Moje levná cesta
- Fotoalbum (517)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Centropen píše: Více
Fotovoltariku taky máme. A elektrokola. To bych že strachu fakt nevyšla. Akorát sundávám konvici a nabíječky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Centropen píše: Více
To nevím, zeptej se hasičů ![]()
Já si hlídám rychlovarku a nabíječky. Ostatní necháváme.
Jak jsem psala, už se stalo, že konvice sepnula sama od sebe, bez vody. Ačkoli mají termostat a vypinaji když vaří voda, tak. nasucho nevypnula. Jednu jsme „chytili“ když už smrděla spáleninou, kabel vařící, vytáhl ji manžel chňapkou.
Nabíječku už jsem taky párkrát odpojila horkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ambruše píše: Více
Minule písala, že riady najprv umyje hubkou a jarou a potom sa do umývačky. Úplne logické z jej pohľadu, pretože špinavé riady by do umývačky nedala. Toto bude tiež niečo takéto logické.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekira5 píše: Více
V tom případě se nedivím, že nemá práci. Musí mýt nádobí před myčkou, hlídkovat u pračky a dosušovat po sušičce. To bych se taky nehla z baráku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
Prosím tě jak máš starou pračku?
teď mám pračku asi rok, rok a čtvrt, predchozí byla 9 let stará a už i ta měla možné defaultní máchání navíc, 1-3×. Dezinfekce, aviváž atd - do nádržky. Na displeji čas v kolik skončí, případně pokud máš zapojeno, tak pračka pošle notifikaci na mobil, že vyprala, případně že sama přidala máchání a v kolik skončí. Zavřu prádelnu a jdu.
Není třeba u toho stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejspíš opět úspora?
předsušit, dosušit. Jinak nevím.
Pro mě jsou myčka, pračka, sušička stroje na úsporu práce, času, takže je nacpu a zapnu a jdu od nich
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa píše: Více
Ona tu pračku nemá moc starou. Před pár lety, možná tak 5, řešila vedle ve své diskuzi její nákuo. Byla to, myslím, nějaká podivně levná na 10 kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Abych byla upřímná, tak brát vážně rady okolo šetření od člověka, který myje nádobí, než ho nandá do myčky, prádlo ze sušičky strká na sušák
, zásobuje nás fotkama dvou pytlíků s těstovinami, jednoho oleje a říká tomu potravinová skříň, sem tam spočte zrnka kmínu a kuličky nového pepře, kupuje pofidérní maso v den před vyhozením…to je jako nechat se operovat instalatérem, prostě úplně mimo mísu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Písala, že prácu má, celé dni je v práci, je to naročná práca psychicky aj fyzicky, mnohé z nás by ju nezvládli. A nosí v nej turistické topánky. V tejto diskusii. V tej predtým bola vedúca v kantýne, čo nepredáva jedlo. Predtým v nejakej jedálni či čo, nosila domov chlieb čo bol k polievke, uvarené mäso, šaláty atď. V prvej diskusii tuším v mäsiarstve a mala obchod so suvenírmi, kde zamestnávala predavačku, pretože sa jej to oplatilo viac, ako tam predávať sama. Ešte profesionálna pestúnka
široké pole pôsobnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dixies píše: Více
Podivně levná ![]()
Nicméně, ani moje Tatramatka koupená v minulém století nevyžadovala abych „byla u praní“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak odpovím nějak hromadně ![]()
Pračka úplně levná nebyla ale hlavně pere dobře, je velká na 10 kg prádla a vlezou mi tam peřiny, polštáře a obrovská deka..
Má různé funkce, hlavně si předem zváží prádlo, určí čas praní a další vymoženosti…
Sušičku používám na program jemné sušení, je na hodinku, pak prádlo otočím na rub a dosušim na další hodinku, většinou to je min než ta dvouhodinovka, pak hned vytáhnu a dávám rozložené na sušák,.až mám chuť tak rovnou pak skládám nebo věsim do skříně.
Takovou hromadu zmuchlaného prádla když vidím jak někdo skládá ze sušičky bych nesnesla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše: Více
Nemám ještě sušičku, pořídíme po rekonstrukci prádelny. Proč to sušit nadvakrát a obracet v půlce naruby?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit