Moje levná cesta
- Fotoalbum (401)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Hera01 píše: Více
Takže jsme se vrátili na str. 443 aneb rodiče ji obrazně drzi pod krkem tim, ze u nich bydli a zivi ji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj to může. To je cíl každého rozumného rodiče, vyštvat direktivní „výchovou“ sotva dospělé dítě z domu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zletilému normálnímu dítěti budeš takhle diktovat podmínky a nastavovat hranice? Jako kdy smí a nesmí vidět drahou polovičku.
To je super vztah rodič x dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 píše: Více
Určitě budou nějaká pravidla společného žití pod jednou střechou. l i když už dítě bude zletilé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji že jsem normální rodič a se svými dospělými a doma žijícími dětmi se umím domluvit. No vlastně mám kliku že jo
a nemusím jim diktovat podmínky „Uvidíš slečnu a budeš dělat to a to, protože bydlíš doma a živím Tě.“
A zrovna jsem s dospělým a plnoletým synem měla hrozně fajn rozmluvu o jistých věcech. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba koho smí vídat. Naprosto adekvátní pro dospělého člověka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 Jako jaká pravidla si třeba představuješ?
Bavíme se o plnoletém dítěti, studujícím. V případě Zelničky klidně může jít o děti na VŠ.
Fakt přemýšlím, co by se muselo stát abych se k plnoletému dítěti chovala stylem „Tady bydlíš, tak pojedeš pravidla dle nás.“ s otázkou vidění se s partnerkou.
Příspěvek upraven 19.09.26 v 21:31
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budes deptat hodne a zletile dite? No, to ses odkopala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdo zamrzl v pravěku a právě se probudil v jiném století.
To je ostuda mít takové retro názory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co je špatného na tom, že i zletilé dítě bude hlásit, v kolik plánuje přijít z hospody? Nebo že se domluvíme, že ten den, večer dorazí partnerka a třeba u nás přespí? A samozřejmě my se k tomu máme právo vyjádřit, že ten večer se nám třeba nehodí, aby slečna přišla. To mi přijde jako pravidla slušného chování ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 píše: Více
Ona akorát musí prudit a byt v opozici. Kdyby tady všichni psali, že dokud bydlíš u mě a dokud tě živím, tak budeš poslouchat co já řeknu…tak bude psát, že dítě je přece dospělé a je dobré s ním mít vybudovaný vzájemný vztah a žádné rozkazy.
Vždyť je to porad dokola, ji uspokojuje být proti všemu a všem aspon virtuálně. V reálu to realizované není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Respekt a kooperace členů jedné domácnosti je něco absolutně jiného, než dokud bydlíš doma, tak budeš poslouchat, jak ti příkážu
. To je prostě hnus.
Ale evidentně někteří lidé nemají kapacitu, ať tenhle rozdíl pochopí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 Pravidla slušného chování a vzájemné komunikace je něco jiného než „Budeš fungovat dle našich pravidel do chvíle než Tě živíme a nebo táhni“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit