jen tak. Jak můj muž si vezme na svačinu tvaroh nebo jogurt na lžičku. To nikdy v životě nehrozí. Bych se publila jen při představě, že to jím. Musím to mít zpracované do něčeho, ať to nevidím, necítím. Takhle různě v plackách, karbanátkách už mi mléčné nijak nevadí. Našla jsem si svůj způsob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10479
6.9.26 10:33
@Kelsey1 píše: Více

Tak super, že sis našla způsob jak to do sebe dostat…ja je miluju, takže mě ani ten tvaroh s ovocem nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
6.9.26 10:41

Ja jsem teda tym mlecne vyrobky, cottage, skyr, recky jogurt, tvaroh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9900
6.9.26 10:49
@Kheila píše: Více

Já už taky :dance:. Ale buď zašlehané v pomázance nebo zapečené do té placky různé.
S číslem 4 na začátku jsem k tomu postupně doběhla :jazyk:. S tvarohem teda bojuji i v placce. Ten tam cítím. Řecký jogurt a skýr necítím, tak ty jím často.
Ale manžel to má prostě jednodušší. On si vezme vaničku nízkotučného tvarohu, obyčejné vločky, ovoce a má svačinu za minutu nachystánou. Je to prostě jednodušší.
Do takové fáze se nikdy nedostanu. Na to mám velký odpor a klapku v puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44299
6.9.26 10:52

@kornelije
Jinak, zámecké terasy a park nádherné. Zámek zvenku opravený, opravdu se povedl. Mauzoleum zvenku taky opravené. Zámek byl bohužel na konci 2. sv. války vyrabován a vykraden Rudou armádou, hroby zneuctěny a v roce 1946 byl úmyslně zapálen a pod pohrůžkou zastřelením bylo Polákům zakázáno hasit. Přístupné je přízemí (zde nejsou hotové zdi a podlahy) a první patro (to je staveniště s odkrytými zdmi, stropy z přízemí atd). Druhé patro je zcela nepřístupné.
Výklad byl v polštině a byl zajímavý, jen by mohli mluvit o něco pomaleji. Spíš pro milovníky historie, než klasická zámecká prohlídka.

Mauzoleum uvnitř téměř prázdné, výklad zajímavý a videoprojekce ve sklepení mauzolea taky.
Terasy a park jsou přístupné i zdarma, ale nesmí se hlavní branou. Jde to parkem od mauzolea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11711
6.9.26 10:54
@Hera01 píše: Více

Já jsem teda z restaurace ani doma nikdy mastné hranolky ani nic obalovaného neměla :nevim:. Ono totiž, normální člověk to nechá po vytáhnutí z friťáku okapat v tom košíku 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10231
6.9.26 11:36
@kornelije píše: Více

Přesně takto jsem to myslela. Mě se k tomu přidávají i různá pracovní setkání a workshopy, kde každý odkládá že srpna na září.

uvedu příklad i pro ostatní: v pondělí mám být odpoledne ve stejný čas na 3 místech, ve středu to samé a pořád jen řeším, jak to vymyslet, jak z toho ven… Ta organizace na začátku září je šílená vždycky (rozhodně tom nemyslím podepisování pastelek apod, to fakt nedělám), změny časů tréninku děti a koordinace s tím spojená, přihlášení na školní akce (na to jsem u syna zapomněla - naštěstí se pak na jeho oblíbenou aktivitu uvolnilo. musto -ufff), pak další pracovní termínu typu do… (datum) zašlete… Spoustu toho dělám o víkendu (mám 2 práce) atd. Ještě musím sehnat boty do tělocviku…a tak bych mohla pokračovat a bylo by to jako seznam potravin :-). K tomu máme nepojízdné auto, takže vše je komplikovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
793
6.9.26 11:41
@Zelnicka píše: Více

Tak ten tvůj dospělý syn ještě nic z toho řešit nemusí, ne? Navíc si už všechno může zařídit sám. Prostřední může už spoustu věcí přeci taky zařídit sama, ohlídat si termíny.
A když lidí se kterými pracuješ odkládají kvůli létu, tak v září se zase onu přizpůsobí tobě, ne? :think:
Boty jsme včera nakoupili cestou z výletu, bez auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10231
6.9.26 11:48
@Hera01 píše: Více

Obávám se, že „nadřazené“ instituce se mi opravdu nepřizpůsobí :-).

Starší děti si toho ohlídaji sami dost, to máš pravdu. Ale i tak je toho prostě hodně, asi to úplně nedá pochopit při jednom dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5456
6.9.26 11:49

Tak kroužky se přihlašují většinou v červnu, jen školní bývalý začátkem roku.
Na třídní schůzky máš už jedno nebo dvě děti, děti už jsou dost velké, aby se na kroužky a tréninky přesouvaly samy a hlídaly si, co kdy mají.
Boty léta nakupuju v e-shopu, v kamenných obchodech je nulový výběr. Opět v klidu potěšís třeba v srpnu.

Pracovní workshopy a setkání máš v pracovní době. Nechápu, jak s tím koliduje víkend.
Sešity a spol jsem letos nakoupila v pátek při cestě z plavání, půl hodina v obchodě?
Kdybych ti tu měla dát můj pracovní kalendář, deadline, které mám, tak se tu asi poskladas..
Ve čtvrtek odpoledne zavírám pracovní notebook a otevírám v pondělí. Stalo se opravdu výjimečně, že jsem ta poslední rok otevřela v můj nepracovní pátek PC, důvod byl podpis smlouvy, aby se stihla podat žádost o dotaci včas. Delší vyjednávání a schvalování smlouvy, právní ping pong, do toho dovolené.
Jako děti už nemáš úplně malé, pokud nestíháš, tak část povinností okolo školy, kroužku na ně deleguj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10479
6.9.26 12:05

Já myslela, že máš tři děti, z toho dvě už dospělé…takže tréninky si ty dospělé pořeší samy ne? :think:
Edit..už jsem dočetla, žes odpovídala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81247
6.9.26 12:54

@Havlova V Polsku je většina památek víceméně nová. Ale pěkné jsou, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44299
6.9.26 12:57
@inkakřivák píše: Více

Tady to vypadá na docela slušnou rekonstrukci. Zcela jistě na to, co tam zbylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat