Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44382
17.9.26 11:47
@inkakřivák píše: Více

Já WC nefotím. Ale možná najdu kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
17.9.26 11:58
@malákráličice píše: Více

Dokonce ani nevím, co má přes týdne k jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3324
17.9.26 11:58

Letošní první

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5480
17.9.26 12:01
@Megerka píše: Více

Tak to je dobrá kombinace :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17858
17.9.26 12:02

Musíte se prostě smířit s tím, že ne každý se přecpava jídlem od rána do večera.. já vkládám jídelníček jak ho máme my doma a jak nám vyhovuje…vy to tady akorát kritizujete (skoro všechny nutriční poradkyně) a pak se předhánite které dítě snědlo větší kusy masa, kolik buchet… kolik váží a měří :think: :roll: :mrgreen: vtipné…
Už se to řešilo tady několikrát, ať si každý jí co chce, kdy chce a kolik chce… :roll:
Už to prosím pochopte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5480
17.9.26 12:04
@kornelije
@kornelije píše: Více

Tak když je ti jedno, že z hlediska výživy máš nedostatečnou stravu a tělo bude v podvýživě ( nemyslím váhové, ale živinami), tak je to tvoje věc…
Znát svůj bazální metabolismus, mít vyváženou stravu je cesta k udržitelnému zdraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
17.9.26 12:09

@kornelije Tady nejde ale vůbec o přecpávání se. Jde o vyvážený jídelníček s potřebnými kaloriemi pro zdravé fungování organismu.
A ještě to tady prezentuješ jako formu super šetření.
Jako každý ať si jí jak chce, ale ty to tu prezentuješ jako projekt a zkušenost pro ostatní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17858
17.9.26 12:09
@Menton píše: Více

Stačí mi můj selský rozum, k tomu žádné tabulky opravdu nepotřebují :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
17.9.26 12:10

@kornelije No on puberták ve vývinu bude mít trošku jiný příjem než asi ty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17858
17.9.26 12:13
@Snopy123 píše: Více

Ano je to moje!!! šetření ;)
A ještě jednou, ukazují jak to máme doma my, nikomu nic neradim, nevnucují, ať si každý dělá co chce, já si taky jedu podle svého ;)
A mimochodem všechny odběry mám v pořádku… Jsem spokojená a zdravá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17858
17.9.26 12:14
@Snopy123 píše: Více

Tak konečně i ty jsi to pochopila :D
Každý člověk bude mít jiný příjem a také výdej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5480
17.9.26 12:25
@kornelije píše: Více

Tak tady rychlá analýza pomocí AI..
Z dlouhodobého hlediska tento jídelníček pro padesátiletého, běžně aktivního člověka rozhodně výživově dostatečný není. Obrázek ukazuje reálný zápis ze serveru eMimino.cz, kde uživatelka rozepisuje suroviny. I když na první pohled strava působí jako „běžná domácí klasika“, trpí kritickým nedostatkem bílkovin, zdravých tuků a mikronutrientů, zatímco obsahuje obrovský nadbytek jednoduchých cukrů a průmyslově zpracovaných sacharidů. Zde je podrobný rozbor jednotlivých jídel a celkové zhodnocení rizik: 🍽️ Analýza jednotlivých porcí
Snídaně (kaiserka, eidam sýr, paprika, máslo): Sacharidový základ z bílé mouky (kaiserka). Eidam sice dodá nějaké bílkoviny a vápník, ale celkově jde o velmi suchou snídani s nízkým podílem vlákniny. Svačina (maková buchta – rozepsaný recept): Tato porce je nutriční katastrofou dne. Podle rozpisu surovin (430 g mouky, 250 g cukru, 125 ml oleje) jde o klasické pečení z bílé mouky plné rafinovaného cukru. I když mák obsahuje vápník, množství cukru a tuku v jedné porci způsobí prudký výkyv glykémie (krevního cukru) a podpoří ukládání břišního tuku. Oběd (zapečená cuketa, čalamáda): Velmi slabé hlavní jídlo. Cuketa má minimální kalorickou hodnotu a neobsahuje téměř žádné bílkoviny. Čalamáda je sterilovaná zelenina, často v přeslazeném a přesoleném nálevu, kde je většina vitamínů zničena. Chybí zde jakýkoliv zdroj proteinu (maso, tofu, vejce, luštěniny) i komplexní sacharid (příloha).Svačina (hroznové víno ze zahrady): Hroznové víno má ze všeho ovoce jeden z nejvyšších obsahů čistého cukru (fruktózy a glukózy). Samostatně bez bílkoviny nebo tuku (např. hrst ořechů) opět jen prudce zvedne hladinu cukru v krvi. Večeře (kuřecí vývar s tarhoňou): Samotný vývar s těstovinou (tarhoňa) je spíše tekutina než plnohodnotné večerní jídlo. Pokud ve vývaru není velká porce obraného kuřecího masa a čerstvé zeleniny, dodá tělu jen minimum kalorií a bílkovin. Člověk půjde spát hladový, což může vést k večernímu přejídání.
Hlavní dlouhodobá rizika pro věk 50+Extrémní deficit bílkovin (riziko sarkopenie): Okolo 50. roku věku tělo přirozeně ztrácí svalovou hmotu. V tomto jídelníčku je bílkovin naprosté minimum (trocha sýra ráno, možná stopové množství ve vývaru). Tělo bude odbourávat vlastní svaly, což povede k oslabení, únavě a rapidnímu zpomalení metabolismu. Nadbytek rychlých cukrů (riziko cukrovky 2. typu): Kombinace bílého pečiva, obřího množství cukru v buchtě, těstovin a hroznového vína extrémně zatěžuje slinivku břišní. V padesáti letech je tělo méně citlivé na inzulin a takový jídelníček je přímou cestou k rozvoji inzulínové rezistence či diabetu. Podvýživa v mikroživinách: Chybí zde jakékoliv zdravé tuky
(Omega-3 pro ochranu srdce a cév – ryby, ořechy). Vlákniny je v jídelníčku minimum, což negativně ovlivní střevní mikrobiom a zažívání.

Příspěvek upraven 17.09.26 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17858
17.9.26 12:29
@Menton píše: Více

Akorát že jsi neuvedla třeba maso, smetanu, sýr atd atd.. a hlavně ani přesnou váhu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
17.9.26 12:34

@kornelije A jaký má pak ten projekt smysl, když nemá být inspirací pro ostatní?
Nebo proč sem pak vkládáš přesné jídelníčky a kolik jsi utratila a kolik Ti zůstalo?
Jako jak to děláš ty je hezké, ale pak tedy ostatním je to dost k prdu ne?
Pak by asi bylo fajn zadat všechny údaje, třeba ty potřebné kalorie, atd… vás dvou.

Příspěvek upraven 17.09.26 v 12:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56931
17.9.26 12:34
@Hera01 píše: Více

V 8 rano uz lidi treba 2 hodiny pracuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat