Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Musela jsem založit nové diskusní téma. To čekání je hrozný, ale to snad nemusím ani psát. Zná to každá z nás…pořád se na něco čeká
Kdo nazažil…nepochopí!
Mám po prvním IVF…5 dní po emryotransféru. První dva dny jsem polehávala, ale teď se snažím zapojit do normálního života. Z toho ležení by mě uručitě dohonila depka a to jsem nechtěla.
Je mi něco přes 30… žádna maldice nejsem…bohužel..možná by to všechno bylo trochu snazší. Roky bohužel utíkají…o mimi se s manželem snažíme 3 roky a ty 3 roky utekly, taak strašně rychle. Kamarádky co tenkrát otěhotněly…dnes už čekají druhé dítě.
A já pořád čekám a nejsem v tom sama, že?! ![]()
ahoj, nejsi v tom sama, zítra mám odběr vajíček - a první IVF… vydrž, musí se nám to povést, mně ted 30 bude takže to prožívám stejně jako ty.
Ahoj,
to víš,že nejsi sama,já jsem byla na ET v pondělí,15.8. a taky už mi hrabe.
závidím vám že už máte prcky u sebe, já se ted bojim spíš toho, co zítra vyndaj, jestli se to oplodni a neco prezije až do transferu, navíc mám sliznici jen 7 mm - teda včera, tak se modlím at aspon o ten milimetr ještě naroste.
IVF je jedno velký čekání,těšíš se na stimulaci,pak na OPU,pak na trnsfer,potom na dvě čárky,potom zase na UZ na
.....jooooo,nemáme to lehké. ![]()
Ale uvidíš,vše dobře dopadne.
Já jsem měla 36 folikulů z toho 19 vajíček,použitelných bylo 17,deset nám jich oplodnili ICSI,sedm normálně,ale to se neoplodnilo ANI JEDNO. Z těch deseti osm,pět bylo pěkných,z toho tři perfektní. Jedno mám u sebe,mrazit jsme nechtěli. Při neúspěchu všechno znovu.
Já vím, že musíme vydržet to čekání. Jen na mě přišla krize. Prostě už, bych chtěla jednou na něco nečekat…trochu toho štěstíčka by neškodilo:-)
Jsem taky trochu zmatená. Nikdo mě pořádně neřek, jak se mám po IVF chovat. Někdo radí ležet,někdo neležet…že se musí prokrvovat děloha…tak jsem zvolita ten zlatej střed.
Diky za povzbuzení.
Zítra tě čeká velkéj den, tak držím palečky! ![]()
Tak to já jsem měla vajíček 9 dobrých. Podařilo se oplodnit pomocí ICSI 5 a z toho po dvou dnech byly 2 perfektní
Na zamražení nám už žádný nezbylo. Tak mám v sobě dva bojovníky…manžel je oslovuje kluci…což mě i vadí…bojím se, aby nebyl zase zklamanej.
K podloužené kultivaci jsme se ani nedostali…prý by stejně nebylo z čeho vybírat. ![]()
Ahoj, ja teda nejsem po IVF, ale po KET, kterej probehl 16.8. a to cekani je desnyyy… ![]()
Ja teda nelezim, chodim normoš do práce, u nás v CAR ani neschopenku nedavaj… Stejne na to ale moc nedokazu prestat myslet. A honi se mi v hlave spis negativni myslenky, nemam vubec zadny priznaky jako bolest prsou apod., tak se bojim, ze to zas nedopadne…
Kdy planujete testovat?
Neboj 7 mm není tak málo! Víš ono ani tak nezáleží na počtu vajíček, ale na kvalitě. To bohužel nemůžeme ovlivnit. Já jsem, ale pořád doufala…a povedlo se… ne nic extra, ale jsem vděčna i za to málo. Je to lepší než nic.
Neboj zítra už zase budeš vědět víc a pak už to uteče do transféru.
arnna: Já mám PN od začátku stimulace, takže jsem 3 týden doma. Dr. neměla problém…já teda pracuji, jako zdravotní sestra. V praci, bych stejně nemohla být.
Testík si chci udělat po 10 dnech…takže příští středu. Já to asi nevydržím.
Včera u mě byla švagrová…má 3 dědi a říkala, že nikdy ji nebolelo ani břicho ani prsa..a test byl pozitivní. Tak to neřeš. Každej to má fakt jinak.
Jestli máš práci v klidu, tak supe…aspň dojdeš na jiný myšlenky a čas letí mnohem rychleš, než doma.
nooooooo tak já jsem na PN taky od začátku stimulky a jsem ráda,v práci je blázinec…
jinak my asi ICSI dělat nebudem, proto se možná trošku víc bojím, ale spermio máme výborný a i doktoři říkali že je u nás ICSI zbytečný, navíc jsem v dubnu těhotná byla, ale nedopadlo to ![]()
tak jsem na to moc zvědavá, hlavně už mě břicho šíleně tlačí, tak se těším, až to bude zítra venku…
JJ,přesně tak,lepší je samozřejmě kvalita než kvantita. Nám se podařilo skloubit obojí,zaváděl mi jednu krásnou pětidenní expandující blastocystu.
PN mám od OPU,ale také pracuji ve špitále,takže reději… To je zvláštní,že někde v CAR PN nenabízejí,moje kámoška byla U Apolináře a taky ji nedostala. Nedopadlo jí to. Má stejné zaměstnání jako já.
maacek píše:
nooooooo tak já jsem na PN taky od začátku stimulky a jsem ráda,v práci je blázinec…
jinak my asi ICSI dělat nebudem, proto se možná trošku víc bojím, ale spermio máme výborný a i doktoři říkali že je u nás ICSI zbytečný, navíc jsem v dubnu těhotná byla, ale nedopadlo to
tak jsem na to moc zvědavá, hlavně už mě břicho šíleně tlačí, tak se těším, až to bude zítra venku…
Také jsme měli SPG na výbornou,ale ICSI jsem pro sychr chtěli,teď jsem za to šťastná. ![]()
Asi mám tvrdou skořápku,nebo co,že se normálně ze sedmi neoplodnilo ani jedno.
Rozarkova- jo, ja jsem taky u Apoli.
Ale tehotnej jim tak zensky i pres to, nemyslim si, ze by lezeni mohlo mit nejakej extra vliv… ![]()
no tak to jsem zvědavá na nás - ještě uvidíme co zítra po odběru s embryologem… snad to klapne, musí to klapnout!!! těším se a zároveň hrozně bojim.