Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte holky, chtela jsem se zeptat, jestli mate zkusenost s injekcemi Gonal a Ovitrelle a jestla tato stimulace byla u vas uspesna?diky moc za vase reakce..
Ahoj! Já jsem měla stejnou stimulaci a měla jsem 9 dobrých vajíček. Ne hodně…ne málo…myslím si, že takovej zlatej střed.
ja mam 12 a podarilo se? Jak dlouho to beres? Pripadne vedlejsi ucinky? U me to ted dr. zkousi prvni cyklus zatim jeste bez inseminace atd.
Gonal jsem aplikovala 9 dní a to 225. Od 5 den jsem si jaště k němu aplikovala Cetrotide. Ovitrelle jsem si aplikovala 36 hod. před odběrem vajíček. Na odběr jsem šla 12 den.
Tedˇmám 5 den po ET, tak zatím nevím jak jsem dopadla. Nechci si dělat zbytečný naděje, ale doufám, že dobře ![]()
Ze začátku jsem žádný příznaky neměla, ale ke konci už mě hrozně bolelo břich. Byla jsem unavená,ale to je možná z toho všeho…přece jenom je to docela velkej nápor na nervy. I když jsem se to snažila všechno brat spíš sportovně. Teď už to čekání na // je mnohem horší ![]()
Elenaa, drzim Ti moc palecky, at Ti to vyjde…jak dlouho se snazite,jestli se muzu zeptat.
U me dr. zatim tohle zkousi „prirozene“ na nejnizsi davce, snad bude telo reagovat.
Ahoj!
O mimi se snažíme necelý 3 roky. Já jsem ani, tak neměla problém otěhotnět, jako donosti. Mám za sebou několik potratů a mimoděložní.
Mám zvýšenou buněčnou imunitu…teda měla jsem…tak jsme nechtěli čekat a šla jsem rovnou na IVF. Bylo moje první, takže jsem asi v tomto směru nezkušená.
Já taky doufám, že to snad už vyjde ![]()
Na druhou stranu nechci si už teď stavět vzdušný zámky. No uvidíme…
Já nechápu proč tu stimulaci máš bez inseminace? Není to škoda…rvát do sebe hormony a nezkusit to?
no my tam chodime teprve necele 2 mesice a ted chce ten prof. zjistit,jestli moje telo na ty hormony vubec reaguje a v jake davce…rekl mi, ze vubec nevi, proc u me je to tak, ze ta ovulace neprobehla. Kdyz telo bude reagovat a stejne se to nepovede, tak dalsim krokem uz bude asi to IUI, ja jsem v Nemecku, mozna, ze tady maji jine postupy…nevim ![]()
Kdy sis ten gonal pichala? Mne rekl vecer, ja vzdy ve 20, ale po 2 hodinach me vzdycky zacne bolet bricho, je to docela neprijemny:-(ale pak rano v pohode, mela jsi to taky?
Mě mudr. řekla, že je jedno v kolik, ale vždy ve stejný čas. Tak jsem začala taky v osum večer. Břicho pobolívalo, ale dalo se to vydžet. Horší to tylo po odběru vajíček.
Postupy asi mají jiny.
Hlavně, aby se povedlo ![]()
ahojte holky, nemate nektera zkusenost s gonalem a ovitrellem prirozene - tzn. bez IUI nebo IVF? U me to minule nezabralo (resp.k ovulaci nedoslo,jinak foliky rostly hezky) a ted tomu davama 3 mesice a mam zvysenou davku..
podle me je to nesmysl,samosnažení doma s temito hormony..proč nejít do inseminace aspon
no dr. nam rikal, ze u nas nevidi nejaky problem, ze jsme oba plodni, ze jediny u me s ovulkou, tak to zkusime jeste takto…puvodne jsme uz chteli do umelyho, ale kdyz sam dr.vidi sanci, tak to jeste zkusime
takkdyž to tvuj drvidí dobře pročvás nenatlačí do insemky…aby tem spermošum pomohl blíž a dostaly setam lepe..je to blbost ješte s gonalem si huntovat telo..a samosnažení
no mozna jsou tady v Nemecku jine postupy…na jednu stranu jsem rada, ze nas hned netlaci do inseminace a dava tomu cas „prirozene“…pokud je problem jen v te ovulce, tak staci jen spravne nastelovat davku a vysledovat spravne nacasovani…a kdyz ne, tak pak pujdeme do umeleho
jo, je pravda, ze sance je tam vyssi nez pri klasickem styku, ale ne zas o tolik…vsak mozna se k ni nakonec stejne brzo dohrabeme a treba driv,nez je plan..