Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17951
29.9.26 08:26
@Kelsey1 píše: Více

Manžel dostává taky různé flašky alkoholu (rumy, vodky, různé pálenky, vína a má také svojí domácí z hrušek a pár domácích co dostane tak různě od kamarádů a rodiny… Ty domácí se také pijí na oslavách narozenin a různých rodinných akcí…
Víno si sem tam otevřeme, zrovna jedno z Moravy na nás čeká už od začátku léta… :D
A teď před pár dny se konečně vypila velká láhev vína co jsme dostali loni v Chorvatsku…
Jinak u nás jedou většinou vodka s džusem, aperol s prosecem, rum s colou, gin s tonicem apod… V létě ovocné piva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5451
29.9.26 08:30
@arinecka píše: Více

Tak šlo o vstupní náklady, ne jestli někdo něco jí a nejí. Pekáč buchty z části domácího zdroje a alkohol co jsem dostala budou vstupní náklady jiné než kvalitní špekáčky pro xy rodin.
A my tedy když jezdíme na takové akce tak třeba vozíme kotel guláše pro všechny rodiny, jiná rodina přiveze zase maso, atd…
A za mě 9 osob ani není počet, co by se nedal zvládnout, to je nás běžně doma, když dorazí děti s drahou polovičkou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81504
29.9.26 08:32
@ekira5 píše: Více

My takové akce děláme jinak. Jedna rodina nakoupi suroviny na vaření a pivo a vino, ostatní dodaji nějaké to sladké a třeba tvrdý alkohol, prostě co kdo chce, dá. Rodina, která nakupuje všechno, dodá doklad z obchodu, cena se přičte k ceně pronajaté chalupy a výsledek se podělí podle počtu účastníků. Každý zaplatí svůj díl. Hotovo. Co kdo dá navíc, to se nepočítá. Nikdo nemusí mít pocit, že živí nějaké vyzirky za kousek buchty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17951
29.9.26 08:35
@Snopy123 píše: Více

A proč bych měla někde něco dopisovat, já nemůžu dopředu vědět co vás zajímá? :think:
A z čeho uděláte bum…z drobenky, obyčejné buchty a darovaného vína… :roll:.. pro mne jsou to normální obyčejné věci v životě, určitě bych v tom nehledala nějakou senzaci… A to samé v tom co jsem vezla na akcí..
Až budu vkládat nákupy do kolonky „svátky, dárky, narozeniny“ tak to tam uvidíte co jsem kupovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22807
29.9.26 08:36

Protože i ji už bylo jasné, že to není šetřilkovství, ale vyžírkovská akce, tak to tam honem dopsala, aby nepotvrdila, že jezdí vyžírat okolí a říká tomu šetření.
Na prodloužený víkend přiveze nejobyčejnějši buchtu a tři dny ji, co přivezli jiní. To bych šetřením nenazyvala, ;)
A do tabulky by měla zanest, co za zbytky si ještě přivezli domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81504
29.9.26 08:36

Ale o to přece jde, mlžit, sumlovat, psát polopravdy, a pak se vymlouvat. Vyrypovat a kecat. Kdyby chtěla, napíše rovnou - vezli jsme to a to všechno. Kdepak, je potřeba všechno komplikovat, a kecat a lhát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
29.9.26 08:37
@mado píše: Více

Takže je lepší přivézt nějakou lepší buchtu, která třeba lidem nebude chutnat místo obyčejné buchty, která všem chutná? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22807
29.9.26 08:39
@Hera01 píše: Více

Ne, přivézt adekvátní množství a hodnotu toho, co za tři dny sní, plus něco pro hostitele, kde tři dny vegetuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56955
29.9.26 08:42
@Hera01 píše: Více

Veze to nejlevnejsi. My takovym pribuznym rikame drzgresle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35316
29.9.26 08:42

Jasně, ale když budeme slovíčkařit, tak buchta mohla být z drahých surovin, nemusela to být jen levná bublanina a špekáčky kvalitní být ani nemuseli :mrgreen:
Jinak jo, počet lidí je úplně v pohodě, taky děláme běžně grilovačky a každý prostě něco hodí na stůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22807
29.9.26 08:46
@arinecka píše: Více

Je rozdíl grilovačka a někam se vnutit na tři dny. To snad toho k jidlu dovezete více, než buchtu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56955
29.9.26 08:46

Na akce vozim obvykle tiramisu, panna cotty a nebo cheescake. Chedarove susenky. A domaci coleslaw.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17951
29.9.26 08:50

Vlastně já ani nevím jak moc kvalitní jsem opekala špekáčky :think:
Tak u nás teda žádné maso ani oběd nevozime… Hostitelka vaří hlavní jídlo, a ostatní právě přivezou to ostatní..
Tady bylo jasně domluvené na opékání u ohně, jiné by to bylo třeba když by byl gril, tak že každý přinese jak jsi psala nějaké maso, sýr, klobásy apod na opékání…
Je to vše o domluvě…
A mimochodem alkohol (i když darovaný) je docela pálka, takže určitě převyšuje částku za špekáčky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35316
29.9.26 08:51
@mado píše: Více

Tak to každopádně. Musím dočíst diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28418
29.9.26 08:51
@kornelije píše: Více

Takže myslíš ten alkohol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...